24 Mart 2014 Pazartesi

KIYMALI KABAK DOLMASI




Merhabalar,bu aralar yine tarif eklemede gecikiyorum uzun aralar veriyorum farkındayım ama nedensiz bir şeklide tarifi eklemek canım istemiyor halbuki arşivde bekleyen bir sürü fotoğraf var bir sürü tarifi var yayınlanmak için bekleyen.
Silkelenmeli dimi canım okuyucum sık sık tarifi eklerken sorumluluk bilincinde oluyorum mutlaka eklemeliyim diyorum ama ara verdim mi de böyle uzun aralar verebiliyorum işte, şişsstt kendine gel mukooo diyelim ve düzenli tariflerimizi eklemeye gayret edelim dimi ama :)

Bu dolmanın yapılışını yeni evlendiğim yıllarda yani 21 yıl öncesi sevgili görümcemden öğrenmiştim o gün bu gündür aynı şekilde yaparım lezzettinden asla şüphe  duymam bu yüzden kesinlikle şiddetle tavsiye ederim :)






MALZEMELER:

7 Adet yeşil kabak (kalın ve uzun olanlarını tercih edin )
 200 gr kıyma
1 su bardağı pirinç
2 büyük boy kuru soğan
yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası (1 kaşık içi için kullanılacak)
2 yemek kaşığı biber salçası (1 kaşık içi için kullanılacak)
2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı kimyon
1 çay bardağı su (içine konulacak)
3 yemek kaşığı zeytin yağı
3 yemek kaşığı tereyağ (üzeri için)
5 su bardağı sıcak su


HAZIRLANIŞI :

Kabaklar soyulur ve ikiye bölünerek içleri oyulur.Soğan kıyma  baharatlar,pirinç maydanoz salça ve bir çay bardağı su ile karıştırılarak içi hazırlanır.
Hazırlanan içten kabakların içine doldurulur ama asla bastırmıyoruz içlerine ve tamamen doldurmuyoruz bir parmak aşağıda kalacak şekilde dolduruyoruz.
Son olarak 3 yemek kaşığı tereyağını eritip birer yemek kaşığı salçalarımızdan ekleyip kavuruyoruz ve doldurduğumuz kabaklarımızı fotoğrafta görüldüğü gibi tenceremize diziyoruz ve kaynamış olan sıcak suyumuzu döküp pişirmeye bırakıyoruz .Afiyet olsun :)

10 Mart 2014 Pazartesi

PATATESLİ DOLAMA BÖREK



Merhaba canlar havalar ısındı kış gelmeden yaz geldi derken soğuk mu soğuk hava bizim buralarda, ama soğuk olsun yağmur yağsın hatta beklenen kar çok yağsın ki susuzluk çekmeyelim dimi ama,gerçi en doğrusunu Rabbim bilir.

Bu gün sizlerle paylaşacağım böreğimin tarifi tamamen doğaçlama kendi uydurduğum bir börektir, ehehhe birazcık annemin boşnak böreğinden kopya çektim desem de aslında annemin yaptığı boşnak böreğine çok benziyor annem boşnak ve bizler boşnak böreğini şöyle yaparız merak edenler için işte  burada tarifi :)

Aslında yalancı boşnak böreği mi desem adına bilmedim ama her şeyin yalancısı çıktı boşnak böreği de varsın yalancısı olmasın dimi ama :)
Geçen yıldan itibaren canım ne zaman boşnak böreği çekse bu böreği yaprım zaten patatesli börek çok sevilir bizim evde değişiklilik arayışında olduğum bir dönem denedim ve yaptım lezzetti benzedi o günden sonra favori böreklerim arasında yerini aldı.
Annem boşnak böreğini yaparken patatesleri küp şeklinde doğrar bende ilk denememde öyle yaptım fakat yerken hazır yufka olduğu için içinden patatesler düştü,sonraki yaptığımda rendeledim ve çok da güzel oldu tavsiye ederim :)

Ve facede ki sayfamı açalı iki yıl oluyor bunun için bir çekiliş yapıyorum son günler ilginizi çekerse buraya lütfen hediye-cekilisim-varrrr



MALZEMELER:

5 yufka
2 kg patates
4 büyük soğan
1,5 su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı sıvı yağ
tuz

HAZIRLANIŞI:

Patateslerin kabukları soyulur ve rendelenir,içine ince ince doğradığımız soğanlar eklenir ve ayrıca 1 çay bardağı sıvı yağ karabiber tuz eklenerek karıştırılır.

Yufkamızı yayıyoruz ve içine üstteki fotoğraf kolajında görüldüğü gibi elimizle yağ serpiştiriyoruz ve ikiye keserek içine bolca her yerine eşit gelecek şekilde patates rendesinden döküyoruz .

Rulo şeklinde sarıyoruz sonra rulonun birini alıp kendi etrafında doluyoruz.Tepsimizin ortasına koyup diğer yufkalara da aynı işlemi uyguladıktan sonra üzerine elimiz ile sıvı yağ sürüyoruz ve kızıgın fırında üzeri iyice kızarana dek pişiriyoruz.Afiyet olsun :)




6 Mart 2014 Perşembe

NOHUT SALATASI



Merhaba,bu salatanın fotoğrafı yazdan kalma domates ve biberlerin rengi onun için o kadar güzel,tüm sebze ve meyveler zamanında çok güzel dimi canım okuyucum :) Hele bahçeden koparılan biberlerin domateslerin tadına doyum olmaz,o domatesler misler gibi kokar.İyide ben niye bunları yazdım ki acep yazımı özledim ne  :) Beni bilen bilir anlık aklıma ne gelirse yazarım demek ki bu postta bunlar yazılı olmalıymış da ben nasıl bağlıyacam acep bu konuyu salatanın tarifine hiç bilmedim :P neyse en iyisi susmalı da tarif konuşmalı :P 


MALZEMELER

Nohut

Domates
Taze soğan ve ya kuru soğan
Yeşil biber
Maydanoz
Kıvırcık
Zeytin yağı
Limon
Tuz

HAZIRLANIŞI


Nohutlar haşlanır diğer tüm malzemeler isteğimiz doğrulutusun da incecik doğranır ve karıştırılır ve servis edilir. Afiyet olsun 

NOT: ölçü yok bu tarifimde istediğiniz miktarı kendiniz ayarlıyorsunuz ...


ve son olarakta hediye çekilişim vardı okumak isteyenler katılmak isteyenler bir tık sadece :)  http://yasamasebeplerim2.blogspot.com.tr/2014/03/hediye-cekilisim-varrrr.html


2 Mart 2014 Pazar

HEDİYE ÇEKİLİŞİM VARRRR :)



Uzun aradan sonra merhaba canım okuyucularım sevgili takipçilerim...Nasılsınız görüşmeyeli iyisiniz inş?

Facebookta  MutfakKeyfi sayfamı açalı 11 Martta iki yıl oluyor ve bunun için bir çekiliş düzenlemeye karar verdim ve kazanan kişiye üstteki fotoğrafta görülenleri hediye edeceğim .
Şalın işlemesini kendim yapıyorum keçe nakışı oluyor,kurabiye ise findik-ezmeli-findikli-kurabiye .Şalın rengi ve deseni değişik olabilir.

Gelelim çekilişin kurallarına:

1. Facebookta ki sayfamın beğenilmesi MutfakKeyfi

2. Blog sahibi arkadaşlarımın blogların da bu duyuruyu paylaşması ve blogumun izleyicisi olmaları,bu postun altına paylaştıklarına dair linki ile birlikte yorum bırakması.

3. Blogu olmayan takipçilerimin de Facebookta ki duyurumun herkese açık paylaşılması ve paylaşımın  altınada yorum bırakılması

4. Yurt dışından katılacak olan kişilerin çekilişi kazanmaları ihtimalinde yurt içinden bir adres göndermeleri gerekmektedir.



Ve daha önce size bahsettiğim Beyaz tv de Emine Bederin programına konuk olmuştum program geçtiğimiz cuma günü yayynlandı,izlemek isteyenler için buyrun diyerek hoş ve esen kalınız efem :)

http://www.beyaztv.com.tr/program/emine-beder-ile-mutfak-aski/?parts=true