27 Ekim 2014 Pazartesi

ELMAS KURABİYE




Yine yeniden merhaba canım okuyucularım bidenecik blogcandalarım :) sık sık gelicem demişim bir önceki postumda lakin bir ay geçmiş aradan ben ancak gelmişim,tembellik ediyorum farkındayım ara verdim mi veriyorum işte elimde değil.
Ha tabi birde buna işteki yoğun günlerin rolu yok değil.
Dikiş öğretmenliği yaptığımı beni takip edenler bilir dersler başladı ve benim tam altmış beş öğrencim var ve bunların içinde dikiş bilen dört kişi düşünün benim halimi yoğun ve çok yoruluyorum.
Ama pırıl pırıl gençler, yaşını başını almış annem yaşında teyzeler, yaşıtlarım olan bayanlar her birini çok sevdim inş sene sonuna kadar güzel geçer ver her biri çok güzel şeyler öğrenerek bitirirler kursu.

Geçelim bu güzel kurabiyenin tarifine sevgili arkadaşım umutsepetim de görünce denemeliyim dedirten tafilerinden biriydi ve iyi ki de denemişim ve bu güzel lezzeti yapmışım.Tarifi olduğu gibi yaptım hiç değişiklik yapmadım ve Zelihacım senden kopyalıyorum bilgine :)




MALZEMELER:

250 gr. tereyağı
1 çay bardağı  pudra şekeri
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
2,5 yemek kaşığı kakao
3,5 – 4 su bardağı un
1 paket vanilya
Nutella ( Piştikten  sonra  üzerine ) 
1 çay bardağı toz şeker ( Kurabiyelerin dışına )

HAZIRLANIŞI:
Geniş yoğurma kabına,oda ısısında yumuşayan tereyağ,yumurta ve pudra şekerini alıp karıştırın.
Un  haricindeki  diğer malzemeleri de ekleyip tekrar karıştırın ve azar azar un ile  kabartma tozunu  ilave edin.
Yumuşak bir hamur  elde edene kadar yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın.
Yuvarladığınız  kurabiyeleri   toz şekere bulayıp  yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
Kurabiyelerin ortalarına parmağınızla  çukur oluşturun ve önceden ısıtılmış 175 derecede   pişirin.
Kurabiyeler soğuyunca çukur kısımlarına   1 çay kaşığı çikolata koyarak servis yapın. Afiyet olsun :)