13 Şubat 2014 Perşembe

ÜÇ RENKLİ BÖREK




Merhaba canım okuyucum sevgili sessiz takipçilerim çok değerli blog arkadaşlarım :)
Bir tatili daha geride bıraktık çalışıma günlerinden ilk hafta bitti bile neredeyse,sayılı gün çabucak geçiyor :)
İlk günler biraz tembellik biraz temizlik derken ilk hafta bitti bile,ikinci haftada bol bol misafiri ağırladım hatta geceli gündüzlü oldu iki gün  :)
Ama ben evimde misafir ağırlamayı çok seviyorum misafir evin bereketi bence...



Bu güzel böreği de misafirlerim için yaptım,hem görsellik hem lezzett on numara kesinlikle tavsiye ediyorum mutlaka ama mutlaka yapın derim ben :)Hem içinde katı yağ yok hem yapımı basit hemde tadı çokk güzellll... İşte böyle geçelim tarifmize :)



MALZEMELER:

4 yufka
250 gr kıyma
1 soğan
4 büyük havuç
yarım kilo ıspanak
5 çorba kaşığı sıvı yağ
tuz
yarım çay kaşığı karabiber
yarım çay kaşığı kimyon
yarım çay kaşığı nane
yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı salça
2 yumurta sarısı

HAZIRLANIŞI:

Önce soğanımızı küp şeklinde doğruyoruz ve sıvı yağ döküp kavuruyoruz içine kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.İyice kavurduktan sonra içine karabiberi,kimyonu,naneyi tuzu ve ince doğranmış maydanozu ekleyip ocağı kapıyoruz.

Ayrı bir yerde havuçları rendeleyip bir çorba kaşığı sıvı yağ ve tuz ile karıştırıyoruz.

Daha sonra ince ince doğranmış ıspanakları tuz ve sıvı yağ ile iyice karıştırıyoruz ve suyunu sıkıyoruz.

Yufkanın birini alıp açıyoruz ve her yerine gelecek şekilde kıymalı içi döküyoruz.Ve rulo şeklinde sarıyoruz.

Sonra ikinci yufkayı alıp içine havuçlu içi döküp her tarafına eşit şekilde gelecek şekilde,ve rulo şeklinde sarıyoruz.

Üçüncü yufkaya da ıspanaklı içle aynı işlemi yapıyoruz.

Daha sonra dördüncü yufkayı açıyoruz ve içine iki çorba kaşığı sıvı yağ döküp yufkanın her yerinin yağlanmasını sağlıyoruz.Ve yufkanın orta yerine hazırladığımız rulolardan birini koyuyoruz ve yanına ikinci ruloyu koyuyoruz üçüncü ruloyu da iki rulonun üzerine gelecek şekilde koyup dördüncü yufka ile birlikte yeniden rulo şeklinde sarıyoruz.Ve iki parmak genişliğinde kesip üzerilerine yumurta sarısı sürüp kızarana dek fırında pişiriyoruz.Afiyet olsun :)





21 yorum:

  1. ellerine sağlık mukadder ablacım.nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. fotoğraflar ve anlatım süper olmuş. HATIRLATTIĞIN İYİ OLDU. uzan zamandır yapmak istiyordum.. ellerine sağlık.hayırlı cumalar.

    YanıtlaSil
  3. Sana katılıyorum misafir evin bereketi ve bende çok ama çok seviyorum misafir ağırlamayı.
    Börek şahane olmuş hatta havuç yerine peynirde kullanıla bilir daha önce görmüştüm ama denemek kısmet olmadı ama bunu not alıyorum.
    Bu arada programı kaçırmadığıma çok sevindim merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler tatlım,program yayyınlandı yeni postta link verdim izleyebilisrsin istersen :)

      Sil
  4. Çok güzel bir görüntü oluşmuş....tebrikler..

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık Muko Hocamm :)
    böreğin içimi açtı yahu :)
    öperim senii :)

    YanıtlaSil
  6. ellerine saglik canim enfes gozukuyor ne zamandir bende denemek istiyorum ama hep useniyorum ya ama mutlaka deneyecegim ellerine saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çokk teşekkürler canımmm :) dene mutlakaa

      Sil
  7. Muko'cuğum ben bu tarife bayıldım, harikaaaaa... Hemen eşime yapacağım... Ellerine sağlık...

    Sevgiler
    Evren

    YanıtlaSil
  8. çok teşekkürler tabiki geliirim bnde

    YanıtlaSil
  9. Hmmmm görüntü renk nefis ellerine sağlık Mukocum.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  10. çok ama çok şık bir sunum bir börek için. özellikle misafirler için. ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  11. Senelerdir yapmak istediğim ama yapamadığim börek :) Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  12. ellerinize sağlık çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  13. Sunum cok sIk olmus ellerine saglik .
    denenecekler listesine alindi insAllah .
    muhabbetle

    YanıtlaSil