26 Kasım 2014 Çarşamba

BİSKÜVİLİ SOĞUK PASTA



Merhabalar  bu gün sizlere yeni bir tarifim var arşivden değil yepyeni pazar günü gelen misafirlerim için yapmıştım ve sıcağı sıcağına sizlerle buluşturmak istedim çünkü gerçekten çok güzel bir pastaydı :)

O gün bir iki aksilik yaşasam da yinede güzel bir gün oldu...İlk aksiliğim salatamın biri acayip tuzlu olmuştu hiç yenmedi.İkincisi ise kek kalıbında kıymalı börek yaptım yapmaz olaydın kalıba yapıştı kaldı çıkaramadım görsellik çok kötü lakin tadını herkes çok beğendi...

Menüde olanlar :

MEYVE SOSLU KIŞ RÜYASI

SUSAMLI RULO KATMER POĞAÇA
BİSKÜVİLİ SOĞUK PASTA
KEK KALIBINDA KIYMALI BÖREK
ETİMEKLİ KÖZLENMİŞ PATLICAN SALATASI
BEYAZ LAHANA SALATASI
KAHVE ÇEKİRDEĞİ KURABİYESİ


Tarifler zamanla sizinle buluşacaktır :) Bekleyip takipte kalınız efem :)





MALZEMELER:

20-24 adet petibör bisküvi 
100 gr bitter çikolata 
250 gr sütlü çikolata
175 gr Hindistan cevizi yağı (doğranmış)(ben tereyağı kullandım )
2 adet orta boy taze yumurta
2 yemek kaşığı kakao
75 gr pudra şekeri (yarım su bardağından az fazla)
2 yemek kaşığı süt
22-25 cm ebatlarında uzun kek kalıbı

Süslemek için;

kakao

HAZIRLANIŞI:

Öncelikle kek kalıbımızın içine streç film yerleştiriyoruz ve kenarda hazır olarak bekletiyoruz. Bir tencereye az su koyup kaynatıyoruz. 
Üzerine daha ufak, başka bir tencere oturtup çikolatalar ve yağı da içine alıyoruz. Arasıra karıştırarak, çikolata ve yağın erimesini sağlıyoruz. (içine su sıçratmadan)
Çikolatalar ve yağ benmari usulü erirken, bir kapta yumurta, kakao, pudra şekeri ve sütü homojen olana kadar çırpıyoruz.
 Eriyen sıcak çikolata-yağ karışımını, yavaşça yumurta-kakao karışımına boşaltıp, mikserle koyu bir krema olana kadar hızlıca çırpıyoruz.
 Sonra kenarda bekleyen kalıbımıza biraz kremadan boşaltıp kaşıkla düzeltiyoruz, üzerine 4 adet yan yana gelecek şekilde bisküvi diziyoruz. (25 cm’lik kalıp için 4 tane yeterli geliyor)
 Bisküvilerin üzerine tekrar 3-4 kaşık krema ve tekrar 4 bisküvi yan yana diziyoruz. Bu işlemi kremamız bitene kadar devam ettiriyoruz. 
En son kata tekrar krema sürüp, üzerine kalıbın kenarlarından sarkan streç filmi kapayıp, bir gece buzdolabında bekletiyoruz. (buzluk kısımda değil)
Ertesi gün kalıbı servis edeceğimiz kaba ters çevirip, üzerindeki streç filmi kaldırıyoruz ve üzerine kakao eliyoruz. Dilim dilim kesip servis ediyoruz.


NOT: ( aradaki bisküviler kesinlikle yumuşamayıp, kıyır kalıyorlar. Pastanın özelliği de bisküvilerin kıyır kalması :) 
Bu pasta Alman bir yemek sitesinden alınıp denenmiştir.
Afiyet olsun.

19 Kasım 2014 Çarşamba

FIRINDA DİLİMLENMİŞ PATATES


Merhaba arkadaşlar, dilimlenmiş patatesi sürekli yapar durumdayım özellikle kahvaltıya, hem çabucak yapılması hem lezzetti on numara şipşak yapıp afiyetle yenilesi bir lezzett :)

Dediğim gibi kahvaltıda ve et yemeklerinin yanına özellikle çok yakışıyor hem sofralarınıza görselliği ile de ayrı bir şıklık katar benden söylemesi tercih sizin :)

MALZEMELER:

Kişi sayısına göre istediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz.

Patates

SOSU İÇİN:

Zeytin yağ
Karabiber
Tuz
Sarımsak

HAZIRLANIŞI:

Patatesleri iyice yıkayın hatta fırçalayın :) Sonra alt kısmını düzleyecek şekilde az miktarda kesin ki düz dursunlar.
İnce şekilde dilimleyin ama alta doğru kesmeyin ki patatesler dağılmasın.
Sosu için tüm malzemeleri damak zevkimize göre miktarını belirleyerek karıştırın ve bir fırça yardımıyla dilimlenmiş patateslerin aralarına sürün.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisinde önceden ısıtılmış 200 derecede istediğiniz kızarılıkta olana dek pişirin .Afiyet olsun :)

16 Kasım 2014 Pazar

CEVİZLİ POĞAÇA



Merhaba sevgili okuyucum canım takipçilerim bidenecik arkadaşlarım :)
Bir kaç gün arayala tarif ekliyorum hadi hayırlısı bakalım sık sık eklesem ne güzel olur hem ben arşivimi eritmiş olurum hemde sizler için güzel lezzetler önünüze gelmiş olur dimi ama ya :)
O kadar çok fotoğraf var ki "beni yayınla, benim tarifimi ver" diye bağıran ama ben tembellik ediyorum yada yetişemiyorum işte böyle :)




Bu güzel masada yok yok gördüğünüz gibi tam on bir çeşit var ve kız kardeşime ait bir masa bu :)
Aylar öncesinden kalma hatta belkide bir yıl olacak neredeyse bir akraba gününden di :)
Kardeşimde hamarattır benim gibi ehehhehe :P Çok da mütevazıyım dimi :P

Tarifini vereceğim cevizli poğaça da kardeşime ait yapması ama en zor kısmını ben yaptım yedim :) Ve fotoğrafladım biliyorsunuz ki işin fotoğraflama kısmı da en az yapması kadar zahmetli onlarca fotoğraf çekiyorsunuz ve içinden en güzel bir ki tanesini kullanıyorsunuz blogger arkadaşlarım çok iyi anlar beni :)

Neyse ben susayım artık da tarifim konuşsun dimi canım okuyucum :)




MALZEMELER:

2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket tek kullanımlık kuru maya
bir su bardağı ceviz içi
1 su bardağı galete unu
aldığı kadar un

HAZIRLANIŞI:

Sütü tencerede (hamuru yoğuracağımız büyüklükte olmalı) ocakta ılıtıyoruz.
İçine şeker,maya,tuz,sıvı yağ ekleyip karıştırıyoruz.
Ve yavaş yavaş un ekliyoruz yumuşak bir hamur elde edene dek yoğuruyoruz
Ve tenceremizin kapağını kapatıp hamurumuzu mayalanması için bekletiyoruz.
Hamurumuz iyice kabardığında mayalanmış demektir.
Elimizle mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp tezgahın üzerinde yassılaştırdıktan sonra için bir yada iki parça ceviz içi koyup yuvarlak şekil veriyoruz.
Önce galete ununa bulayıp fırın tepsimize diziyoruz.150 derecede üzerleri kızarana dek pişiriyoruz.Afiyet olsun :)



12 Kasım 2014 Çarşamba

Kastamonu Kaşık Helvası




Merhaba canlarım ciğerlerim bidenelerim nasılsınız görüşmeyeli ? Ben yoğun yoğun günler geçirmeye devam ediyorum üç gurubum  toplamda 65 öğrencim var tek günlük gurubum yavaş ilerliyor onun dışındakilerle bazıları üç etek dikip pantalona geçtiler bazıları pantalonu bile bitirdiler tam gaz dikiş diktirmeye devam ediyorum yani :)







Bu müthiş lezzeti nursevin arkadaşımda gördüğümden bu yana yapmak istemişimdir hep ama ertledim nedense,Facebook sayfasında her yayınladığında ağzımın suyu aktı nerdeyse ama kısmet bu zamanaymış.Adına bakmayın helva olduğuna bildiğimiz un helvasıyla hiç alakası yok.Müthiş güzel harika mı harika bir un kurabiyesi kıvamında kıtır kıtır bir helva bu.
Mutlaka ama mutlaka yapın diye şiddetleee tavsiye diyorum efemmm deneyin deneyinn bu güne kadar neden yapmadığıma hayıflandım ben çünkü :)




Ben yaparken evde pudra şekerim az kalmıştı yarım su bardağı normal şeker ekledim ve ağızıa yerken kıtır kıtır gelmesi çok güzel oldu bana göre ve işyerime götürdüğümde arkadaşlarımın fikride aynıydı tabiki onlarda çokk beğendi demem gerek varmı a sevgili okuyucularım :)

Birde işin şekillendirme kısmı sizi ürkütmesin çünkü biraz zorlandım ben sıcakken yapılsın diyoırdu tarifte bende denemey kalktım ama bir türlü şekillendiremedim,sonra bir 15 dk bekledikten sonra yaptım ve şekil verirken kaşığa çok sıkı bir şekilde bastırın.




MALZEMELER:

  • 250 gr margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı çekilmiş iç fındık yada ceviz
  • 2 su bardağı silme Pudra Şekeri
  • 4 su bardağı silme un

HAZIRLANIŞI:

Margarini geniş tabanlı bir tencerede orta ateşde eritelim. Yağ eridikden sonra 5 dk kadar kısık ateşde kaynatalım. Sıvı yağını dökelim.

4 su bardağı unu yavaş yavaş dökelim ve karıştırarak unu yağa yedirelim. İlk başda zor döner fakat un sıcaklıkla erimeye başladığında yine kısık ateşde yavaş yavaş kavruldukça yağ kendini gösterecek ve un adeta eriyerek kavurması kolaylaşacaktır. 15 -20 dk kavurmalıyız.
1 su bardağı fındık kırığı ilave edip karıştıralım. Artık ocağı kapatalım. Yine yavaş yavaş pudra şekerini ilave ederken sıcaklığı ile karıştıralım. Hemen ve çabuk çabuk pudra şekerini yedirelim.
İlk sıcaklığı geçer geçmez (mümkünse sıcak)ellerimizi yakmadan hemen sivri uçlu bir kaşıkla helvamızdan kaşık içine alıp şekil verelim.
Servis kabımıza dizelim. Afiyet olsun :)