28 Nisan 2012 Cumartesi

FINDIK EZMELİ -FINDIKLI KURABİYE




Merhaba canım blogcandaşlarım benim:) Nasılsınız görüşmeyeli inş iyisinizdir?


 Bu güzel giden havalar gibi herkesçiklerin hayatı da yaşantısı da çok güzel gider inş,sorunsuz sevgi dolu olur inş hepimizin hayatları....Gerçi sorunsuz yaşam var mıdır bilemiyorum ama mutlaka dört dörtlük bir yaşam olduğunu düşünmüyorum ben,en azından çevremizdeki güzelliklerin farkına vararak, hayatımızdaki olumlu şeyleri olumsuz gidenlerin önüne çıkarabilirsek hayat yaşamaya değer ve hayat yinede çok güzel bence... 


Bense şu sıralar çok mutluyum çok heyecanlıyım ve bir o kadarda yoğun ve yorgunum ne kadar karmaşık bir özet dimi:) Ama gerçekten hissettiklerim bu yönde.Geçenlerde yapılan üniversite sınavına oğluma birlikte girmenin hazzını ve mutluluğunu  yaşadım.Aslında sadece kendimi denemekti amacım, dışarıdan liseyi bitirmiştim ve hiç alt yapım yoktu açıkçası ama iki yıllık da olsa açık öğretimde olsa tercih yapabilecek olmanın heyacanını yaşıyorum şu sıra.Bu konuyla ilgili yazımı okumak isterseniz sizi BURAYA alayım :)


Yorgunluk ve yoğunluğuma gelince önümüzde ki bir ay boyunca her hafta bir sergim var bir sergiyi toplayıp bir diğerini sericem,dahada yoğun günler beni bekliyor anlayacağınız,ama çok sevdiğim bir işim var varsın olsun bu yoğunluk dimi ama:)


Ne çok uzattım bu sefer yazımı yaa,sabırla okuyabildiyseniz ne ala,teşekkürler efenim şimdiden,öpüyorum sizi blogcandaşlarım benim:)




Geçelim tarifimize,bu muhteşem kurabiye ile tanışmanızı hatta mutlaka denemenizi istiyorum çünkü yiyen herkesden tam not alıyor benden söylemesi...






FINDIK EZMELİ -FINDIKLI KURABİYE


MALZEMELER:


1 Paket margarin
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı buğday nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
2 yumurta
1 kabartma tozu
aldığı kadar un
bir su bardağı iri kıyılmış fındık
fındık ezmesi (bimden alıyorum ben)


HAZIRLANIŞI:


Margarini eritip içine sıvı yağ,yumurta,nişasta,pudra şekeri,kabartma tozu ve unu ilave ederek yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.


Hamurdan yumruk büyüklüğünde bir parça alarak merdaneyle inceltiyoruz çok ince olmaması gerekiyor çok kalın olmayacak tabi,sonra çay bardağı ile kesiyoruz.Tüm hamur bitene dek bu işlemi uyguluyoruz, fırın tepsisine dizip üzerleri kızarmayacak şekilde pişiriyoruz ,beyaz kalmalı kurabiyeler.


Soğuyan kurabiyelerden alıp birinin alt kısmına gelen yere fındık ezmesi sürüyoruz ve diğer bir kurabiyeyi alıp üzerine yapıştırıyoruz.Ve yanlarına da fındık ezmesi sürüp  iri çekilmiş fındığa buluyoruz.


AFİYET OLSUN :)





2 Nisan 2012 Pazartesi

ETİ PUF PASTASI


Merhaba arkadaşlarım,yine ben geldim hoşgeldim demi:) Bu kadar vefasız olduğum halde beni yalnız bırakmadığınız çokk ama çokk teşekkür ederimm efenimmmmm:) 

Yine güzel bir tarifimiz var sırada aslında yıllardır yapılan ama benim ilk kez yaptığım  ve çok bilindik bir pasta bazılarımız köstebek pasta diyor bazılarımızda eti puf pasta, aslında her ikisi de aynı bana göre ya neyse bende eti puf pastası diyorum siz ne derseniz artık tercih size kalmış:)

bu tarifimi yine canım arkideşim gelibolu-gülcanıma gönderiyorum porselen demlik çay saati etkinliğinin ev sahipliğini yapıyor ya kendiler yalnız bırakmayalım dedim:) bilirim benim tariflerime çok ihtiyacı var yalnız hissettmesin kendini dediydim:)


MALZEMELER:

Kek İçin
  • 3yumurta
  • 3 neskafe fincanı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 3.5 neskafe fincanı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • hindistan cevizi (üzeri için kullanılacak)
İçi İçin:
  • 1 paket creme ole
  • 2 su bardağı soğuk süt
HAZIRLANIŞI:

Kek malzemeleri ile kekimizi hazırlayıp pişiriyoruz.Pişen ve soğuyan kekten su bardağı ile daireler kesip çıkarıyoruz (bence çay bardağı ile kesilmeli lakin büyük oldular).Soğuk süt ile creme oleyi çırpıp krema haline getiriyoruz.Bir tatlı kaşığı kremadan alıp kesilen kek parçalarının üzerine ekliyoruz.Kekin kesilen parçalarından kalan kenarlarını elimizle ufalıyoruz ve içine hindistan cevizi ekliyoruz.Krema eklediğimiz kekin üzerine hindistan cevizi eklediğimiz kek kırıklarına buluyoruz.elimizle yuvarlak şekil verdiğimiz eti puflarımızı servis kabına alıyoruz ve afiyetle yiyoruz:)