17 Temmuz 2014 Perşembe

HANIM AĞA ÇORBASI




Merhaba herkese, Bu gün tarifini vereceğim çorbam sağlıklı lezzetli vitamin deposu yine bizim evde sık pişen ama blogumda olmadığını farkettiğim bir tarif aslında ne çok öyle tarif var...

Adı gibi güzel bir çorba adından yöresel bir çorba gibi ama hangi yöreye ait nerenin çorbasıdır bulamadım ben.


MALZEMELER :

1 çay bardağı nohut
1 çay bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı erişte
1 çay bardağı tel şehriye
1 adet kuru soğan
1çorba k. domates salçası
1 çorba k. tereyağı
2 çorb kaşığı sıvı yağ
1 çorba k. un
1 su bardağı et suyu
tuz, kuru nane,karabiber su

HAZIRLANIŞI:

Soğanı ince bir şekilde doğrayıp tereyağı ile tencerede kavuruyoruz.
 Unu ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. 
Üzerine domates salçasını da ekleyin ve üzerine biraz soğuk su döküp karıştırıyoruz. 
Önceden haşlanmış nohut ve mercimeği ilave ediyoruz.
Tel şehriye ve erişteyi de ekleyip pişirmeye devam ediyoruz.
Et suyunu ve sıcak suyu da ekleyip karıştırarak pişiriyoruz,bu arada tuzunu,karabiberi ve naneyi de ekliyoruz.
Çorbanın kıvamı çok katı olursa isteğimize göre su ilave edebiliriz.Afiyet olsun :)

9 yorum:

  1. mmmm hem nefis hem besleyici ellerne sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Eline sağlıkk:)
    ben soğanlı çorba içemiyorum acaba içine arpacık soğan atıp da yapsam soğanın tadı çorbaya o şekilde yayılsa nasıl olur?:)

    YanıtlaSil
  3. ilk defa adını duyduğum bir çorba ama çok doyurucuya benziyor bende denemek istiyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinliklee dene hem doyurucu hem lezzettli :)

      Sil
  4. Çok sağlıklı ve doyurucu öğün çorbası. Hanımağalara layık :) ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. çok güzel ve lezzetli bir çorba olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil