2 Ocak 2015 Cuma

SUSAMLI RULO KATMER POĞAÇA



Merhabalar sevgili takipçilerim canım arkadaşlarım yine bir ara ve yine ben buralarda :) 
sık sık güncelliyeceğim blogumu diyorum ama olmuyor neden olmuyor onuda bilmiyorum halbu ki arşivde bekleyen bir sürü fotoğraf var ...
Neyse acelemiz yok dimi canlarım ciğerlerim ben buralarda olucam sık sık veya ara ara sizlerden kopmam mümkün değil :)




Ne hayırlı bir gün, Kandil ve Cuma; Bu gün mevlid kandili , hayırlara vesile olur inşaallah ! 

İslam Alemindeki 5 kutsal geceden biri olan Mevlid Kandili'nin önemi İslam Peygamberi Hazreti Muhammed (S.A.V.) 'in doğduğu gece olmasıdır. 

Mevlid kelime manasıyla 'doğum zamanı' demektir. Kesin olmamakla birlikte Hazreti Muhammed'in Rabiu’l-Evvel ayının on ikinci gecesinde doğduğu söylenir.

Tüm İslam aleminin mevlit kandili mübarek olsun.


Susamlı Rulo Katmer Poğaça


MALZEMELER :


Hamuru için;

1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
25 gr yaş maya (bir paket)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı toz şeker
aldığı kadar un (3, 5 su bardağı, gerekirse un ilave edilebilir)

Arasına;

80 gr yumuşak tereyağı (2 yemek kaşığı dolusu)

İç malzemesi için;

Beyaz peynir
Maydanoz
karabiber
pulbiber

Bulamak için;
 susam ve çörek otu




HAZIRLANIŞI:


Bir kaba, mayayı toz şeker ve ilik süt ile eritip ve 5 dakika bekletilir. Bu arada dolaptan tereyağı çıkartılır ve iç malzeme hazırlanır.
Kabımıza diğer hamur malzemeleri eklenir ve unu yavaş yavaş dökerek yapışmayacak şekilde bir hamur elde edilir.
 Mayalanmasını beklemeden 6 eşit parça bölünür. 
Bir bezeyi dikdörtgen olacak şekilde açıp (altına un serperek) üzerine yumuşak tereyağı sürülür ve resimde görüldüğü gibi diğer hamur üstüne yerleştirilerek iç malzeme ilave edilip sıkıca rulo şeklinde sarılır.
 Yani toplam 3 rulo elde edilir. Bu ruloları bir veya iki parmak kalınlığında kesilir. 
Daha sonra kenarları önce yumurta sarısına sonrasında  susama bulanır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilip 30 dakika mayalanmaya bırakılır. 
Önceden ısıltılmış 180 derecede güzelce pişirilir. Afiyet olsun :)

bu güzel tarifi sevgili Sevgi den aldım tarifi birebir kopyaladım bilgine canım :)