18 Aralık 2011 Pazar

MİMOZA SALATASI




Merhaba arkadaşlar,yağmurlu soğuk kapalı ve kasvetli bir pazar gününden İzmit'ten sıcacık sevgiler hepinize...Blogumu ihmal etmek istemiyorum en azından haftada bir tarifle bende buralarda olmaya çalışıyorum bir çok arkadaşıma yorum yazamıyorum şu sıra yazsam da sınırlı kalıyor ama hep aklımdasınız bilesiniz...

Çokkk güzel ama gerçekten çok güzel bir salata tarifi var bu günkü menüde:)Beni bu tarifle buluşturan sevgili arkadaşım  yeturlalezzetkareleri ne çok teşekkür ediyorum ve bloguna uğrarsanız eğer birbirinden güzel ve lezzetli tarifilerini görmüş olursunuz.

Benim fotoğraflar çok kötü fotoğraf makinemin piller bitmişti bende telefonla çekmek zorunda kaldım o yüzden çok iyi değil affola diyorum:)

Ve bu tarifİmi  "Çay Kahve Bahane" etkinliğinin ev sahipliğini Ayşe ablacıma (anneminkiziyim ) gönderiyor ve kolaylıklar diliyorum.




MİMOZA SALATASI

MALZEMELER:
  • Haşlanıp rendelenmiş patates
  • Yarı haşlanıp rendelenmiş havuç
  • İnce kıyılmış beyaz lahana (Üzerine tuz serpip dinlendirin sonra sıkıp kullanın)
  • Katı haşlanmış yumurta (beyazını ince dilimleyin sarısını rendeleyin)
  • Bol dövülmüş ceviz (üzeri ve alt tabanı için)
SALATANIN SOSU
  • İnce kıyılmış dereotu
  • Döğülmüş sarımsak
  • Mayonez
  • Katı yoğurt
  • Tuz ve toz halde limon tozu (limon suyu sulandırıyor)
HAZIRLANIŞI

Servis tabağına çemberi koyuyoruz,tabanı tamamen kaplayacak şekilde ceviz koyuyoruz,cevizin üzerinE rendelenmiş patatesi çok ezmeden yayıyoruz ve üzerine 2-3 kaşık kadar sos döküp kaşıkla yayıyoruz.
Havuçları yayıp üzerine yine sos,lahanaları yayıp yine sos döküp yayıyoruz.Lahanın üzerine yumurta beyazlarını ve rendelenmiş olan yumurta sarılarını serpiştiriyoruz,üzerine de bolca serpiştirilmiş cevizimizi yayıp buzdolabında bir kaç saat dinlendirip çemberi çıkarıp dilimleyip servis yapıyoruz.AFİYET OLSUN :)

10 Aralık 2011 Cumartesi

DOLGULU (SODALI) KEK



Evetttt tekrar merhabalar efenim bu sefer arayı çok uzatmadan yine sizlerle buluşmanın keyfini yaşıyorum şu an:) Ayrıca siz  blog arkadaşlarımı ziyaret edemediğim için üzgünüm ama bunu bu gün telafi edeceğim inş,çünkü tüm hafta sonu evdeyim oleyyyyyyyyy:) Çalışmaya başladığımdan bu zamana bir ay oldu her cumartesi dışardaydım,çalışırken evi özlüyorum evdeyken de çalışmayı,insan oğlu ne garip ortası hiç yok :)


Neyse efenim sizlerin başını daha fazla ağırtmadan çenem düşmeden iyice geçelim tarifimize bu tarifimi
PORSELEN ÇAY SAATİ ETKİLİĞİ 70. HAFTANIN EV SAHİPLİĞİNİ YAPAN SEVGİLİ ÜLKÜ'CÜĞÜME GÖNDERİYORUM KABUL BUYURSUNLAR EFENİM:)


Aylar önce bu tarifimi sevgili arkadaşımız papatyasef den aldım ve ve çok beğendik misafirlerim ve özellikle çocuklar tarafından çok beğenildi top kek gibiydi çünkü hem görüntüsü hem lezzeti çok güzel olmuştu.Teşekkürler arkadaşım.


DOLGULU(sodalı) KEK
MALZEMELER
  • 4 adet yumurta,
  • 7 kahve fincanı toz şeker,
  • 3 fincan sıvıyağ,
  • 4 fincan soda veya gazoz,
  • 8 fincan un,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 paket vanilya,
  • 2 yk. kakao.
HAZIRLANIŞI:

ilk önce yumurta ve şeker iyice çırpılır,sonra diğer malzemeler eklenerek güzelce karıştırılıp  muffin (top kek) kalıplarının içine yerleştirdiğimiz küçük kek kağıtlarına bir yemek kaşığı koyup tam ortasına bir tane topcuk yerleştirdikten sonra 2 yemek kaşığı daha kek hamurundan döküyoruztüm kek hamurunu bu şekilde hazırladıktan sonra 150 derecede ısıtılmış fırında pişirilir ve afiyetle  yenir dilimlendiği zaman görüntüsü çok güzel oluyor .Kek pişerken kapağını iyice kabarıncaya kadar açmıyoruzki kekimiz güzel kabarsın.AFİYET OLSUN...



  • İç dolgusu için topcuklar:
  • 1 paket labne, 1 çay bardağı toz şeker, 1 su bardağı hindistancevizi.
  • Hepsi yoğurulup cevizden biraz küçük toplar yapılır buzdolabında bekletilir ve kek hamuru hazırlandıktan sonra birlikte kullanılır.

4 Aralık 2011 Pazar

Sebzeli Pilav ve Soslu Biftek...


Merhaba arkadaşlar yine uzun bir ara verdim farkındayım , blogumu, sizleri, bir şeyler paylaşmayı çok özledim.Uzun aranın sebebine gelince dört buçuk ay gibi uzun bir tatilden sonra işime başladım yeniden ilk günler, ilk yoğunluğu atlattım buradayım,akşamları yorgun argın eve gelince blogumu da ihmal etmiş oldum ama facede takılmaya devam ettim o ayrı, zaten ne olduysa faceden sonra oldu blogları ihmal eder oldum:) İnşş buralardayım yine çünkü yaptıklarımı fotoğraflamaya devam ediyorum ve sizlerle buluşmak için sabırsızlanan bir çok tarifim var:)

İlk tarifim çocukluğumda yengemde çok yediğim bir pilav bende biraz değişiklik yaparark yaptım harika bir lezzet oldu kesinlikle tavsiye ederim.Yengem sadece köfte koyardı içine ben bezelye ve havuçda ekledim sonuç süper,neyse tarifimize geçelim dimi ama:)


SEBZELİ PİLAV

MALZEMELER
  • Pirinç
  • kıyma
  • Soğan
  • nane
  • maydanoz
  • bezelye
  • havuç
  • sıvı yağ
  • tuz
YAPILIŞI

Kıyma,soğan,maydanoz ve nane ile birlikte köfte hamuru yoğrulur,minizik bezelye büyüklüğünde köfteler yapılır.Havuçlar küp küp doğranır ve bezelye ile birlikte haşlanır.sonra sıvı yağ ile pirincimizi kavururuz,pirincin suyunu ekledikten sonra içine köfteler,bezelye ve havucu ekleyip pişirimeye bırakırız.Ölçü yok ben göz kararı yapıyorum o yüzden ölçü veremedim.AFİYET OLSUN...





SOSLU BİFTEK


MALZEMELER
  • Yarım su bardağı zeytin yağı
  • Yeni bahar
  • Kimyon
  • Kekik
  • İki su bardağı süt
  • Bifteklik et

YAPILIŞI:

Etler biftelik olmalı ince ve dövülmüş ,tüm malzemeleri karıştırp etleri bu sosun içinde bir gün bekletin eğer acil yapacaksak bir saat beklemsi gerek en az sonra mangalda yada yağzsız tavda pişirin lezzet test edip onaylandı sonuç harika:) AFİYET OLSUN...