3 Ağustos 2012 Cuma

BAYAT EKMEK KÖFTESİ



Merhabalar bu güzel Cuma gününden herkese,hayırlı cumalar olsun efenim cumamız mübarek olsun inş. Serin bir hava var çok şükür bir kaç gündür bizim buralarda sıcak olsa da rüzgar olması rahatlatıyor biraz nemli ve bunaltıcı sıcak olan havayı.
Öyle böyle sıcaktı uzun günlerdi derken Ramazan ayını da ortaladık layıkıyla yaşayanlardan olalım inşallah.

Bu gün sizlere vereceğim tarif tamda bu günlerde evimizde biriken bayat pide ve ekmek ile yapılabilecek en güzel değerlendirmelerden biri bana göre.Lezzetli mi lezzetli kısacası harikaaaaa:) Ben birde evde akşamdan kalan fırında kaşarlı patates püresi vardı onuda ekledim için harika oldu.

Bu tarifi sevgili arkadaşım anneeligibireyhan dan aldım ve tekrar tekrar teşekkür ediyorum bizleri bu lezzetle tanıştırdığı için...
Bloguna mutlaka uğrayın derim asla pişman olmayacaksınız,tarifi de direk kopyaladım arkadaşımın blogundan bilginize...






MALZEMELER
1 adet bayat ekmek

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı kaşar peyniri rendesi
  • 1 orta boy rendelenmiş soğan
  • 2 adet rendelenmiş sarımsak
  • tuz
  • değirmende çekilmiş karabiber
  • pul biber
  • tuzot
  • nane
  • kekik
  • kimyon
  • kırmızı toz biber
  • maydanoz(ben kuru kullandım siz tazede kullanabilirsiniz)
  • dereotu(onuda kuru kullandım siz yiine tazesini kullanabilirsiniz,yada hiç katmayadabilirsiniz)
  • birkaç kaşık galeta unu(harç kendini toplayana kadar dökenbiirsiniz ama çok abartıp köfteyi sertleştirmeyelim)

  • kızartmak için sıvıyağ
HAZIRLANIŞI;

öncelikle ekmeklerimizi ıslatıp eziyoruz,eğer benim ekmeklerim gibi fazla kurumuşsa ben küflenmesin diye özellikle kurutuyorum,biraz daha fazla ıslatmanız gerekebilir.ıslattığımız ekmekleri elimizle yoğurarak iyice ezelim ve sularını avucumuzla sıkabildiğimiz kadar sıkıp başka bir kaba alalım.üzerine tüm malzemeyi ialave edip iyice karışana kadar yoğuralım.eğer çok sulu kaldıysa biraz galeta unu takviyeside yapabiliriz.
ama abartmada katalım tamamen katı bir hamur olmasına gerek yok.
  sonra tavaya 4-5 yemek kaşığı yağımızı alalım ve kızdıralım köftelerden ceviz kadar parçalar koparıp elimizle düzleyip tavaya atalım ve bir spatula yardımıyla biraz daha bastırıp inceltelim.altı iyice kızarana kadar sakın çevirmeyin dağılabilir.altı kızarınca bir spatula yardımıyla dikkatli bir şekilde çevirip diğer tarafınıda kızartalım ve kağıt havlu serilmiş tabağımıza alalım.






Bu tarifimi sevgili arkadaşım gelibolumun ev sahipliğini yaptığı porselendemlik.düzenlediği İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİNE gönderiyor ve canım arkadaşım geliboluma kolaylıklar diliyorum:)