22 Eylül 2011 Perşembe

Kahvaltı ve Mim



Merhaba şu sıra nedense bloguma ve siz arkadaşlarımın bloglarına yorum yazamıyorum çoğunuzu okuyup çıkıyorum ama yazmaya gelince istek yok ,bana böyle arada olur geçicidir yine aranızda olacağım tüm hızımla :) Bu postta mim ve kahvaltıdan bahsedeceğim size.Yemek blogumda ki ilk mim olacak bu yazım dolayısı ile kıymetlidir bilginize:)


Geçtiğimiz hafta sonu kuzenimin düğünü vardı ve dolayısı ile akrabaların buluşma zamanıydı. Bursa'dan anemin akrabaları kahvaltıya anneme geleceklerini söylemişlerdi.Yemek blogu olan ben tüm hünerlerimi ortaya dökmeliydim:) Sonuç muhteşem oldu, çok beğendiler ,kahvaltının bahçede olması ise ayrı bir güzellikti,helede annemin yaptığı karışık kızartma mükemmeldi,sohbet derseniz o her şeyden güzeldi.



Domateslerin görüntüsü çok şık oldu,herkes bayıldı bencede çok şık duruyor ya sizce:)? Yapımı çok basit.
Uzun domatesleri altından biraz kesiyoruz bu tabakta düz durmalarını sağlıyor,ardından üstünden kesip içini oyuyoruz ve içine peynir dolduruyoruz tüm işlem bu kadarcık...




Bu tabağımız da çok şık değil mi?Ya böyle kendi yaptıklarımı beğenmiş bir duruma düşmüyorum dur umarım ama gerçekten çok beğenildikleri için yazıyorum:) Bildiğimiz sıradan yumurtaların en güzel hallerinden biri:)


Evettttt bu fotoğrafta kahvaltımızdan genel bir görünümle kahvaltıya ait yazımızı noktalayıp mim konusuna geliyorum:)


Sevgili arkadaşım Zeliha umutsepeti mimlemiş beni kendisine çok teşekkür ediyorum ve cevaplamaya geçiyorum soruları:)


İlk düzenli okuduğunuz blog ve hissettikleriniz;
Yıllar evvel 2006 sanırım forumların revaçta olduğu yıllarda kendisi ile tanıştığım hâlen de görüştüğümüz,o zamnlarda blogcuda olan, sorasında sorunlardan dolayı blogspota geçen ve yorum yazmayı dahi beceremediğim yazılarını zevkle okuduğum Ayşe'm dir kendileri:) Hatta yorum yazamadığımı söylediğimde bana şimdiki blogumun adını alanda kendisi o kadar cahaldım o yıllarda blog konusunda,hatta şifresi bile hâlen ayndır .Çok beğenirdim yazılarını ,hayranlıkla okurdum o günlerde ve hâlen öyledir.Ayrıca beni blog açmam konusunda destekleyen kişilerin başında gelir.
  
Sanal alemde tanışıp görüştüğünüz bloggerler;
Ayşe'm , çatı katı İlkay'ım , Nazan'ım , Selom (netten tanışıp şu an dostum olan kişi), Beyhan'ım, busemiz

Blog dünyasına adım attığınızda,gökyüzündeki yıldız kadar parlak gelen,asla onun gibi olamam diye düşündüğünüz Blogger'ler;
Mutlu çocuklar (Ayşe'm)  

Moda blogları arasında  en sevdiğiniz blog;
Çok fazla takip ettiğim yok 

Yazılarını okurken keyiflendiğiniz bloggerler;
fikriminincegulleri (şu günlerde yazmıyor ama en kısa sürede döner ümide bekliyorum) hayatmelodisisessizteyyare  pitpitent  aklıma ilk gelenler bu arkadaşalr yoksa izlemeye aldığım tüm blog arkadaşlarım
 
Sürekli sayfasını açtığınız,okuyup yorum bırakmadan çıktığınız bloglar;
Şu sıralar genelde öyleyim ,ama tek bir blog yok okunu da yorum yapmadan çıktığım,o anki ruh halime göre değişiyor

Kendinize yakın bulduğunuz bloggerler;
narishinsandigindan , sessizteyyare , ibrahimberksenaberatalhaningunlugukuzucumkuzucum, mutlu çocuklar, kaanlayasamak otuzundansonra


Ayrıca tüm izlediğim blog arkadaşlarımıda kendime yakın buluyorum ki izliyorum dimi ama tüm listemeki arkadaşalrım....

Blogger denildiği an aklımıza gelen ilk isimleri yazıyoruz :)
Link vermiyoruz,sadece aklımızda kimler yer etmiş onu öğrenmiş oluyoruz.:)

Cafe pepela, taze nane, gelibolu17 ,erguvan vakti ,bir dut masalı, olsada yesek suzan , pembe kekik ,papatya prensesin dünyası ,sarı mutfak ,sarı yumurta,disal,


İki mim var daha cevaplanacak onlarada döneceğim inş en kısa sürede...

15 Eylül 2011 Perşembe

ÇATLAK KURABİYE


Merhaba arkadaşlar nasılsınız?
Okullarda açılıyor, her yerde bir koşturmaca hazırlıklar tam gaz devam ediyor Rabbim işlerimizde kolaylıklar versin hepimize...Geçelim tarifimize ÇATLAK KURABİYE  var  sırada sizinle buluşmak için sabırsızlanan:) Çokk sevgili arkadaşım canım Ayşe'm den almıştım bir zamanlar bu tarifi dışı kuru içi kek kıvamında olan bir kurabiye...
Bu tarifimi yine sevgili arkadaşım Gülcan'ın düzenlediği çay kahve bahane etkinliğine gönderiyorum...Kolay gelsin canım,çokk güzel tarifleri görmek için sadece bir lütfen...


İÇİNDEKİLER:

  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 25 gr kakao
  • 1.5 çay bardağı un
  • 1.5 yemek kaşığı süt (istenirse portakal suyu)
Üzeri için;
  • Pudra şekeri
HAZIRLANIŞI:

Hazırlanışı 
Şeker ve yumurtayı mikserle çırpın. Oda sıcaklığındaki yumuşak tereyağını ilave edip çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu karışımın içerisine eleyin. Sütü de ilave edip bir kaşık yardımıyla karıştırın. Hazırladığınız hamuru 10 – 15 dakika kadar buzdolabında bekletin. Beklettiğiniz hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Bir tabağın içerisine pudra şekerini yayın. Yuvarladığınız hamurları pudra şekerine bulayın ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye 2-3 cm aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 9–10 dakika pişirin.
Not:
Fırında çıkardığınızda kurabiyeler yumuşak olacaklar ama soğudukça sertleşiyorlar. Bu nedenle süreyi aşıp daha fazla pişirmeyin. Özellikle aralıklı dizin, pişen kurabiyeler yayıldığı için birbirine yapışabilirler.

7 Eylül 2011 Çarşamba

Küp Pasta



Merhabalar efenim merhabalar,bayramı bitirdik tatilimizi de yaptık geldik buralardayım artık,tatilde olsa insanın evi gibi yok diyenlerdenim ben,helede deniz kum güneş hiç bana göre değil oğlum çok eğlendi orası ayrı zaten şu deniz tatilini sırf onun için kabul ediyorum.
Neyse efenim gelelim konumuza bu pastayı oğlumun doğum gününde yapmıştım,tadı ve görüntüsü çok güzel olur benden söylemesi,pastanın içi iki renk küp küp  görünümünde oluyor .
Aslında vereceğim malzemelerden iki ayrı hamur tutup iki ayrı kek pişirilir ve sonuç en alttaki fotoğraftaki gibi olur,doğum günü ramazana denk geldiği için ben vereceğim ölçüleri ikiye bölerek pişirdim keki küçük bir pasta yaptım,o yüzden iki ayrı pastanın içinin görünümleri farklı.





İÇİNDEKİLER
  • 1 su bardağı portakal suyu (gazoz da olabilir)
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 tane yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 vanilya
  • 1 kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
KREMASI:
  • 1 kilo süt
  • 12 yemek kaşığı kakao
  • 7 yemek kaşığı un
  • yarım paket margarin
HAZIRLANIŞI:

Kakao hariç malzemeler çırpılarak kek hamuru elde edilir(eğer büyük bir pasta yapılacaksa bu malzemelerle iki ayrı kek hamuru elde edilir) hamur ikiye bölünür ve birine 3 yemek kaşığı kakao ilave edilir ve bir kakaolu biri sade olmak üzere iki kek pişirilir.ayrı bir yerde hazırladığımız krema pişirilir ve soğutulur keklerde pişirilip soğuyunca yapım işlemine geçilir.

Birinci kekin ortasına kase konularak kesilir,ardından yemek tabağı konularak kesilir,eğer büyük pasta yapmayı tercih ettiysek üçünce kez kesme işlemimizi de pasta tabağı ile yapıyoruz.
Aynı işlemi ikinci kekede uyguluyoruz.

Birinci kekin en küçük dairesini alıyoruz,iç kısmına krema sürüyoruz,sonra ikinci kekin ikinci dairesini alıyoruz yine iç kısmına krema sürüyoruz son olarak da birinci kekin en büyük dairesini alıp yerleştiriyoruz ve böylece bir katımız oluşmuş oluyor,üzerine kremayı bolca sürüyoruz.

Ve aynı işlemi kalan kek parçalarına da uyguluyoruz ve iki kek üst üste konularak her tarafı krema ile kapatılıp istenilen şekilde süslüyoruz.



Karışık gibi gözükse de aslında çok basit inşallah güzel anlatabilmişimdir,yıllar öncesinden pasta defterimde olan bir tarifi bu eskiden internet yokken defterler tutardık bu pastamda o yıllardan kalma bir tarif.
Üstteki fotoğrafta malzemeleri ikiye bölüp iki ayrı kek yaptığımın görüntüsü,alttaki ise tüm malzemelerden iki ayrı kez hazırlanarak yapılan keklerden oluşan büyük pasta ve onun görüntüsü.Tercih size kalmış ister büyük ister küçük pasta yapın,ancak büyük yapıldığında görüntü daha güzel oluyor :)


Bu tarifimi yine yeniden çok güzel bir etkinlik düzenleyen sevgili arkadaşım gelibolu17 nin düzenlediği  çay kahve bahane etinliğine gönderiyor ve kolay gelsin diyorum....