Merhaba arkadaşlar güzel bir hafta sonunu geride bıraktım ve haftanın ilk iş günü geride kaldı bile .Dün öğretmenler günü dolayısı ile geleneksel hale gelen yemeğimiz vardı tüm arkadaşlar idareciler yöneticeler bir arada güzel bir akşam geçirdik.
Bu günde sınıfıma girdiğimde masamda güzel bir çiçekle karşılaşmak güne güzel başlamam için en büyük etkendi :)
Daha sonra kız kardeşim ve erkek kardeşimin eşi yine bana sürpriz yaparak ellerinde hediyeler ve kız kardeşimin benim için yaptığı özel kurabiyler ile sınıfımı şenlendirdiler .Gecikmiş olsam da öğretmen olan tüm takipçilerimin günü kutlu olsun.
Ve geçelim tarifimize bu güzel böreği gördüğümde hemen denedim ve sonuç mükemmeldi.Özellikle karnı bahar sevmeyenlerin bile kesinlikle yiyeceği bir lezzet ki içinde karnıbahar olduğu hiç anlaşılmıyor.Önce sevgili arkadaşım Özlem'im de gördüm daha sonra da Saliha'mda görmüştüm ve bende biraz kendime göre değişiklikler yaparak yaptım sonuç mu mutlaka denemelisiniz o kadar :)
MALZEMELER
iç harcı:
1 küçük karnabahar
2 parça kemiksiz tavuk budu ya da 1 parça göğüs eti
1 adet soğan
2 kaşık tereyağı
1 çay bardağı kaşar peyniri
tuz , karabiber
1/2 demet maydanoz
sosu için:
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 kaşık tereyağı
yarım çay bardağı su
tuz
ayrıca:
2 yufka
sarımsaklı yoğurt
HAZIRLANIŞI:
Erittiğimiz tereyağında yemeklik doğradığımız soğanı soteleyelim
Üzerine çok minik doğradığımız tavuklarımızı ekleyip onu da soteleyelim.
Minik doğradığımız karnabaharları ilave edip karıştırarak devam edelim.bir yemek kaşığı salçamızıda ilave ediyoruz
Kapağını kapatıp kendi suyunda bir süre pişirelim
Suyunu çekince tuzunu, karabiberini ekleyelim altını kapatalım
Biraz ılıyınca kaşar peynirini, ve kıyılmış maydanozları ilave edip karıştıralım
İki yufkayı aralarına hafifçe zeytinyağı serperek üst üste koyalım
Harç malzememizi her yerine yayalım, iki kenarı kıvırıp rulo şeklinde saralım
İki ya da üç parmak genişliğinde dilimleyerek fırın kabımıza dik yerleştirelim
200 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim
sos malzemelerini pişirelim
Kızaran börekleri fırından alıp servis yaparken üzerine birer kaşık sarımsaklı yoğurt koyalım ve hazırladığımız sostan ekleyelim.AFİYET OLSUN
iç harcı:
1 küçük karnabahar
2 parça kemiksiz tavuk budu ya da 1 parça göğüs eti
1 adet soğan
2 kaşık tereyağı
1 çay bardağı kaşar peyniri
tuz , karabiber
1/2 demet maydanoz
sosu için:
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 kaşık tereyağı
yarım çay bardağı su
tuz
ayrıca:
2 yufka
sarımsaklı yoğurt
HAZIRLANIŞI:
Erittiğimiz tereyağında yemeklik doğradığımız soğanı soteleyelim
Üzerine çok minik doğradığımız tavuklarımızı ekleyip onu da soteleyelim.
Minik doğradığımız karnabaharları ilave edip karıştırarak devam edelim.bir yemek kaşığı salçamızıda ilave ediyoruz
Kapağını kapatıp kendi suyunda bir süre pişirelim
Suyunu çekince tuzunu, karabiberini ekleyelim altını kapatalım
Biraz ılıyınca kaşar peynirini, ve kıyılmış maydanozları ilave edip karıştıralım
İki yufkayı aralarına hafifçe zeytinyağı serperek üst üste koyalım
Harç malzememizi her yerine yayalım, iki kenarı kıvırıp rulo şeklinde saralım
İki ya da üç parmak genişliğinde dilimleyerek fırın kabımıza dik yerleştirelim
200 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim
sos malzemelerini pişirelim
Kızaran börekleri fırından alıp servis yaparken üzerine birer kaşık sarımsaklı yoğurt koyalım ve hazırladığımız sostan ekleyelim.AFİYET OLSUN