27 Ağustos 2011 Cumartesi

BAKLAVA


Evetttt geldik bu güzel ayın sonuna son iki gün kaldı ve bayram. Bayram olur da baklavasız olur mu hiç dimi ama:) Benim baklava tarifimde güzeldir benden söylemesi .
Bayramda evimde olmayacağım şimdiden bayramınızı kutlayalım bakalım canım arkadaşlarım.

Şimdiden herkesin bayramı mübarek olsun,şeker tadında bayramlar dilerim....

Bu tarifimi gelibolu17 ve cafemis. arkadaşlarımızın düzenlediği ramazan etkinliğine gönderiyorum.Ramazan ayı boyunca birbirinden güzel onlarca tarifin yer aldığı etkinlik için;etkinliği düzenleyen ve tarfilerini gönderen arkadaşlarımıza çokk teşekkür ederim.


İÇİNDEKİLER:

• 1 su bardağı sıvıyağ
• 1 su bardağı süt
• 3 adet yumurta
• ½ çay bardağı sirke
• Tuz
• Aldığı kadar un
• 1 paket nişasta
• 400 gr ceviz
• ½ paket margarin
• 250 gr tereyağı

ŞERBETİ:

• 1,5 kg şeker
• 1,5 litreden 1 bardak fazla su

HAZIRLANIŞI:

Hamur malzemelerinden yumuşak bir hamur yoğurun ve yarım saat dinlendirin. Cevizleri rondodan geçirin ve hazırladığınız hamuru dört parçaya bölün. Her bir bezeden ceviz büyüklüğünde 15 beze çıkarın. Ceviz büyüklüğündeki bezelerin üzerlerine nişasta dökerek büyütün. 15 bezeyi üst üste dizin ve merdane yardımı ile tepsi büyüklüğünde tekrar açarak büyütün. Üzerine ceviz içi serpin ve diğer bezelere de aynı işlemi uygulayın. Tüm bezeler bitince istenilen şekilde kesin ve üzerine terayağı ve margarin eritip dökün. 175 C’ye ayarlı fırında pişirin ve soğumaya bırakın. Şerbeti için suyu ve şekeri kısık ateşte yaklaşık 1 saat kadar kaynatın ve soğuk hamurların üzerine dökün.

24 Ağustos 2011 Çarşamba

EZOGELİN ÇORBASI



Merhaba,bu gün sizlere ilk kez yaptığım ezogelin çorbasının tarifini vereceğim.Hazır çorba çok fazla tüketmeme rağmen özellikle çalışırken başım sıkıştığında kurtarıcım olmuştur ezogelin ve domates çorbası sadece bunları tercih ederim hazır çorbada.Önceki akşam oğlumun istemesi ile evde yapmaya karar verdim "hazır değil ama sen yap " demişti oğlum o ister de ben kırar mıyım Oktay usta'da aklıma yatan tarifi buldum ve yaptım gerçekten çok lezzetli bir çorba oldu fakat sakın siz siz olun eğer az kişi iseniz bu ölçülerde yapmayın iki akşam yedik ve hatta kayın valideme verdim onlarda iki akşam yemişler düşünün artık ne çok olduğunu...

Geçelim tarifimize ben olduğu gibi veriyorum ölçüleri ama siz az yapmak istiyorsanız 3 kaşık yerine 1 kaşık ölçü kullanın bence.


İÇİNDEKİLER;
  • 3 çorba kaşığı kırmızı mercimek
  • 3 çorba kaşığı bulgur
  • 3çorba kaşığı pirinç
  • 1 soğan
  • 3 çorba kaşığı un
  • 3 çorba kaşığı tel şehriye
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • pul biber
  • nane
  • sıvı yağ
  • su
  • tuz
HAZIRLANIŞI;

İlk olarak mercimek,bulgur ve pirinç ayrı kaplarda haşlanır.(ben aynı kapta haşlayacağım bir dahakine de sonucun değişeceğini düşünmüyorum).Diğer tarafta terayağı eritilir ve içine doğranmış soğan eklenerek sote yapılır.Daha sonra üzerine un ilave edilir bir soteledikten sonra şehriye ilave edilir,sonrasında içerisine salça ve nane ilave edilerek sote edilmeye devam edilir,iyice kavrulunca önce soğuk sonra sıcak su ilave edilerek kaynamaya bırakılır.
Kaynayınca üzerine haşlanmış olan bulgur,pirinç ve mercimek eklenir ve pişirilmeye bırakılır.AFİYET OLSUN...

22 Ağustos 2011 Pazartesi

PATLICAN SOSLU MAKARNA



Merhaba,bu sefer arayı açtım dikiş dikmekle meşgulum şu sıra ve buraya zaman ayıramadım neyse efenim  bu arada iftar davetlerine git eve misafir al ama hiç fotoğraf çekme olacak iş mi ki ben neredeyse makinemle yapışık yaşarım ama söz konusu davetlerde hep unuttum.

İlk misafirlerim yirmi kişiydi  ve çokk güzel bir geceydi yaptıklarım ise

közlenmiş kırmızı biberli mercimek çorbası (tarifii ilerleyen günlerde)
Patates tavası(tarifi daha sonra)
fırında nohutlu patlıcan yatırma  tarifi burada tıklayın
Güllaç,kemal paşa
patlıcan salatası
cacık

İkinci kez gelen misafirlerim ise 13 kişiydi onlar içinde
yoğurt çorbası 
barbunya  tarif burada
patates püreli köfte  tarifi için bir tık lütfen
çıtır pane harcına bulanmış tavuk flato kızartması
pilav 
salata
yoğurt tatlısı (tarif daha sonra)

O gecenin anısı ise iftara 10 dk kala pilav yapmadığımı farkettim ve ne olursa olsun yapacağım dedim çocuklar ve eşim dalga geçtiler benimle on dk da pilav mı pişermiş ben pişireyimdee sizde görün dedim ve pişirdim tabi sonuç mu sıcak sıcak dinlenmemiş pilav yedi misafirlerim ,ama olsun yaptım mı yaptım:))

Geçelim tarifimize çok basit ama çok lezzetli bir makarna biz severek yiyoruz artık denemesi sizden:)


İÇİNDEKİLER:

  • Bir paket makarna
  • 2 patlıcan
  • 2 yeşil biber
  • 1 kırmızı biber
  • 2 domates
  • 1 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • sıvı yağ
  • karabiber
  • tuz


HAZIRLANIŞI;

Makarna suda haşlanır,üzerine soğuk su tutularak süzülür.Ayrı bir yerde soğan küp küp doğranır sote edilir,içine yeşil ve kırmızı biber eklenir sote edilmeye devam edilir,kabuklarını soyduğumuz yine küp küp doğradığımız domatesler ilave edilir ve iyice kavurulur.Ardından yine küçük küp şeklinde doğradığımız patlıcanlar ilave edilir ,sarımsak ,karabiber ve tuzu eklenip pişirilmeye bırakılır.servise yakın makarna ile karıştırlır. AFİYET OLSUN...

NOT:içine kıyma ilave edilerekde yapılır oda çok güzel oluyor....

Bu tarfimi  gelibolu17 ve cafemis arkadaşlarımızın düzenlediği  ramazan etkinliğine gönderiyorum...


13 Ağustos 2011 Cumartesi

ISPANAKLI BAKLAVA BÖREĞİ



Bu böreği dün akşam yaptım ve bekletmeden hemen sizinle paylaşmak istedim çünkü gerçekten mükemmel bir börek oldu .Normalde evin beyi yeni lezzetlere kapalıdır tarifini aldığım sariyumurta arkadaşımızda patlıcanlısını yapmış ki eminim öylede çok güzel olmuştur,ama bizim beyefendi ıspanaklı böreği çok sevdiğinden evde de olan ıspanakları değelendirmek için ıspanaklaısını yaptım ben.Yine "internetten bir şey yapmışssın" dedi masaya oturur oturmaz,"önce bir tadına baksan" dedim ve baktı tabii ardından bakıyorum bıyık altı gülüyor bu beğendiğini gösteriyor tabii ohh be içim rahatladı dedim:))Veee sonuçç bizden çok beyefendi yedi:P

Börek nişastalı olduğu için alt katmanı oluşturacak on iki bezeyi çok nişastalamadım cesaret edemedim baklavada oluyor da börekte nasıl olur diye endişelendim ama ikinci katmanı oluşturan son on iki bezeyi de bol nişastaladım ikinci katman daha güzel oldu tek tek ayrıldı yufkalar aynı baklavada olduğu gibi... 

Geçelim tarifimize sariyumurta arkadaşımızdan aldığım böreğin tarifini ve biz çok sevdik bundan sonrada misafirlerim için yapılacak ilk lezeetlerden biri oldu benim için vee kıymalısıda harika olur benden söylemesi:) Çok teşekkürler arkadaşım....

Ayrıca bu tarifimi gelibolu17 ve cafemis arkadaşlarımızın birlikte düzenlediği ramazan etkinliğine gönderiyorum çokk ama çokk güzel tarifler var uğrayın  derim....







İÇİNDEKİLER:

 Nişasta
250 gr terayağı

 Hamuru İçin

1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
tuz


 İç Malzemeleri:

Yarım kilo ıspanak
göz kararı lor peyniri
sıvı yağ
tuz

HAZIRLANIŞI:
Önce ıspanaklar temizlenir ve incecik doğranır,içine sıvı yağ ve lor peyniri ,tuz eklendikten sonra iyice karıştırılır.
Süt,sıvıyağ,yumurta,kabartma tozu ve unla hamur yoğurulur.Hamurdan 24 pazı çıkıyor.12 altı için,12 pazı üstü için,aralarına nişasta serperek tabak büyüklüğünde üst üste açılır.Tepsiye göre merdaneyle büyütülür.12 pazı açılıp tepsiye alınır arasına ıspanaklı harç eşit miktarda serilir ve üzerine tekrar 12 pazı örtülüp şekilli kesilir.Tavada erittiğimiz yağ üstüne gezdirilir.180 derecede kızarana kadar pişirilir...AFİYET OLSUN...

12 Ağustos 2011 Cuma

SANDAL SEFASI



Merhaba,yemeklerden başladık yemeklerden gidiyoruz bana da hiç belli olmuyor ,bu tarifi arşivimde olan blogum yokken yemek siteleirnde yayınladığım tariflerden biri fotoğraf eskidir taslak halinde duruyordu bende üşendim yeni yazmaya yayınlayalım dedim içimdeki ses de olur neden olmasın dedi:)


İÇİNDEKİLER:


Bir kilo kabak
Kıyma
soğan
Biber
Domates
sıvı yağ
tuz
nane
karabiber
maydanoz
salça


HAZIRLANIŞI:


Kabakların içi sandal şekline gelecek şekilde oyulur ve kızgın yağda kızartılır.Ayrı bir yerde soğan ve biber kavrulur,içine kıyması ilave edilip kavrulmaya devam edilir ve son olarak da salçası eklenerek kavrulma tamamlanır.
içine nanesi karabiberi tuzu ve maydanozu da eklenerek karıştırılır.
sandal şeklindeki kabakların içi doldurulur ve salçalı sos hazırlanarak üzerlerini geçinceye kadar su ilave edilerek fırında veya aygazda pişrilir...AFİYET OLSUN...



10 Ağustos 2011 Çarşamba

BARBUNYA VE KÖZLENMİŞ PATLICAN SALATASI


Bu gün iki tarifim var sizler için birbirlerine oldukça yakışan bu ikili bizim evde çok sevilir,gerçi patlıcan salatası her şeyin yanına yakışır ya,helede közlenmiş oldu mu hımm çok lezzetli oluyor dimi bileneler bilir zaten bilmeyenlereydi sözüm:)Gerçi bilmeyende yoktur ya,ayyy saçmaladım galiba ben dimi sayın okurum çok sevgili izleyenlerim:)

Hele oruçluysanız benim gibi yemek sitelerinde , bloglarında aç karnına ne işiniz var yahu:) Normalde acıkmayan ben acıktığımı hissettim:P
Ramazanda özellikle akşama ne pişirsem sıkıntısına düşünce alıyorum soluğu blog dünyasında,ona bak buna bakk,aaa şunu pişirmeliyimm,aa buda çok güzelmiş derken birden dang eder beynimde bizim evin beyi değişik lezzetlere kapalıdır ve yeni yaptığım bir şeyi yer tadında da bakar beğense bile laf etmeden duramaz,beni de sinir eder hal böyle olunca ramazanda değişikliklerden uzak durmaya çalışşsam da damak zevkini bildiğim için sevebileceğini düşündüğüm yeni şeyler denemeyi seviyorum laf etmesine aldırış etmeden:)

Benim yine çenem düştü daha fazla yerlerde sürünmeden, sizi de sıkmadan tariflerime geçeyim dimi ama sevgili izleyenlerim:)




BARBUNYA




İÇİNDEKİLER:


Bir kilo taze barbunya
1 domates
1 soğan
1 Kırmızı- 2 yeşil biber
1 havuç
1 patates
1 yemek kaşığı salça
sıvı yağ
tuz 
bir kesme şeker


HAZIRLANIŞI:

Barbunyalar önce temizlenir ve haşlanır yaklaşık 15 dk.Daha sonra soğan yemeklik şekilde doğranıp kavrulur,içine kırmızı ve yeşil biberi küp şeklinde doğrayarak ilave ederiz ve onları da kavururuz.Sonra domatesin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayıp onuda soğan ve biber karışımının içine ilave ederiz.Son olarak da salçamızı ilave edip barbunyalarımızı ekleyip kaynamış suyumuzu döküp ,yine küp şeklinde doğradığımız patates ve havucu da ilave edip gerektiği kadar tuz ve kesme şekerimizi de ekleyip pişirmeye bırakırız.





KÖZLENMİŞ PATLICAN SALATASI



İÇİNDEKİLER

5 patlıcan
4 kırmızı biber
4 yeşil biber
1 tutam maydnoz
2 diş sarımsak
1 limon suyu
karabiber
zeytinyağı


HAZIRLANIŞI:

Patlıcanlar ve biberler közlenir,kabukları soyulup, doğranır,ince doğranmış maydanoz,sarımak ,limon suyu,karabiber,zeytinyağı ilave edilerek karıştırılır,servis tabağına alınarak istenilen şekilde süslenir. AFİYET OLSUN...


8 Ağustos 2011 Pazartesi

GÜLLAÇ



Ramazan ayının vazgeçilmezi güllaç ile karşınızdayız sevgili izleyiciler:) Yaptığım akşam tüketilir bizde çok severiz anlayacağınız .Sanırım yapma şekli herkes de aynıdır ,paketin üzerinde zaten tarifi olur ben ona sadık kalmam gerçi, şekerini daha fazla eklerim süslemesini de istediğiniz gibi yaptınız mı tamam güllaç servise hazırdır.


Aslında en basit tatlılardan dır bildiğiniz gibi,süt ve şeker kaynatılır,tek tek yufkalar tepsiye dizilir dizilirken de süt dökülür üzerlerine, yufkaların yarısına kadar işleme devam edilir araya ceviz yada fındık içi konulur,tekrar kalan yufkalara aynı işlem yapılır soğumaya bırakılır.İşte bu kadarcıkk,ben cevizlerin içine hindistan cevizide ekledim çok güzel oldu. AFİYET OLSUN...

6 Ağustos 2011 Cumartesi

ARPA ŞEHRİYE SALATASI



Merhaba,bu sefer bir salatamız var size sunulmak üzere hazırlanan desem de aslında kayın valideme giderken yapıp götürdüğüm salataydı bu :) İftar sofraları için salata değil de bir yemek yerine geçebilecek derecede doyurucu olduğundan benden tavsiye salata olarak yapacaksanız çok fazla yapmayın,aslında çay saatlerinde poğaça- böreğin yanına harika yakışacak bir salata ,yapımı oldukça basit ve pratik ,velhasılı kelam güzel bir salata aaaa çok uzattım yine lafı dimi:P Geçelim tarifimize


İÇİNDEKİLER:

Arpa şehriye
salam
salatalık
domates
yeşil-kırmızı biber
maydanoz
mısır
dereotu 
karabiber
zeytinyağı


HAZIRLANIŞI:

Şehriyeler makarna haşlanır gibi haşlanır ve süzülür,sonra tüm malzemeler küçük küçük doğranır ve karıştırılı istenilen şekilde süslenip servis yapılır. AFİYET OLSUN...

 Yine bu tarifmi gelibolu17 - cafemis arkadaşlarımızın düzenlediği  ramazan etkinliğine gönderiyorum... Çokkk güzel tarifler var arkadaşlar buraya sadece bir tık:) 

4 Ağustos 2011 Perşembe

Şeftali Soslu Tavuk Göğsü...


Merhabalar tekrar buradayım hemde yaz gününe uygun serin bir tatlı ile:) Başladım mı sık sık güncellerim blogumu bıraktım mı da bir yıl gelmem böylede bir dengesizlik var ortada:P inşş dengeye oturur:) Öteki blogumuda sık günceller oldum ,bakmak isteyenler için buraya lütfen:)


Bu tatlımı yeni keşfettim üç kere yaptım her yaptığımda çok çabuk tüketildi ve misafirlerim tarafından çok beğenildi,asıl tarifinde üstteki sosunda şeftali yerine çilek vardı malum şeftali zamanı ben şeftali ile yaptım,sosunu istediğiniz meyvelerle yapabilirsiniz damak zevkinize göre değişebilir...


 Ayrıca bu tarifimi cafemis - gelibolu17 arkadaşlarımızın düzenlediği ramazan etkinliğine gönderiyorum...


İÇİNDEKİLER:


Bir litre süt
4 kahve fincanı şeker
4 kahve fincanı un
50 gr margarin
1 kutu (2poşet) sade krem şanti
1 paket burçak bisküvi
4 şeftali
yarım su bardağı pudra şekeri


HAZIRLANIŞI:


Un ve şeker tencereye dökülür,karıştırılır üzerine süt ilave edilerek iyice karıştırılıp muhallebi kıvamında pişirilir,ancak pişirirken sürekli karıştırmak gerekli.aygaz kapatılır içine margarin ve toz halindeki krem şanti dökülür ve yaklaşık yarım saat mikserle çırpılır...


Şeftalilerin kabukları soyulup dilimlenir ,pudra şekeri ile birlikte rondodan geçirilir.Borcama burçak bisküviler dizilir üzerine hazırlanan muhallebi dökülür biraz soğuduktan sonra şeftalili sos dökülüp soğumaya buzdolabına bırakılır...AFİYET OLSUN.

2 Ağustos 2011 Salı

PİZZA


Uzun birr aradan sonra tekrar merhaba,neredeyse bir yıl olacak blogumu güncellemeyeli,ihmal ettim burayı fakındayım ama diğer bloğumdayım aslında sadece yemek blogumu ihmal ettim , aslında yaptıklarımın fotoğraflarınıda çektim boş durmadım saırası ile paylaşırım artık:)...Çalışırken fazla vakit ayıramadım yada istemdim mi bilemiyorum güncellemedim işte şimdi tattil ve ben evdeyim boştayım ya haydi bismillah diyelim artık dedim...


Bu sıcak yaz günlerinde ramazanda geldi,Rabbim layıkıyla yaşamayı nasip etsin,hayırlı ramazanlar herkese...
Tarfini vereceğim pizzayı dün gece sahura yaptım,facede takılırken oğlumda yanımda ,kalkıp pizza hamurunu yoğurmalı diyeceğime kalkıp facebook hamurunu yoğurmalı der bu muko:)))


 nasıl güldük ama oğlumla,daha sonra facede paylaştım tabi orada güldük arkadaşlarla ile birlikte,neyse artık tarifime geçelim dimi,pizzanın bitmiş halinin görüntüsü iç açıcı değilsede tadı harika oluyor arkadaşlar deneyin derim mutlaka, ben ilk kez  yaptımm çok beğendik,sıcak sıcak kesince üzerindeki kaşarların soğumasına izin vermeden görüntüde böyle oldu....








HAMURU:
1 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kuru maya (fazla koymayın ki çok kabarmasın)
aldığı kadar un


SOSU:
2 adet domates(rendelenecek)
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı kekik yada fesleğen
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker


ÜZERİ İÇİN:
1 Su bardağı kaşar rendesi
salam
sucuk,
sosis
mısır
siyah zeytin


HAZIRLANIŞI:


Önce hamur yoğrulur ve bir saat bekletilir. büyük yuvarlak borcamımıza hamuru elimizle açarak borcamın şekline göre hamuru yayarız,üzerine hazırladığımız sosu kaşıkla iyice yayarak dökeriz,daha sonra istediğimiz malzemeleri ekleriz ve fırına veririz,pişmesine yakın üzerine kaşar rendelerini de döküp pişmeye bırakırız. 200 derecede 25 dk da pişiyor...AFİYET OLSUN.