20 Ekim 2010 Çarşamba

ÇARŞAF BÖREĞİ



Evvettt nasılsınız bakalım ben gayet iyiyim çok şükür ,şu anda diyetisyen ve akupunktur arayışı içindeyim kilo vermem gerekli ve bunu ciddi bir şekilde yapmam gerekli ve doğru olan neyse ona karar verebilirm inş.Şimdilik akupunktur + diyetisyen ve tabi spor olarak düşünüyorum bakalım şimdilik böyle hele bir kesin başlayalım ne kadar sürede ne kadar kilo verdiğimi de paylaşırım artık.
Kursiyerlerimin bir çoğu ilk eteklerini bitirdiler  bazılarında ikinci etekler bitmek üzere her şey yolunda çok şükür işte böyle bendeki havadisler kısaca bu kadar:)

Fotoğraflarını gördüğünüz çarşaf böreğini Bursa'da ki arkadaşım(aslında eşimin akrabası olur ama o kadarr uzak bir akrabaki,arkadaşım diyorum ben çünkü gerçeketen çok iyi iki arkadaşız) Sevgi yapmıştı,yazın ona gittiğimde hemde gecenin bir yarısı sırf oğlum Ömer istediği ve çok sevdği için yapmıştı sağolsun.Piştiğinde gecenin saat dördüydü ve biz sıcak sıcak yemiştik:)






İÇİNDEKİLER:

 su
un
kıyma
patlıcan
soğan
sıvı yağ
tuz


HAZIRLANIŞI:


Su ve un ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurulur ve yarım saat dinlenmeye bırakılır.Hamur dinlendirilirken,soğan doğranır ve kavrulur içine küp küp doğranan patlıcanlar ilave edilir ve sonrada kıyma eklenir ve tuzuda ilave edilip iyice pişirilir.Dinlendirilen hamur eşit şekilde 12 adet olmak üzere parçalanarak
merdane yardımı ile küçük yuvarlaklar yapılır ve açılan hamurlar yağlanarak üçer adet üst üste konularak tekrar yarım saat dinlendirilir.Daha sonra masanın üzerine örtülen bu börek için özellikle hazır tutlan bir örtü serilir ve üçlü olan bir yuvarlak hamur alınır ve her yanından eşit şekilde çekilerek hamurun incelmesi sağlanır iyice incelen hamurun içine hazırlanan iç dökülür ve her iki yandan örtü kaldırılarak incelen hamur yuvarlanır ve tepsiye konulur.Diğer hamurlarada aynı işlem uygulanır ve üzerien yağ sürülerek fırında pişirilir.Piştikten sonra üzerien treyağ sürülür ve AFİYETTT OLSUNNNN:)





17 Ekim 2010 Pazar

Kırmızı biberli patates rulosu



Merhaba yine salata tarifim var gerçi bilindik bir salata ama sunum değişik ve şık...Rahatsız olduğumu yazmıştım bir önceki postta pataloji sonucu çok iyi çıkmadı  ve kesin kilo vermem gerekli birde artık ömür boyu ilaç kullanıcam:( Dualarınıza ihtiyacım var benide unutmaz iseniz Allah razı olsun derim daha ne diyim...
İş hayatı başladı gümbür gümbür hemde kırk öğrencim var ve iki ayrı guruptalar, herbirine yetişmek biraz zor olsada yetişiyorum ama yoruluyorum çok fazla şu sıra,düzene girecek ama sabır ve sonuç şimdiden güzel oluyor etekler bitmek üzere,hiç bilmeyenlerin etek diktikleirni görmek guru verici benim için...Tabi daha etek başalangıç neler dikecekler neler:)
Geçelim tarifimize...



İÇİNDEKİLER:
Patates
taze soğan
maydanoz
taze nane
kuru nane
karabiber
pul biberi
sıvı yağ
limon
kırmızı biber

HAZIRLANIŞI:

Önce kırmızı biberler yıkanır ve olduğu gibi fırına verilerek pörpülenmesi sağlanır.O arada patataseler haşlanır soğutulur verendelenir,içine tüm malzemler eklenerek karıştırlır.Aslında bildiğiniz patates salatası bu fakat rendelenmiş patatesler tek farkı bu.Kırmızıbiberler pörpülendikten sonra kapalı bir tencerede bekletilir ve tohumları çıkarılır sonrada kabuğu soyulur ,buradaki püf nokta biberi tüm olarak temizlemek.Sonra biberlerin içine hazırladığımız patatesli harç doldurulur ve dolapta bekletilir.Ben akşamdan yapıp sabah kesiyorum.Soğuyan biberler servis zamanı ince dilimler halinde kesilerek servis yapılır...Afiyet olsun.


9 Ekim 2010 Cumartesi

TAVUKLU ŞEHRİYE PİLAVI




Merhaba,ara verdim biraz daha doğrusu ara vermek zorunda kaldım.Ufak bir rahatsızlık geçirdim derken geçtiğimiz pazartesi iş başı yaptım yoğunluktan blogu güncelleyemedim açıkçası yorgun olduğum için çok da canım istemedi.İşte böyle işin temposuna alıştım mı buda gelir geçer ve eskisi gibi sık sık güncellerim inşallah blogumu.
Bu pilavımızı ister sıcak olarak sulu yemeklerin yanında servis edebilirsiniz,isterseniz soğuk olarak davet sofralarında salata niyetine servis yapabilirsiniz.Her iki türlüde çok güzel oluyor...



İÇİNDEKİLER:

Bir paket şehriye
üç büyük havuç
bir adet tavuk göğsü
sıvı yağ
tuz
su

HAZIRLANIŞI:

Öncelikle şehriyeler kızgın yağda kızarana dek kavrulur,ardından
şehriyelerin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edilir.Ayrı bir yerde rendelenen havuçlar çok az yağda sote(kavurulur) edilir ve yine pişirilen tavuk göğsü didiklenerek pişen şehriyenin içine konularak şehriyeler pişmeye bırakılır.(pilav gibi pişirilir ölçüler size kalmış,yada göz kararı).
İster sıcak ,isterseniz soğuk olarak servis edilir...AFİYET OLSUN.