Merhabalar,bu aralar yine tarif eklemede gecikiyorum uzun aralar veriyorum farkındayım ama nedensiz bir şeklide tarifi eklemek canım istemiyor halbuki arşivde bekleyen bir sürü fotoğraf var bir sürü tarifi var yayınlanmak için bekleyen.
Silkelenmeli dimi canım okuyucum sık sık tarifi eklerken sorumluluk bilincinde oluyorum mutlaka eklemeliyim diyorum ama ara verdim mi de böyle uzun aralar verebiliyorum işte, şişsstt kendine gel mukooo diyelim ve düzenli tariflerimizi eklemeye gayret edelim dimi ama :)
Bu dolmanın yapılışını yeni evlendiğim yıllarda yani 21 yıl öncesi sevgili görümcemden öğrenmiştim o gün bu gündür aynı şekilde yaparım lezzettinden asla şüphe duymam bu yüzden kesinlikle şiddetle tavsiye ederim :)
MALZEMELER:
7 Adet yeşil kabak (kalın ve uzun olanlarını tercih edin )
200 gr kıyma
1 su bardağı pirinç
2 büyük boy kuru soğan
yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası (1 kaşık içi için kullanılacak)
2 yemek kaşığı biber salçası (1 kaşık içi için kullanılacak)
2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı kimyon
1 çay bardağı su (içine konulacak)
3 yemek kaşığı zeytin yağı
3 yemek kaşığı tereyağ (üzeri için)
5 su bardağı sıcak su
HAZIRLANIŞI :
Kabaklar soyulur ve ikiye bölünerek içleri oyulur.Soğan kıyma baharatlar,pirinç maydanoz salça ve bir çay bardağı su ile karıştırılarak içi hazırlanır.
Hazırlanan içten kabakların içine doldurulur ama asla bastırmıyoruz içlerine ve tamamen doldurmuyoruz bir parmak aşağıda kalacak şekilde dolduruyoruz.
Son olarak 3 yemek kaşığı tereyağını eritip birer yemek kaşığı salçalarımızdan ekleyip kavuruyoruz ve doldurduğumuz kabaklarımızı fotoğrafta görüldüğü gibi tenceremize diziyoruz ve kaynamış olan sıcak suyumuzu döküp pişirmeye bırakıyoruz .Afiyet olsun :)