Evetttt geldik bu güzel ayın sonuna son iki gün kaldı ve bayram. Bayram olur da baklavasız olur mu hiç dimi ama:) Benim baklava tarifimde güzeldir benden söylemesi .
Bayramda evimde olmayacağım şimdiden bayramınızı kutlayalım bakalım canım arkadaşlarım.
Şimdiden herkesin bayramı mübarek olsun,şeker tadında bayramlar dilerim....
Bu tarifimi gelibolu17 ve cafemis. arkadaşlarımızın düzenlediği ramazan etkinliğine gönderiyorum.Ramazan ayı boyunca birbirinden güzel onlarca tarifin yer aldığı etkinlik için;etkinliği düzenleyen ve tarfilerini gönderen arkadaşlarımıza çokk teşekkür ederim.
İÇİNDEKİLER:
• 1 su bardağı sıvıyağ
• 1 su bardağı süt
• 3 adet yumurta
• ½ çay bardağı sirke
• Tuz
• Aldığı kadar un
• 1 paket nişasta
• 400 gr ceviz
• ½ paket margarin
• 250 gr tereyağı
ŞERBETİ:
• 1,5 kg şeker
• 1,5 litreden 1 bardak fazla su
HAZIRLANIŞI:
Hamur malzemelerinden yumuşak bir hamur yoğurun ve yarım saat dinlendirin. Cevizleri rondodan geçirin ve hazırladığınız hamuru dört parçaya bölün. Her bir bezeden ceviz büyüklüğünde 15 beze çıkarın. Ceviz büyüklüğündeki bezelerin üzerlerine nişasta dökerek büyütün. 15 bezeyi üst üste dizin ve merdane yardımı ile tepsi büyüklüğünde tekrar açarak büyütün. Üzerine ceviz içi serpin ve diğer bezelere de aynı işlemi uygulayın. Tüm bezeler bitince istenilen şekilde kesin ve üzerine terayağı ve margarin eritip dökün. 175 C’ye ayarlı fırında pişirin ve soğumaya bırakın. Şerbeti için suyu ve şekeri kısık ateşte yaklaşık 1 saat kadar kaynatın ve soğuk hamurların üzerine dökün.