30 Ağustos 2010 Pazartesi

EKMEK MANTISI



Merhaba,günün anlam ve önemine binayen 30 Ağustos Zafer bayramımız kutlu olsun.EKMEK MANTISINI sevgili arkadaşım hunerlieller de gördüm ve çok beğendim hemen denemeleyim diyerek kolları sıvadım:)Eğer bu siteyi görmemiş varsa gidin bakım derim lakin çok güzel tarifler var,arkadaşıma buradan da çok teşekkür ediyorum...
Ramazan olması dolayısı ile herkesde olduğu gibi bizim evde de bayat ekmek çok oluyor,gerçi ben hiç bir şey yapamasam buharlatp tazecik olmasını sağlayıp öylede olsa yenilmesini sağlıyorum,ama bu tarifde değişik gelince denedim ve çok beğendik biz,zaten işin içine sarımsaklı yoğurt girince ne olursa yedirir bence sizce?



İÇİNDEKİLER



1 adet bayatlamış bütün ekmek
1 yumurta
1 yemek kaşığı Galeta unu veya normal un
5-6 dal ince kıyılmış Maydanoz
tuz,karabiber
2 bardak et suyu veya tavuk suyu
2 adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ


HAZIRLANIŞI:
 
Bir tencereye 2 su bardağı (büyükçe bir su bardağı olmalı) suyu koyup ateşe koyalım ve kaynamaya başlayınca içine 2 adet tavuk bulyonu bırakalım iyice kaynama olunca ateşi hafife alıp kaynamaya devam ettirelim.Diğer tarafta bir adet bayat ekmeği Robottan geçirerek derince bir kabın içine alalım bir adet yumurtayı,bir kaşık Galeta ununu,,tuz,karabiberi ve yağda sotelenmiş 2 adet soğanı,maydanozu da katarak iyice yoğuralım.Yoğurma işleminden sonra yuvarlak köfteler yapıp kaynıyan et suyumuza ilave edelim.5 dakika kaynıyan köfteleri bir süzgeç yardımı ile servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt döküp tereyağında erittiğimiz salça,pul biber,naneli karışımıda yoğurdun üzerine gezdirerek servis edelim.Afiyet olsun.

27 Ağustos 2010 Cuma

Vişneli Etimek Tatlısı


Merhaba,nasılınız arkadaşlar afiyettesinizdir inşallah?Çok ama çokkk sıcak günleride geride bırakıyoruz yavaş yavaş,çok şükür akşamları artık terleme gibi bir olayım kalmadı,bu harika duyguyu özlemişim.Hatta geçen akşam annemlerin balkonunda oturuken gece üşüdüğümü hissettim,amann Allahım ben üşümeyi özlemişim deyince bir gülme koptu sormayın gitsin ,güldüler bana olsun ama cidden özlemişim ya üşümeyide:)
O sıcak günlerden birinde bu tatlıyı yaptım,fikirde beyhan'cığımın forumu olan kadinca da birlikte pişirelim bölümünde sevgili beyhanın yapması ile oluştu,beyhan irmik tatlısı yaptı ben biraz değişiğini yaptım ve sonuç güzel mayhoş bir tatlı oldu ,o sıcak günlerde içimizi ferahlatan bir tatlı oldu.
Ama bir tavsiye: bir daha yaptığımda etimeği şerbetlerken içine vişne suyu dökmiyeceğim lakin bizim evde çocuklar çok severek yemediler onlar daha tatlı olmasını tercih ettiler...İşte böyle geçelim tarifimize yapacak olanlara şimdidden afiyet olsun efenim,bir sonraki tarifimde görüşmek üzere hoşça ve esen kalın:)




İÇİNDEKİLER:


10 adet tuzsuz etimek


KREMASI:


4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
50 gram margarin
1 paket vanilin

ŞERBETİ:


1 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı vişne suyu


HAZIRLANIŞI:


İlk olarak etimeklerimizi uygun büyüklükteki hafif derin bir kaba dizelim.
Daha sonra şerbetimizi hazırlayalım.
Bunun için 1 su bardağı toz şekeri kalın tabanlı bir çelik tencereye koyup ocağa yerleştirelim.
Hiç su ilave etmeden şeker tamamen karamelize oluncaya kadar arasıra karıştıralım.
Daha sonra yavaş yavaş bir su bardağı suyu ekleyelim.
Bu aşamada çok fazla sıçradığını bilmenizde fayda var.
Ayrıca bu aşamada karamelleşen şekerler topaklanabiliyor, çok seri karıştırmak ve ocağı bir müddet daha
açık tutmak gerekiyor.
Daha sonra bu şerbetin içine vişne suyunu da ekleyelim ve etimeklerin üzerine dökelim.
Etimekler şerbetini çekerken kremayı hazırlayalım.
4 su bardağı soğuk sütün içine un, nişasta ve irmiği ilave edip karıştıralım.
Şekeri de ilave edip ocağa alalım.
Sürekli karıştırarak kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirelim.
Koyulaşmaya başlayınca margerini ve vanilini ilave edelim.
Kaynayınca ocaktan alalım.
Eğer pütürlü bir görünümü varsa mikserden geçirelim ve şerbetli etimeklerin üzerine dökelim.
Daha sonra pişrilien kremayı etimeklerin üzerine dökelim.Ayrı bir yerde bir küçük kutu vişnesyuna bir kaşık nişsata ekleyip katılaşana dek pişirel,m ve en üstede bu sosu döküp doğru buzdolabına....


tarifim bu siteden alıntıdır...http://www.mailce.com/visneli-etimet-tatlisi-nasil-yapilir.html


25 Ağustos 2010 Çarşamba

SULU KÖFTE



Merhabalar, nasılsınız bakalaım cümleden iyisinizdir inşallah? Bu sıcaklarda nası olacak uzun günlerde nasıl dayanacağız susuzluğa, açlığa derken rabbim nasılda veriyor kolayını,yeterki oruç tutmak iste,yarıladık bile on beş gün oldu bir bakmışız ki bayram gelmiş,ardından kış gelmiş ,ömürlerde böyle tükenmiyor mu?Rabbim tüm yaşamımızı ona layık bir kul olarak yaşamamızı nasip etsin inşallah...
Bu gün ki tarifim SULU KÖFTE yörelere göre değişir sanırım ve her kişinin yapması dağa değişik terbiyelisi var mesela salçasızı var ama ben bu şeklini tercih ediyorum ve çocuklar tarafından da çok severek tüketiliyor bizim evde bir tek eşim sevmez:)








İÇİNDEKİLER:

soğan
pirinç
tuz
maydanoz
patates
havuç
sıvı yağ
salça
un
kıyma
nane
karabiber


 
HAZIRLANIŞI:


Kıymanın içine soğan, nane,maydanoz, karabiber, tuz ve pirinç eklnerek köfte hamuru yoğrulur.Yoğrulan köfte hamurundan misket büyüklüğünde yuvarlak köfteler yapılır.
İçine un serilmiş bir tepsinin içine atılır ve köfteler una bulanır.
Tencerede yağ ve salçamızı yakıp kaynamış suyumuzu ilave ederiz,içine köftelerimizi ve ayrı bir yerde küp küp doğradığımız patetes ve havuçlarımız da ilave edip pişirmeye bırakırız.

Afiyet olsun...


23 Ağustos 2010 Pazartesi

KAYGANA



Merhaba bu tarifimiz sahurda kahvaltıyı tercih edenlere alternatif olacağını düşündüğüm KAYGANA ...Bildiğimiz krep yada başka bir deyişle akıtmaya çok benzer bir tarif içindeki malzemeler biraz daha farklı sadece.Gerek görüntü ile gerek yapılışı ile tamamen bir krep aslında ama tek fark içindeki malzemeler.Sahurda,kahvaltıda beş çaylarının yanında pratik ve bi o kadar da çabuk yapılabilen lezzetli bir tarif bu KAYGANA:)

Ayrıca bu tarifimi HOBİ DÜNYAM YEMEK ETKİNLİĞİNİN 5.OLAN SAHUR LEZZETLERİ ETKİNLİĞİNE EV SAHİPLİĞİ YAPAN SEVGİLİ  mintininmutfagi  arkadaşıma gönderiyorum. Yemek blogumda ilk kez bir etkinliğe katılıyorum  ve arkadaşımada kolay gelsin diyerek tarifimize geçiyorum:)



İÇİNDEKİLER:

bolca maydonoz,
bir adet ince ince doğranmış soğan
tuz
bir miktar mısır unu
üç yumurta
yarım su bardağına yakın un
su

HAZIRLANIŞI:

üç yumurta kırılır ve iyice çırpılır..
yarım su bardağına yakın un ve az bir miktarda mısır unu koyularak karıştırılır....
aslı tuzlu hamsi ile yapılır ve onun suyundan koyarlar...eğer varsa o sudan koyun...
Şayet yoksa miktarı çok cıvık olmamak şartıyla suyu ilave edilir...bolca maydonoz,bir adet ince ince doğranmış soğan ve tuz ilave edilerek karıştırılır...
diğer tarafta tavaya yağ koyular hafif kızdırılır...
azar azar yapılan iç koyulur ve arkalı önlü krep şeklinde kızartılır...

afiyet olsun....

16 Ağustos 2010 Pazartesi

PATATES PÜRELİ KÖFTE


Merhabalar bu sıcaklarda yemek yapmak heleki ağır yemekler yapmak hiç içimden gelmiyor gerçi yapılan yemekler hiç yenmiyor gibi bişey bizim evde bu günlerde.Çorba içildi mi zaten su ile şişen midelere ikinci yemeğe geçmeye fırsat kalmıyor zaten, hele pilav makarnaya asla sıra gelmiyor.Benim içinde en önemlisi su .Suyu zaten çok içerim birde oruçlu olunca bu uzun günlerede iftarda içtiğim suyun haddi hesabı yok,mesela en az dört bardak bir kerede açılışta içiyorum bu altı bardağada çıkabiliyor,masadan kalktığımda 12 bardak olmuş oluyor birde soğuk içecekler yemek yemeye sıra gelmeden midem şişmiş oluyor zaten. Gerçi bu şekilde belki kilo veririm nede iyi olur:)

Geçelim tarifimize güzel ve lezzetli bir köfte denemenizde fayda var benden söylemesi...



İÇİNDEKİLER:


Kıyma
baharat
patates
süt
karabiber
kaşar peyniri
salça
tereyağ

HAZIRLANIŞI:

istenilen şekilde köfte hamuru yoğrulur
ayrı bir yerde patatesler haşlanır
karabiber,süt ve terayağı
ilve edilerek püre hazırlanır
borcama köfte hamuru serilir
üzerine hazırlanan püre konulur
ve ayrı bir yerde hazırlanan salçalı sos üzerien dökülür ve fırına verilir
pişmesine yakın üzeri kaşar dilimleri ile kapatılır ve pişirmeye devam edilir....






afiyet olsun...

14 Ağustos 2010 Cumartesi

RULO TATLISI


Yine bir şerbetli tatlı tarifim var nede olsa ramazandayız ve hafif ve değişik tatlılara ihtiyaç olur düşüncesindeyim.Bu tatlı hem yapılışı ile basit uğraştırıcı değil hemde çok lezzetli ve yine bir o kadarda hafif bir tatlı, bu sıcak yaz akşamlarında soğutulmuşu harika oluyor...
Evlendiğim zamnlarda yani on sekiz yıl önce yaptığı m ilk şerbetli tatlılardandır,o yıllarda şimdi ki gibi çok çeşit yoktu  ve çok beğenirlerdi misafirlerim...


MALZEMELER

1 yumurta
1 paket erimiş margarin
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
Kabartma tozu
Aldığı kadar un
ceviz içi

 ŞERBETİ İÇİN

5 su bardağı şeker
4,5 su bardağı su




HAZIRLANIŞI:

Malzemeler kulak memesi yumuşaklığında

hamur haline getirilir.Masanın üzerinde merdaneyle açılır.Fındık veya
ceviz içi dökülüp rulo şeklinde sarılır.Bir parmak genişliğinde kesilip
fırın tepsisine dizilip üzerleri kızarana dek pişirlir.Fırından çıkar
çıkmaz soğutulmuş şerbet dökülür.soğuyunca afiyetlen yenir:)

11 Ağustos 2010 Çarşamba

Gül Tatlısı



Ramazan da geldi hoşgeldi herkese hayırlara vesile olur inş.Bu sıcaklarda Rabbim dışarda güneş altında çalışıpta oruç tutanlara yardım etsin,evde olupta nasıl tutacaz demeden bizimde oruçlarımızı kolay kılsın inş.

Gelelim günün anlamına uygun şerbetli bir tarifimiz var sırada gerek tadı ile gerek görüntüsü ile gerçekten çok güzel bir tatlı şerbetli olupda sakın ağır sanmayın bir o kadar hafif bir tatlı...Afiyetolsun...







İÇİNDEKİLER:


1 Su bardağı sıvıyağ

yarım su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 yumurta
yarım paket oda sıcaklığında margarin
1 paket vanilya
yarım paket kabartmatozu
1 çorba kaşığı sirke
1 tutam tuz
aldığı kadar un
1 su bardağı kadar ceviz yada fındık


ŞERBETİ:


5 Su bardağı su
4.5 Su bardağı şeker
çeyrek limonun suyu






HAZIRLANIŞI:

1. Önce şerbetinin malzemelerini bir tencereye koyun ve kaynatın.
2. Hamurun un , kabartmatozu ve vanilya hariç tüm malzemelerini karıştırın.
3. kabartmatozu , vanilyayı ve aldığı kadar unu ilave edin.Kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edilir.
4. Hamur ikiye kesilir. Bir parçası merdane ile 3-4 mm kalınlığında açılır.
5. Çay bardağı ile kesilir.
6. 6 adet yuvarlak yarılırı üst üste gelecek şekilde yanyana dizilir.
7. rulo şeklinde sarılır.
8. ikiye kesilir.
9. tepsiye dizilir.
10. ortalarına cevizyada fındık yerleştirebilirsiniz.
11. orta hararetli fırında üzerleri kızarana (20-25 dakika) kadar fırınlanır.
12. şerbetini üzerine dökün. Tatlıların şerbeti iyi çekmesi için alt üst cevirerek şerbeti iyice çekmesi sağlanır.

9 Ağustos 2010 Pazartesi

PATATES RÜYASI



Eveett yine arşimde olan bir tarif ile sizlere merhaba diyorum bu kez de ,bildiğiniz patates salatası gibi fakat içine konan kornişon turşu ile tadı değişiyor ve gerçekten çok lezzetli bir salata oluyor.Aslında ortasında yoğurt olmalı ve üzerinede kırmızı biberle birlikte yakılmış sıvı yağ ,fakat ben öyle denedim hoşuma gitmedi yoğurdun suyu akıyor belki masaya gelmeden hemen önce dökülürüse sorun olmaz ama ben servisten bayağı önce dökmüştüm yoğurudu ve çok sulanmıştı sonrasında da sürekli yoğurtsız yaptım ama şiddetle tavsiye ederim hem lezzet hem sunum güzel oluyor çünkü...İsminide ben uydurdum uyduruk bir isim yani:)


İÇİNDEKİLER:


Patates,
kıvırcık,
maydanoz,
taze soğan,
havuç,
kornişon salatalık turşusu,
limon,
karabiber,
sıvıyağ
tuz


HAZIRLANIŞI:

Patatesler haşlanır,rendelenir içine limon tuz karabiber ve sıvı yağ eklenerek karıştırılır ayrı bir yerde kıvırcık,taze soğan ve maydanoz ince ince kıyın ve içine havuç rendesi eklenir daha sonra kornişon salatalık turşusu dilimlenir ve sıvı yağ ile karıştırılır kalıbımızın içine streç kağıdı serilerek ilk sıraya patatesli karışımdan üzerine yeşillik karışımı ve bir kez daha patates karışımı yine yeşillik ve patates eklenerek iyice bastırılır ve kalıptan çıkarılıp servis tabağına alınıp istenilen şekilde süslenir...AFİYET OLSUN...

6 Ağustos 2010 Cuma

Muhallebili Kadayıf


      Memleket yanıyor cayır cayır tabikide burasıda öyle bu sıcaklarda hiç evden çıkasım gelmezken çocuklar çok istedği için Bursa'ya gittik geldik .Aman yarabbim ne sıcaktır öyle aklı olan evden dışarı çıkmasın ben çıktım akılsızlık ettim benden söylemesi:)
      Bu sıcakta haliyle öyle tefarratlı yemekler yapmıyorum açıkçası pasta börek işini zaten rafa kaldırdım nerde hafifler var onları tercih ediyorum...
      Muhallebili kadayıfıda uzun zamn önce sevgili arkadaşım Melek'ğin blogunda görüp yaptığımdan itibaren vazgeçilmezlerim arasında yer aldı hem hafif hemde kolay bir tatlı geçelim tarifine şimdiden afiyet olsun...

İÇİNDEKİLER:



1 litre süt.
2 çorba kaşığı mısır nişastası.
3 çorba kaşığı un.
1 su bardağı şeker.
300 gr çiğ kadayıf.
2 yemek kaşığı tereyağı.
1 su bardağı şeker.
1 çay bardağı ceviz.


HAZIRLANIŞI:



Teryağı tavada eritilir..
Kadayf içine alınır.
Toz şeker ilave edilir ve kadayıf kızarana kadar 30-40 dakika karıştırılır.
Kızardıktan sonra ezilmiş ceviz ilave edilir.


MUHALLEBİSİ:


Bütün malzeme pişirilir ocaktan alınır.
İçine 1 paket(200gr) taze krema ilave edilir ve mikserle çırpılır ve soğumaya bırakılır
Kadayıfın yarısı borcam tepsiye dökülür ve düzeltilir.
Soğuyan krema kadayıfın üzerine dökülür.
Kalan kadayıf en üste dökülür ve elle bastırılır
Tatlımız hazııııır buyurun afiyet şeker olsun.


Not: Bu tatlı ikram edileceği gün yapılırsa daha güzel oluyor, 1 gün önceden yapınca kadayıflar kıtırlığını kaybediyor



3 Ağustos 2010 Salı

Közlenmiş Kirmizi Biber Sarmasi

Merhaba yeniden bu yemek blogu çok hoşuma gitti yahu yaptıklarımı yayınlamak beğenilmek ki henüz yolun başındayım henüzz öylee çokk büyük izleyici kitlem yok ama olsun ne çıkar ben güncelliyimde oda olur elbet hehehe inşş diyelim.
Bu çok güzel salatayı veya aparatif veya meze çeşidi artık siz ne derseniz deyin harika bir lezzet bence hem görüntüsü hem tadı ile süper gerçi bu görüntü o kadar güzel değil ama yine arşivimdeki bir foto olduğu için böyle, birde üzerine yoğurdu döktükten sonraki halinin fotoğrafını çekmeyi unutmuştum.Bu farklı lezzetle tanışmammı sağlayan sevgili arkadaşım ferkay.Kendisine çok teşekkür ederim biz çok severek yiyoruz hele ki misafirlerim çok beğeniyorlar hee tabi üşenmyeip yaptığım zamanlarda, biraz zahmetli gibi:)
Şu dönem tam yapılabileceklerden bir tarif malum sebzenin bol zamanı birde tavsiye size ben biberleri közledikten sonra buzdolabı poşetine koyup derin dondurucaya atıyorum,ayrı bir poşetede iç malzemesini karıştırıp yine doğru dolaba kışında tazecik gibi oluyor neyse geçelim tarifimize afiyet olsun ...

İÇİNDEKİLER:


2 bostan patlıcan
2 domates
8-10 adet kırmızı biber
1 soğan
5-6 diş sarımsak
kırmızı biber tuz z.yağ


HAZIRLANIŞI:



Kırmızı biberleri ve patlıcanları fırında veya tavada közleyin.
Közlenen patlıcanların kabuklarını soyun ve küçük küçük doğrayın.
Soğanı ince ince doğrayın. Domatesleri de küçük küçük doğrayın. Tavaya
biraz zeytinyağı koyun ve soğanları pembeleşene kadar pişirin. Soğanlar
pişince domatesleri ekleyin ve 4-5 dakika daha pişirin. Tuzu,
kırmızıbiberi ve dövülüş sarımsakları da ekleyin. Son olarak
patlıcanları koyun, 1-2 dakika daha pişirin ve ocaktan alın.
Közlediğiniz kırmızı biberlerin kabuklarını soyun, baş kısmını keserek
içini temizleyin. Biberleri açın, hazırladığınız harcı içine koyun ve
sarın. Sarmaları ister kürdanla birleştirebilirsiniz, ister taze soğan
yapraklarını hafif haşladıktan sonra biberleri bağlayabilirsiniz.
Hazırladınız biberleri servis tabağına alın ve üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirin.Afiyet olsun....

2 Ağustos 2010 Pazartesi

Yalanci Profiterol



Evettt gelellim ikinci tarifimize yaz günlerinde tamda bu sıcaklarda soğuk ve sütlü tatlılar tercih edilir dimi,yani en azından bizim evde bu tarz tatlılar tercih ediliyor.Bu tatlıyı ilk kez halamda yemiştim çok becerikli bir halam vardır benim, ona mı çekmişim ne:P
Çikolata sosunu da evde yapıyormuş o günden sonra bende hazır kullanmamaya çalışıyorum elimden geldiğince evde kendim yapıyorum...
İşte tarifimiz karşınızda sayın okuyucum hadi bakalım afiyet olsun:)

 
 
 
 
İÇİNDEKİLER


Bir paket tuzssuz etimek


MUHALLEBİSİ İÇİN


Bir su bardağı şeker
Bir su bardağı un
Bir kilo (beş bardak) süt
Bir poşet krem şanti

ÇİKOLATA SOSU

2 su bardağı su
1,5 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı kakao
1,5 yemek kaşığı nişasta
Bir kaç parça çikolata
Yarım yemek kaşığı tereyağ

HAZIRLANIŞI:



Önce muhallebi pişirilir,ılınınca içine toz halinde krem şanti dökülür ve yaklaşık 15 dk çırpılır
Ayrı bir yerde ufak parçalara ayrılan etimekler muhallebinin içine dökülür
bir borcama serilir üzerini düzeltmeden döküldüğü gibi kalır
ayrı bir yerde pişirilen çikolata sosu karışımın üzerine kaşıkla dökülür

1 Ağustos 2010 Pazar

Firinda Nohutlu Patlican Yatirma



Merhaba diyerek başlayalım bakalım ilk yazıma ilk tarifime:) aslında bu kadar çok yemek sitesinin ve bir o kadar da çok yemek blogunun içinde yer almak bir cesaret bana göre ve bende varım bu camiada diyerek herkese kocamnn bir MERHABA...
Aslında blog caiasında varım bende ama uzun zamndır güncelleyemedim öteki blogumu,ama bundan sonra eskisi gibi orasınıda güncelemmeye devam edeceğim bakalım her iki blogu nasıl yürüteceğim ama hadi hayırlısı diyerek başlayalım bakalım arşivimde yer alan bu tarifimle.
Bu yemeği geçen yıl tamek yarışması için yapmıştım ve gerçekten ilk kez yapmama rağmen harika bir lezzet oldu şiddetle tavsiye edilir.tarif oktay ustadan alınmadır.
Geçelim tarifimize:)


İçindekiler
4 patlıcan
- 200 gr kıyma
- 1 soğan
- 3 diş
- sarımsak
- maydanoz
- Bir tatlı kaşığı domates salça
- Bir tatlı kaşığı biber salça
- Sıvı yağ
- Bir su bardağı haşlanmış nohut
- Tuz
- karabiber
- 2 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı un
- sıvı yağ
- tuz
- karabiber
- Kaşar Peyniri



Hazırlanışı



Patlıcanları alacalı olarak soyun,uzun uzun kesin ve az yağda kızartın. 1 adet soğanı yemeklik kesin ,tavaya soğanları ve sarımsakları ilave edin kavurmaya devam edin. Soğan ve sarımsak kavrulduktan sonra üzerine 200 gr. kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin. Daha sonra üzerine salça ince kesilmiş maydanoz tuz ve karabiberi ilave edin. Üzerine haşlanmış nohut ilave edip harcı ocaktan alın. Başamel sos için tencere yağı ve unu ekleyin ve kavurun,sonra üzerine sütü ilave edip ,tuzunu ve karabiberini ekleyip başamel sosu pişirin. Fırın kabına bir sıra patlıcanları dizip üzerine kıymalı harcı daha sonra başamel sosdan döküp ,tekrar bir sıra patlıcan ,harç ve başamel sosu döküp üzerine kaşar rendesi ilave edip,180 derecelik fırında pişirin