25 Kasım 2013 Pazartesi

KARNIBAHARLI TAVUKLU KEBAP (BÖREK)






Merhaba arkadaşlar güzel bir hafta sonunu geride bıraktım ve haftanın ilk iş günü geride kaldı bile .Dün öğretmenler günü dolayısı ile geleneksel hale gelen yemeğimiz vardı tüm arkadaşlar idareciler yöneticeler bir arada güzel bir akşam geçirdik.
Bu günde sınıfıma girdiğimde masamda güzel bir çiçekle karşılaşmak güne güzel başlamam için en büyük etkendi :)
Daha sonra kız kardeşim ve erkek kardeşimin eşi yine bana sürpriz yaparak ellerinde hediyeler ve kız kardeşimin benim için yaptığı özel kurabiyler ile sınıfımı şenlendirdiler .Gecikmiş olsam da öğretmen olan tüm takipçilerimin günü kutlu olsun.

Ve geçelim tarifimize bu güzel böreği gördüğümde hemen denedim ve sonuç mükemmeldi.Özellikle karnı bahar sevmeyenlerin bile kesinlikle yiyeceği bir lezzet ki içinde karnıbahar olduğu hiç anlaşılmıyor.Önce sevgili arkadaşım Özlem'im de gördüm daha sonra da Saliha'mda görmüştüm ve bende biraz kendime göre değişiklikler yaparak yaptım sonuç mu mutlaka denemelisiniz o kadar :) 




MALZEMELER

iç harcı:
1 küçük karnabahar
2 parça kemiksiz tavuk budu ya da 1 parça göğüs eti
1 adet soğan
2 kaşık tereyağı
1 çay bardağı kaşar peyniri
tuz , karabiber
1/2 demet maydanoz

sosu için:
1 yemek kaşığı domates salçası 
1 yemek kaşığı biber salçası 
1 kaşık tereyağı 
yarım çay bardağı su
tuz 

ayrıca:

2 yufka
sarımsaklı yoğurt 

HAZIRLANIŞI:

Erittiğimiz tereyağında yemeklik doğradığımız soğanı soteleyelim
Üzerine çok minik doğradığımız tavuklarımızı ekleyip onu da soteleyelim.
Minik doğradığımız karnabaharları ilave edip karıştırarak devam edelim.bir yemek kaşığı salçamızıda ilave ediyoruz
Kapağını kapatıp kendi suyunda bir süre pişirelim
Suyunu çekince tuzunu, karabiberini ekleyelim altını kapatalım
Biraz ılıyınca kaşar peynirini, ve kıyılmış maydanozları ilave edip karıştıralım
İki yufkayı aralarına hafifçe zeytinyağı serperek üst üste koyalım
Harç malzememizi her yerine yayalım, iki kenarı kıvırıp rulo şeklinde saralım
İki ya da üç parmak genişliğinde dilimleyerek fırın kabımıza dik yerleştirelim
200 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim
sos malzemelerini pişirelim
Kızaran börekleri fırından alıp servis yaparken üzerine birer kaşık sarımsaklı yoğurt koyalım ve hazırladığımız sostan ekleyelim.AFİYET OLSUN 

22 Kasım 2013 Cuma

KAŞARLI KREP BÖREĞİ


Merhaba... Yine geldik bir hafta sonuna, günler nasıl da hızla akıp gidiyor hiç anlamadan bir pazartesi bir cuma böylece ömür defterimizden hızla sayfalar eksiliyor önemli olan doğru işler yapabilmek, güzel ameller işleyebilmek bunu başarabiliyorsak ne mutlu bize...

Hafta sonu kahvaltılarına yakışır güzel mi güzel bir krep tarifim var size,ama börek de diyebilirsiniz çok lezzetli oluyor kesinlikle tavsiye ederim mutlaka deneyin emi benim güzel arkadaşlarım canım sessiz takipçilerim :)

Bu güzel krep böreğini sevgili arkadaşım ZELİHA'da gördüğümde mutlaka denemeliyim diye düşünmüştüm ve denediğimde iyi ki denemişim de iyi ki Zeliha'cım sayesinde bu müthiş lezzetle tanışmışım dedim :) Tarifi de olduğu gibi sevgili arkadaşım  ZELİHA dan kopyaladım teşekkürler canım..


Krep İçin Malzemeler:

  • 2,5 su bardağı süt
  • 2 yumurta
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 tutam tuz
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
İçine : Kaşar Peyniri

Üzerine: Galeta unu ve 1 yumurta

Kızartmak için sıvıyağ

HAZIRLANIŞI:

  1. Yumurtaları karıştırma kabına alıp iyice çırpın.Süt ve yeteri kadar tuz ekleyip karıştırın.
  2. Unu azar azar ilave ederek kabartma tozunu ilave edin ve pürüzsüz, akışkan bir  kıvam elde edene kadar çırpın.
  3. Hamurun iyi pişmesi için çok katı olmaması ve tavaya haddinden fazla koymamak gerekiyor.
  4. Hamur akışkan kıvama gelince, krep tavanızı ısıtın ve 1 tatlı kaşığı sıvı yağ koyup  1 kaşık krep hamurundan üzerine dökerek krebin her yana dağılmasını sağlayarak orta ateşte pişirin
  5. Altı pişen krep hamurunu spatula yardımıyla çevirin ve diğer tarafını da pişirip ocaktan alarak diğerlerini de orta ateşte pişirin.
  6. Tüm krepler pişince  krebi 2 parçaya bölerek içerisine dilimlenmiş kaşar peynirini koyup sarın.
  7. Yumurtayı iyice çırpın ve yayvan bir tabağa alın.
  8. Galeta ununu da krepleri rahatça bulayabileceğiniz geniş bir tabağa alın
  9. Arasına kaşar peyniri koyduğunuz krepleri önce yumurta sarısına,sonra galeta ununa bulayıp, 2 çorba kaşığı kadar sıvı yağ koyduğunuz teflon tavada  arkalı önlü kızartın ve servis yapın.Afiyet olsun :)


20 Kasım 2013 Çarşamba

FIRIN SÜTLAÇ



Merhaba...Sütlaç bizim evde çok sevilir çok da tüketilir yaptığım zaman 3-4 litre sütten yapıyorum ve iki gün içinde bitmiş oluyor :)
Küçük oğlum fırında sevmez onun için hem fırında hem sade yaparım fırında olanı daha çok seviyoruz ailecek :)
İlk evlendiğim yıllarda daha mutfakta acemiyken yaklaşık 20 yıl evvel, eşim benden fırın sütlaç istemişti, istemişti istemesine ama ben yapmayı bilmiyordum dolayısı ile duyduğum yöntemi denemeye başladım her seferinde sonuç başarısız oluyordu.
Hatta bir keresinde borcama sütlacı döküp üzerine yumurta sarısı sürüp fırına vermiştim nasıl lapa nasıl yumurta kokan bir sütlaçtı aman Allahım faciaydı resmen :)

Sonrasında bir gün vanilya paketinin arkasında bulduğum bu tarifim yıllardır yaptığım tarifi oldu ve vazgeçilmezlerim arasında yerini aldı kesinlikle şiddetle tavsiye ederim hele ki lapa şeklindeki sütlacı sevmiyorsanız tam size göre ...

O günlerde nerde şimdi ki rahatlık , internette istediğimizi arayıp bulduğumuz zamanlardan eser yoktu gittiğimiz bir yerde yediğimiz hoşumuza giden bir tarifi alırdık not ederdik eve gelincede tarifi defterimize geçerdik.
Hatta halen durur o defterim aslında oradan unutulmuş eski tariflerden yapmalı :)



MALZEMELER

Yarım su bardağı pirinç

1 su bardağı su
5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1.5 su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı

HAZIRLANIŞI


Pirinci bol suyla yıkayıp süzün. 1 bardak su ekleyip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.

Süt, vanilya ve şekeri ekleyip pirinç iyice yumuşayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Nişastayı 2-3 kaşık suyla ezip sütlaca ilave edin. 4-5 dakika daha karıştırarak kaynatın.

Bir kapta yumurta sarısını çırpın. 1 kepçe sütlaç ekleyin. Karışımı sütlaca ilave edip karıştırın. Bir taşım daha kaynatıp tencereyi ocaktan alın.

Sütlacı kaselere paylaştırıp fırın tepsisine dizin.Tepsiye kaselerin yarısına gelecek kadar su ekleyin.Kızgın fırında sütlaçların üzeri hafif pembeleşinceye kadar fırınlayın. Afiyet olsun 




NOT:daha fazla olmasını istiyorsanız malzemeleri artırın,litre süt başına bir yumurta sarısı eklenir.ASLA YUMURTA KOKMUYOR.İstediğiniz miktarı ayırıp tarçın ekleyerek servİs yapabilirsiniz.



18 Kasım 2013 Pazartesi

Meyve Soslu Süper Pasta




Merhabalarrrrr :) Haftanın ilk günü geride kaldı bile,bu gün çok yoğun bir gündü tenefüsler dışında tabiri caizcse nefes bile alamadım,ama tatlı yorgunluklar bunlar eve geldim dinlendim geçti bile :)
Cuma akşamı oğlum geldi haberim yoktu geleceğinden  ve hafta sonu iki gün mutfaktan çıkmadım desem yalan olmaz eee oğul için nede olsa değmez mi hemde nasıl değer,rabbim hepimizin evlatlarını bağışlasın okullarında yardımcı olsun inş...

Bu pastanın fotoğrafı çok güzel değil farkındayım yaptığım gün kalabalık misafirim vardı son anda bitmeden bunu çekebildim ancak o yüzden affola :)
Ben diyim süper pasta siz diyin sütlü tatlı yada muhallebili tatlı neyse ne tadı mı harikaaaaa mı harikaa ,lezzeti süperr bir pasta bu yapması ise gözünüzü korkutmasın gerçekten çok basit sadece biraz azıcık bir kaç işlemi var o kadarcık yani :)
Kentonun  üzümlü çilekli sosunu son günlerde yaptığım  özellikle tüm sütlü tatlılarda kullanıyorum çok yakışıyor haberiniz ola ...

Yine bu tarifle beni tanıştıran canım arkadaşım disali'me çokk teşekkürlerrrr disalimm tarifide olduğu gibi kopyaladım bilgine yabancımısın uğraşıyım kendi dilimden yazmaya dimi ama :)) Yüzsüzlüğün de bu kadarı pess  :P Hhhehehee :D



MALZEMELER

En alt taban için:
  1. 1 paketin yarısı kadar kakaolu petibör bisküvi
MUHALLEBİ:
  1. 4 su bardağı süt
  2. 1 su bardağı un
  3. 1 su bardağı şeker
  4. 25 gr margarin
  5. vanilya
ARA KAT :
  1. 2-3 tane muz(yuvarlak dilimlenecek)
  2. 1 poşet krem şanti ve çırpmak için 1 su bardağı süt
  3. 1 paket meyveli sos(kenton frenk üzümlü çilekli sosu kullandım)
HAZIRLANIŞI:
  • Kare bir borcama bisküviler tek kat dizilir...
  • muhallebi malzemeleri karıştırılarak pişirilir....kaynadıktan sonra margarini ilave edilir..
  • ve muhallebi bisküvilerin üzerine dikkatlice dökülür.....soğumaya bırakılır...
  • soğuyunca üzerine dilimlenmiş muzlar tek kat dizilir....
  • üzerine çırpılmış krem şanti dökülür.....
  • en üst kata pişirilip soğutulmuş meyveli sos gezdirilir....

  1. NOT:yapacağınız tepsi veya borcamın büyüklüğüne göre krem şanti miktarını artırın...
  2. meyveli sosu çok sıcakken dökmeyin.....krem şantiyi eritiyor(ılık olabilir)
  3. çok aşamalı veya çok malzemeli gibi göründüğüne bakmayın..gayet rahat yapılan bir pasta...
  4. bir gün önceden muhallebili katı yaparsanız ertesi güne üst katları çıkıp(ev gibi oldu):)çok kısa zamanda pastanız hazır olacaktır..önemli olan muhallebinin soğuyup sertleşmesi...
  5. çok kremalı vıcık vıcık diye düşünmeyin...gayet ara muhallebi sert olduğu için keki aratmayacak kadar nefis oluyor....

16 Kasım 2013 Cumartesi

DOMATESLİ KAŞARLI PİŞİ




Merhaba blogcanlarım sevgili sessiz takipçilerim :) Bu gün sizlere hafta sonu kahvaltılarında yapılabilecek güzel mi güzel bir pişi tarfi vereceğim lakin tüm ailenin bir arada olduğu pazar kahvaltıları önemlidir.
Helede benim için bu gün ve yarın ki kahvaltı çok önemli çünkü bir ay üzerine oğlum geldi okul için şehir dışında olduğundan, akşam ki gibi sürpriz yaparak geldiği zaman bizi sevince boğuyor,dolayısı ile bu gün hep mutfaktaydım desem yalan olmaz onun sevdiği yemekleri zevkle hazırlıyorum hem dinlenmek, hemde bloguma tarifi eklemek için oturdum pc aşına :)






MALZEMELER:

1,5 su bardağı ılık su
2 su bardağı yoğurt yada süt
1 yumurta
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket tek kullanımlık kuru maya
6 su bardağı un
Domates
Kaşar peyniri

HAZIRLANIŞI:

Domates ve kaşar peyniri hariç tüm malzemeler ile birlikte hamuru yoğuruyoruz.
Yarım saat dinlendirdikten sonra hamurdan bir parça koparıp yarım cm inceliğinde merdane yardımı ile açıyoruz.
Halka şeklinde kestiğimiz domates dilimlerini yerleştirip üzerine de kaşar rendesi koyup,ayrı bir yerde aynı büyüklükte açılan ikinci hamurumuzu domateslerin üzerine kapıyoruz.
Elimizle ara yerlere bastırıyoruz ve klasik su bardağı ile domatesleri ortalayarak kesiyoruz ve kızgın yağda kızartıyoruz.Afiyet olsun 




14 Kasım 2013 Perşembe

UNSUZ YAĞSIZ KURABİYE


Yine yeniden merhaba blogcanlarım, çok sevgili ve sessiz takipçilerim bu güzel mi güzel kurabiye ile tanıştırayım sizi evet başlıktan da anlaşıldığı gibi unsuz ve yağsız bir kurabiye. "Nasıl yani unsuz mu ?" O nasıl o ? " Yağsız mı " Olur mu canım yağsız kurabiye " dediğinizi duyar gibiyim evet çok haklı olabilirsiniz bende bu kurabiyeyi ,annemler de kardeşlerim gelinler hep birlikte otururken aklıma geldi ve aynen bu sorularla karşılaştığım doğrudur :)
Gelinimiz "fındık kırıp kavuralım çayın yanında yeriz" dediğinde daha önce ZERRİN DE  gördüğüm aklımda olan bu nefis kurabiyler aklıma geldi ve onlar çoluk çocuk fındık kırdı bende bu kurabiyeleri yaptım hemde tam tamına 12 dk da hazırdı  evet evett yanlış duymadınız hazırlaması pişirmesi 12 dk 15 dk bile değil ehheeh :) Teşekküler Zerrin'cim ...


MALZEMELER:

1 su bardağı fındık
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta akı
1 yemek kaşığı kakao
Üzeri için pudra şekeri

HAZIRLANIŞI:

Fındıklar rondoya alınarak ince olacak şekilde çekilir. İçerisine pudra şekeri, kakao ve yumurta akını eklenir ve Karıştırmaya devam edilir. Yumuşak, ele yapışan ama şekil verilebilecek bir hamur haline getirilir. Bu formda bir hamur olmayıp da cıvık hamur olmuşsa içine biraz daha fındık eklenir. Bu durumda yumurta akı fazla gelmiş olabilir.

Bir tabağa pudra şekeri koyulur. Hamurdan fındık kadar parçalar koparılıp pudra şekerinin içinde yuvarlanır. Bolca pudra şekerine bulanır. Yağlı kağıt serili tepsiye dizilip 150 derece fırında yaklaşık 7-8 dakika kadar pişirilir. Afiyet olsun 

11 Kasım 2013 Pazartesi

FIRINDA KAŞARLI YELPAZE PATATES



Merhaba canım takipçilerim canım arkadaşlarım .Nasılsınız, inşş keyifler yerindedir ? Ben iyiyim hamdolsun, hafta içi işe git gel 66 öğrencime dikiş öğretmeye çalış, derken eve gelip yemek  yapmak bunları fotoğraflamak tüm yorgunluğumu alıyor,çok seviyorum mutfakta olmayı.Hele sizlerle paylaşmak buradan iletişime geçmek daha da mutlu ediyor beni ...

Köfteli yelpaze patatesi yaptıktan sonra birde kaşarlısını deniyim dedim ve sonuç çok güzel oldu özellikle çocuklarım çok sevdi, ee işin içinde patates ve kaşar olunca birde mayonez ve ketçap oldu mu tam çocuklara göre bir tarif bence...Hadi bakalım geçelim tarifimize şimdiden yapacak olanlara kolay gelsin :)


MALZEMELER

Patates
Kaşar peyniri
Tereyağı
Tuz
Ketçap (isteğe göre )
mayonez (isteğe göre )

HAZIRLANIŞI

Patateslerin kabukları soyulur bir parmak genişliğinde kesilir fakat kesikler patatesin altına kadar gitimeyecek ki dilimler birbirinden ayrılmasın.

Sonra dilimlerin arasına ve patatesin dış yüzeyine oda sıcaklığında olan tereyağından sürüyoruz folyo ile kapatıp fırında pişmeye bırakıyoruz. Folyo yerine fırın poşeti de tercih edebiliriz.

Patatesler piştikten sonra folyoyu açıp dilimlerin arasına ince dilimlenmiş kaşar peyniri ilave ediyoruz tekrar frına verip kaşar peyniri eriyene dek pişiriyoruz ,istersek ketcap ve mayonez eşliğinde yiyoruz... Afiyet olsun 

9 Kasım 2013 Cumartesi

Hindistan Cevizli Rulo Pasta


Güneşli bir hafta sonundan merhaba herkese :) Bu pasta hem kolay, hem lezzettli  hemde görünüşü ve tadıyla yiyenlerin beğenisini alan bir pasta.Helede hindistan cevizini seviyorsanız tam size göre.
Aslında bir çeşit mozaik pastası ama biraz farklılıklar var tabi ki  :)Ben tariftekinden fazla ekledim hindistan cevizini kırılmalar oldu siz bunu yapmayın emi :)
Geçelim tarifimize yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin vee afiyet bal şeker olsun :)

MALZEMELER:

  • 2 paket petibör bisküvi 
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 çay bardağı kuruz üzüm
  • 1 çay bardağı ceviz- fındık içi
İçi için;
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı toz şeker
HAZIRLANIŞI:

Öncelikleri bisküvileri robotta kırarak içine kakao, tavada eritilmiş margarin ve sütü ekleyip bir hamur elde ediyoruz.
 Gerekirse biraz daha süt ilave edebilirsiniz.. 
Daha sonra hamuru sermiş olduğunuz strech filmin üzerine koyarak elinizle biraz düzeltin ve üzerine yine strech film serip merdane yardımıyla açıyoruz. 
Çok ince yapmamaya dikkat ediyoruz. 
Diğer yandan bir kabın içine hindistan cevizi, süt ve şekeri ekleyip karıştırıyoruz ve bu karışımı açtığımız  hamurun üzerine yayıyoruz.
 Hamuru sararak rulo şekline getiriyoruz ve strech filmle sıkıca sarıyoruz.
Servis etmeden önce buzdolabında birkaç saat bekletin. 

Not: Bisküvi ve hindistan cevizli içe istediğimiz kıvama gelene dek süt yada bisküvi ekleyebiliriz.

7 Kasım 2013 Perşembe

MISIR UNLU PATLICAN KIZARTMASI


Merhaba arkadaşlar, canlarım, fanlarım :) Ne çok fanım var, yorumlar almış başını gidiyor dimi eheheheh :P
Burası böyle olabilir ama facebookta ki sayfamda bu sıralar gözle görülür bir beğenide artış var hatta iki günde 382 kişi birden beğenmiş  öyle mutlu oluyorum ki bu durumdan :) Akşam eve geldiğimde bakıyorum hemen gün içinde kaç kişi beğenmiş her bir beğeni karşısında inanılmaz heyecanlanıyorum ve biliyorum ki her geçen gün üzerime daha ağır yük biniyor bu şekilde sorumluluğum artıyor size karşı.en güzel tarifiler de sonucundan mutlaka memnun kaldığım tariflerimle sizler istediğiniz sürece ben varım nerde mi hem blogum da, hemde işte burada  MutfakKeyfi  beklerim efenim :)

Geçelim tarifimize Karadeniz yöresine ait bir tarif,baba tarafından karadenizli olmama rağmen daha yeni tanıştım, arkadaşım sayesinde,hep anlatırdı dene yap mutlaka ama ben bir türlü yapmazdım,taki Stv de ki programdan teklif alıp Karadeniz mutfağı çekmek istediklerini söyleyene dek, çekim öncesi deniyim demiştim ama iyi ki de denemişim gerçekten çok lezzettli,hatta yerken patlıcan olduğu kesinlikle anlaşılmıyor görüntü balık gibi zaten...Bu Arada çekim için iki kez anlaşmamıza rağmen benden dolayı iptal etttik çekim yapmayı kısmet başka programlara inş :)Star tv de ki programdan daa teklif aldım fakat mutfak küçük olduğu için yine olmadı :)


MISIR UNLU PATLICAN KIZARTMASI


MALZEMELER:
5-6 adet patlıcan
1,5 Su bardağı mısır unu
tuz,sarımsak
2 adet limon suyu
sıvı yağ

HAZIRLANIŞI

Patlıcanları sapı çıkarılmadan soyulur ve dörde bölünerek 10 dk haşlanır.
Daha sonra suyunu süzüp hafifçe sıkarak tuzlayıp mısır ununa bulayıp kızgın yağda kızartılır.
Sarımsak rendelenir ve limonsuyu ile karıştırılıp sos elde edilerek kızarmış olan patlıcanların üzerine dökülür.
Afiyet olsun ::)

5 Kasım 2013 Salı

BİSKÜVİ HAMURLU MUZLU RULO PASTA




Merhabalarrrr yine ben geldimmm ne sık yazar oldum bu sıralar ben bile şaşıyorum kendi halime :P Ama özlemişim blogum da yazı yazmayı, tarif eklemeyi, siz arkadaşlarımı dolaşmayı, gelen yorumları, blog dünyasına dair ne varsa özlemişim ben ya :)) Aslında bir çok arkadaşa uğrayamadım bile henüz ,vakit buldukça özellikle hafta sonları siz değerli blog arkadaşlarımı ziyaret ediyorum yoksa hafta içi çalıştığım için biraz zor oluyor.Ama bu gün haftanın ilk günü ve ben gece yarısını beş dk geçmiş oturmuşum blogumu güncelliyorum bu güzel bir gelişme dimi a canım arkadaşlarım:)

Bir önceki yazımda bahsettiğim gibi hafta sonu kalabalık bir misafir gurubum vardı ve aşağıdaki görmüş olduğunuz masadakiler o gün için yapıldı tarafımdan :)Her biri ayrı güzel ayrı lezzeetli oldu,takipte kalırsanız o güzel o müthiş lezzetlerin tarfileri gelecek sırayla :) Sakar biri değilim ama o gün bir çok şey kırıldı ,en son akşam gelen ikinci misafir gurubumdan sonra mutfağı toplarken ayağıma pasta tabağını dik bir şekilde düşürdüm ve kırıldı tabi ki: ) Küçücük bir yer şişti ve morardı,bunun üzerine soluğu kayınvalidem de aldım ve okudu beni sağolsun dedi ki nazar nazar  :))

İşte böyle ne çok konuştum ben yahu geçelim tarifimize sayfamda yayınladığım da birde başka bir sitede tarfilerimi yayınlıyorum oradan aldığım sorular ve tepkiler için baştan belirteyim içindeki çiğ yumurta kokusu asla olmuyor.Mayonezde çiğ yumurta yiyoruz,ıslak kek de çiğ yiyoruz ve daha aklıma gelmeyen bir çok şeyde var ve anlamsız gelen tepkilere çok şaşırdığımı söylemeliyim sağlıksızsa sağlıksızdır  yapmazsınız yemezsiniz dimi ama :) Vay efendim sağlıksız şeyi nasıl yayınlarmışım nasıl yapılırmış bu, bunun gibi garip tepkiler :) Ha bunları yazıyorum baştan sonra yok efendim şöyle yok efendim böyle demeyin diye  ehehehe :P Şaka şaka yorumlara açığım efemm buyrun tarifim sizlerle :)





BİSKÜVİ HAMURLU MUZLU RULO PASTA


1 paket sade pötibör bisküvi (200 gram)
1 paket kakaolu pötibör bisküvi (200 gram)
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt (yarım yarım kullanılacak)

KREMASI

2 su bardağı süt
5 yemek kaşığı toz şeker
4 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
125 gram tereyağı

İÇİ İÇİN;

Yarım adet dilimlenmiş muz

ÜZERİ İÇİN
1 paker bitter çikolata(80 gr)


HAZIRLANIŞI

Sade bisküvileri ufalıyoruz içine yumurta ve sütü ekleyip yoğuruyoruz.
Streç filme sarıp 15-20 dakika buzdolabından dinlendiriyoruz.

Aynı işlemi kakaolu bisküvide yapıyoruz.

Hamurlarımız buzdolabında dinlenirken kreması için tencereye süt, un ve toz şekeri koyup karıştırıp koyulaşana kadar pişiriyoruz.Sonra tereyağı ve vanilyayı ekleyip mikserle çırpıyoruz.

İlk olarak tezgaha sade bisküvili hamurunuz alıyoruz. (Bu çok önemli çünkü ilk kakaolu hamuru açarsanız tezgaha daha çok yapışabiliyor).

Hamuru bir merdane yardımı ile dikdörtgen olacak şekilde, ara ara eliniz ile de düzelterek açıyoruz.

Kakaolu bisküvi hamurunuzu da ayrı bir yerde merdane ile incelterek açıyoruz.Kakaolu olan hamur ele çok yapışıyor bu aşamada ben hem tezgaha hemde hamurun üzerine streç film sererek daha kolay açtım.

Kakaolu hamuru sade hamurunuzun üzerine koyup her yerini kaplayacak şekilde eliniz ile düzelterek yaydıktan sonra merdane yardımı ile tekrar açıyorum her iki hamuru birlikte.

Üzerine kremayı sürüp ortasına muz dilimleri yerleştiriyoruz.
Dikkatlice ve her defasında eliniz ile düzelterek rulo yapın.
Kalan kremanızın tamamını da pastanızın üzerine yayarak spatula ile düzeltin.
Bir gece dolapta beklettikten sonra Üzerine benmari usulu eritilmiş çikolatamızı istediğimiz şekilde döküp süslüyoruz...


bu tarfimi sevgili tümayın mutfağından aldım iyiki de denemişim harikaydı çünkü ,teşekkürler tümay...









1 Kasım 2013 Cuma

KİLİM DESENLİ TAVUKLU ETİMEK SALATASI



Merhaba blogcandaşlarım :) Nasılsınız bakalım beni soracak olursanız iyiyim haftanın son iş günü olması sebebi ile hem yorgunluk var hemde iki gün evde olacağım için keyif hali içindeyim :)

Gerçi pazar günü oldukça kalabalık misafirlerim olucak o yüzden yarından evin temizlenmesi gerek, akşamdan ertesi gün için ikram edilecek güzel mi güzel menünün hazırlıkları var, aslında yorucu bir hafta sonu beni bekliyor ama olsun yeter ki misafirim gelsin yapayım ikram edeyim yedireyim çok büyük keyif alıyorum bu durumdan :)

Geçelim salatamızın tarifine gözleri doyurduğu kadar mideyi de doyurduğu kesin oldukça doyurucu ve lezzetli bir salata.Ne zaman yapsam misafirlerim den tam not alıyorum benden söylemesi :)


MALZEMELER

4-5 yemek kaşığı mayonez
5-6 diş sarımsak
tuz, karabiber, pul biber
2,5 paket etimek
2 parça tavuk göğsü
1500 gr yoğurt
1 çay bardağı ceviz içi

ÜZERİ İÇİN

kırmızı biber(közlenmiş )
kornişon salatalık turşusu
mor lahana, havuç, maydanoz,mısır

(isteğinize üzerini süsleyebilir isterseniz tek birini kullanarak süsleyebilirsiniz size kalmış)

HAZIRLANIŞI

Tavuk göğüsleri haşlıyoruz ve ufak parçalar halinde didikliyoruz.
Haşlanan tavuk suyuna etimekleri teker teker batırılarak dikdörtgen borcama diziyoruz.

Diğer malzemeleri didiklenmiş tavuk etiyle birlikte karıştırıyoruz.
Elde edilen tavuklu karışımı dizilen etimeklerin üzerine döküyor ve yayıyoruz.
Kalan etimekleri tekrar tavuk suyuna batırarak tavuklu karışım üzerine diziyoruz.(tavuklu harç etimekler arasında olacak şekilde).

En üste yine tavuklu harçtan döküp yayıyoruz,

Üzeri içinizden geldiği gibi süslenir.Afiyet Olsun 

Not: ertesi gün gelecek misafrilerim için akşamdan yaptım dolapta beklettim hiç bir sorun olmadı haberiniz ola :)