Merhaba arkadaşlar,neredeyse tatilin ilk haftası bitmek üzere bense temizliğe başlayamadım henüz acayip tembellik ediyorum sonra koştur koştur yapıcam bunu da iyi biliyorum ama böyle işte :)
Evden çıktım mı benim o gün yapacağım ev işleri kalıyor sadece günlük yapılacak olanları yaparım tenizliğe başlayamam mesela,evde oldum mu da sabah uykusunu çok seviyorum ve uyuyorum ne olacak benim bu halim :P İşin özü yarıdıma gelebilecekleri bekliyorum anladınız dimi eheheh :)
Bizim evde balık kültürü çok fazla yok ailecek çok fazla tüketmeyiz aslında hiç iyi değil biliyorum ama evdekiler severek yemeyince benimde çok fazla pişiresim gelmiyor.Daha çok hamsiyi tercih ederiz ama bu gün size sosu ile özel mi özel bir çipura tarifim var,tarif kız kardeşimden...
MALZEMELER:
4 adet çipura
2 büyük soğan
5-6 adet defne yaprağı
yarım demet maydanoz
2 adet limon
SOSU İÇİN:
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı su
yarım çay kaşığı karabiber
yarım çay kaşığı pul biber
yarım çay kaşığı kekik
yarım çay kaşığı fesleğen
tuz
1 yemek kaşığı domates salçası
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle balıklarımızı temizleyip iyice yıkadıktan sonra tuzlu suda yarım saat kadar bekletelim.Daha sonra tepsimize yağlı kağıt serelim ve üzerine bir soğanı halka şeklinde doğrayarak yayalım ve üzerine balıklarımızı koyalım.Kalan diğer soğanı da halka şeklinde doğradıktan sonra balıkların üzerine ve aralarına koyalım.Limonları da halka şeklinde dilimleyip balıklarımızın üzerine aralarına koyalım.
Ayrı bir yerde hazırladığımız sosumuzu balıklarımızın üzerine gezdiriyoruz.Defne yapraklarımızı ve maydanozları da tepsimizin kenarlarına koyarak tepsimizin üzerini yağlı kağıtla kapadıktan sonra 200 derecelik fırında 20 dk pişirdikten sonra yağlı kağıda çıkarıp 10 dk daha pişiriyoruz ve fırından çıkarıp servis tabağına alıyoruz.Afiyet olsun :)
Not:Balıklarımızı tuzlu suda beklettikten sonra zeytin yağı karabiber ve soğan halkalarının içinde bir gece bekletirsek sonuç daha lezzetli olur.