Merhabalar nasılız bakalım cümleden ? Ben iyiyim çok şükür hemde çok iyi çünkü bir buçuk ay önce başladığım diyette tam tamına altı kilo verdim ve bunun şerefine sizinle çokkkkk ama çokk güzel olan, misafirler tarafından tam not alan bu tatlıyı paylaşmak istedim.Kesinlikle favorim artık şu sıra bıkana dek yaparım ben şiddetle size de tavsiye ederim.İyi ki bu tarifi sevgili arkadaşım olsadayeseksuzan arkadaşımda görmüşüm iyiki denemişim ve kendisine de buradan kocaman teşekkür ediyorum.Tarifide onun sayfasından direk kopyaladım bilginize...
MALZEMELER:
- 3 adet yumurta
- yarım su bardağı şeker
- yarım su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardagı galete unu
- 1 su bardağı kırılmış ceviz
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- bir paket kabartma tozu
KREMASI İÇİN:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı nişasta
- yarım su bardağı şeker
- bir paket vanilya
- bir paket krem şanti
ŞERBETİ İÇİN:
- 2 su bardağı su
- 1.5 su bardağı şeker
- bir paket vanilya
YAPILIŞI:
- Öncelikle şerbeti yapın, çünkü kekin üzerine şerbet soğuk dökülecek. Bir tencereye suyu ve şekeri dökün, kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 15-20 dakika daha kaynatın. Şerbet hazır olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyip soğuması için bekletin.
- Keki için yumurtaları ve şekeri iyice çırpın, diğer malzemeleride ekleyip karıştırın. Yağlanmış bir tepsiye (ben büyük kare borcam kullandım) dökün.
- 170 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine dökün, soğuması için bekletin.
- Kreması için krem şanti hariç diğer malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Altını kapatın, toz krem şantiyi ekleyin ve blendırla 5 dakika çırpın.
- Soğumuş şerbetli kekin üzerine bu kremsi muhallebiyi dökün. Üzerine bolca hindistan cevizi (ben ceviz serptim)serpin. Buzdolabında 2-3 saat bekletip servis yapın.