Merhaba,günün anlam ve önemine binayen 30 Ağustos Zafer bayramımız kutlu olsun.EKMEK MANTISINI sevgili arkadaşım hunerlieller de gördüm ve çok beğendim hemen denemeleyim diyerek kolları sıvadım:)Eğer bu siteyi görmemiş varsa gidin bakım derim lakin çok güzel tarifler var,arkadaşıma buradan da çok teşekkür ediyorum...
Ramazan olması dolayısı ile herkesde olduğu gibi bizim evde de bayat ekmek çok oluyor,gerçi ben hiç bir şey yapamasam buharlatp tazecik olmasını sağlayıp öylede olsa yenilmesini sağlıyorum,ama bu tarifde değişik gelince denedim ve çok beğendik biz,zaten işin içine sarımsaklı yoğurt girince ne olursa yedirir bence sizce?
İÇİNDEKİLER
1 adet bayatlamış bütün ekmek
1 yumurta
1 yemek kaşığı Galeta unu veya normal un
5-6 dal ince kıyılmış Maydanoz
tuz,karabiber
2 bardak et suyu veya tavuk suyu
2 adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI:
Bir tencereye 2 su bardağı (büyükçe bir su bardağı olmalı) suyu koyup ateşe koyalım ve kaynamaya başlayınca içine 2 adet tavuk bulyonu bırakalım iyice kaynama olunca ateşi hafife alıp kaynamaya devam ettirelim.Diğer tarafta bir adet bayat ekmeği Robottan geçirerek derince bir kabın içine alalım bir adet yumurtayı,bir kaşık Galeta ununu,,tuz,karabiberi ve yağda sotelenmiş 2 adet soğanı,maydanozu da katarak iyice yoğuralım.Yoğurma işleminden sonra yuvarlak köfteler yapıp kaynıyan et suyumuza ilave edelim.5 dakika kaynıyan köfteleri bir süzgeç yardımı ile servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt döküp tereyağında erittiğimiz salça,pul biber,naneli karışımıda yoğurdun üzerine gezdirerek servis edelim.Afiyet olsun.