30 Haziran 2015 Salı

EZME




Merhaba Ramazan ayında son çalışma günüm oleyy be diyesim var :) Ver elini iki aylık bir tatil eylül ayında kısmetse yeniden iş başı...

Çalışanlara kolaylıklar dileyerek geçelim tarifimize.Güzel bir ezme tarifim var deneyin bence pişman olmazsınız :)

MALZEMELER:

1 kuru soğan
2 diş sarımsak
4 orta boy domates
2 yeşil biber
2 salatalık
1 yemek kaşığı domates salatası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 küçük fincan sıvı yağ
yarım limon
maydanoz
dereotu
nane
karabiber
kimyon
tuz

HAZIRLANIŞI:

Bütün malzemeleri bıçakla çok ince olacak şekilde kesip doğruyoruz.Baharatlarını yağını tuzunu ekleyip servise hazır ediyoruz .AFİYET OLSUN :)


29 Haziran 2015 Pazartesi

PATATES KÖFTESİ




Merhabalar bu gün ki tarifim sahura çok güzel eşlik eder yada iftar yemeklerinde de olur et yemeklerinin tavuk yemeklerinin yanına güzel bir arkadaş olur :)

MALZEMELER:

4 adet orta boy patates
1 su bardağı kaşar rendesi
dereotu veya maydonoz
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı un
tuz, karabiber,kimyon,
galete unu
kızartmak için sıvıyağ

HAZIRLANIŞI:

 Patateslerimizi haşlıyoruz.Kabuklarını soyarak rendeliyoruz ,tuz ve karabiber kimyonu,maydanoz kaşar rendesi  ilave ederek karıştırıyoruz.

Patatesten yuvarlak köfteler hazırlıyoruz.önce una sonra yumurtaya ve daha sonra galete ununa bulayarak kızgın yağda kızartıyoruz. AFİYET OLSUN :)

28 Haziran 2015 Pazar

KIRMIZI BİBERLİ BÖREK







Merhaba havalar nasıl da serin gidiyor rabbimin lutfu ne kadar şükretsek ne kadar hamd etsek az.On gün geçti bile sayılı cabucak geçiyor önemli olan bu güzel ayı layıkıyla yaşayabilmek.Yaşayanlardan olalım inşallah.

Bu güzel böreği geçen yıl bir çok defa yaptım ama bloguma eklemek bu güne kısmetmiş o dönemlerde facede ki sayfama tarif eklemek daha kolay geliyordu bir sürü tarif var böyle sayfamda olup da blogumda olmayan.Zaman içinde ekleyeceğim artık.

MALZEMELER

4 yufka
6 kırmızıbiber
4 yeşil biber
1 soğan
2 diş sarımsak
1 kase beyaz peynir
1 yemek kaşığı zeytinyağı
SOS İÇİN:
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı su

ÜZERİ İÇİN:

Yumurta sarısı

HAZIRLANIŞI 

Öncelikle zeytinyağın da soğan ve sarımsağı kavuruyoruz.
Kırmızı ve yeşil biberleri de közleyip ince ince doğruyoruz.Ve kavurmaya devam edip soğumaya bırakıyoruz.
Ardından karışım soğuyunca üzerine peynirimizi ekliyoruz.
Yufkanın birini tezgaha seriyoruz.Su ve yağ karışımından sürüyoruz.İkinci yufkayı da seriyoruz.
Önce dörde sonra sekize üçgen biçiminde kesiyoruz.Geniş kısmına hazırladığımız peynirli biberli karışımdan koyup gevşek sigara böreği gibi sarıyoruz.

Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecede üzerleri kızarana dek pişiriyoruz.Sıcak olarak servis edelim.Afiyet olsun :)

Bu güzel tarifi sevgili arkadaşım HÜLYA da almıştım eline emeğine sağlık arkadaşım...


27 Haziran 2015 Cumartesi

PATATESLİ TAVA BÖREĞİ



Merhabalarrrrrr nasılsınız görüşmeyeli gerçi kendim konuşup kendim dinliyor gibi görünsem de yorumların olmayışından, fakat bloguma giriş çıkışların fazlaca olduğunu bildiğimden ben kendimce konuşmaya devam ediyorum işte :)

Ne diyorum ben yahu saçmaladım galiba yine amann olsun arada da saçmalamak lazım dimi ama sevgili takipçilerim :)

Bu gün ki tarifim kolay mı kolay, lezzetli mi lezzetli, pratik mi pratik, şipşak yapılıp yenilesi bir börek :)

Sahurda kahvaltının yanında harika oluyor yine yeniden benden söylemesi efem eğer yapmadıysanız hemen bu geceye yapın derim :)




MALZEMELER:

3 adet yufka
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta 
yarım çay bardağı su


İÇ MALZEMESİ İÇİN:

3 adet büyük boy haşlanmış patates 
1 adet orta boy kuru soğan
 çok az salça ve biber
tuz , kimyon, karabiber, nane, maydanoz
1 çorba kaşığı sıvı yağ

HAZIRLANIŞI:

Kuru soğanı sıvı yağda kavurup salça ve baharatlarınıda atarak karıştırıyoruz. Patatesi rendeleyerek kavurup soğumaya bırakıyoruz.
Sıvı malzemeleri, yumurtayı  karıştırarak çırpıyoruz.
Bir yufkayı tavaya alıyoruz  Yufkanın üzerine kaşık yardımı ile sosumuzdan gezdiriyoruz.tavadan sarkan yufkayı kesmiyoruz.
İç malzemizden her tarafına eşit gelecek şekilde serpiyoruz
Bir yufkayı parçalayarak tavaya yayıyoruz
Sos iç malzeme dökerek sırasıyla yufkalarımızı bitiriyoruz.
En son ilk yufkamızdan sarkan parçaları kapıyarak böreğimizi ocaga koyup kısık ateşte pişirmeye başlıyoruz
Çevirerek böreğimizi pişiriyoruz. Bir yüzü piştiğinde bir kapak yardımı ile böreğimizi çevirip diğer yüzünüde pişiriyoruz.AFİYET OLSUN :)


26 Haziran 2015 Cuma

PİRİNÇ KÖFTESİ



Bir kaç günlük aradan sonra yeniden merhaba,ramazan ayı boyunca her gün bir tarif  vericem demiştim ama elde olmayan sebeplerden tarif yazamadım bir kaç gün affola :)

Bu gün vereceğim tarif isterseniz bu köfte için özellikle pilav yapın isterseniz kalmış pilavınızı değerlendirmek için bu köfteyi hazırlayın tek bir şey biliyorum ki pişman olmayacaksınız .

Ben bir sonraki güne kalmış pilavım olduğu zaman bu köfteleri yapıyorum  hem pilav degerlenmiş oluyor hemde değişik bir lezzet yenilmiş oluyor.

MALZEMELER:

1 su bardagi pirinc
1 kuru sogan
1 corba kasigi margarin yada tereyag
2 su bardagi suyu
1 su bardağı rendelenmiş kasar peyniri
2 yumurta
tuz 
karabiber,maydanoz
üzerini kaplamak icin galeta unu


HAZIRLANIŞI:

Tencereye yagi koyup ince dogradigimiz soganlari kavuruyoruz.
 Pirinci ekleyip biraz daha kavurup üzerine  suyunu ilave edip pisiriyoruz .
Soguyan pilavimizin icine kaşar peynirini yumurtayi tuzunu karabiberini maydanozu koyup yoguruyoruz
Şekillendirip  galeta ununa bulayip kizgin yagda kizartıyoruz.
Evde kalmış pilavmızla yapıcaksak tüm malzemeleri ekleyip yoğurup sekillendirp kızartıyoruz.AFİYET OLSUN :)

22 Haziran 2015 Pazartesi

TAVUK SOTE


Merhaba klasik bilinen bir tarif aslında blogumda da olsun dimi ama :)

MALZEMELER :

500 gr tavuk eti
1 büyük soğan
2 diş sarımsak
4 adet yeşil biber
4 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
kekik
karabiber
nane
tuz
sıvı yağ

HAZIRLANIŞI :

Soğan ve sarımsak küp küp doğranır ve sıvı yağda pembeleşinceye dek sote yapılır,ardından salçalar eklenir ve tohumları temizlenmiş biberler eklenir ve sote yapılmaya devam edilir.Daha sonra küçük doğranmış tavuk etleri eklenir ve sote yapılmaya devam edilir.Son olarak da kabukları soyulmuş küp şeklinde doğranmış domatesler eklenir ve sote yapılmaya devam edilir.

Suyu çekene dek pişirilir.Son olarak tuz ve baharatları eklenip ocağın altını kapanır.Afiyet olsun :)


21 Haziran 2015 Pazar

SEBZELİ BİBER SANDALI



Yine yeniden merhaba bu gün özel bir gün bu gün babalar günü ama böyle ozel günlerin bir günde değil her zaman kıymetlerini bilmemiz gerektiğini düşünenlerdenim,Hele birde babanız hayta değilse böyle özel günlerde içiniz daha bir çok yanar.

Babası sağ olanlar için ne güzel bir gündür babalar günü ,oysa benim gibi babası asıl vatanında olanlar içinse en acı günlerdendir,her yerde babalar günün hatırlatan reklamlar almış başını gitmektedir,bilmezler mi ki babası olmayanların nasıl üzüldüklerini,nasıl içlerinin yandığını,her baba kelimesinde ciğerlerinin parçalandığını...

BABAM, hicbir zaman onun gibi olamayacağimi bildiğim, ama hep özendiğim adam, sertliğinde şefkat, tebessümünde hüzün, suskunluğunda feda, kahkahasinda cefa gizleyen adam, serce parmağina tutunarak büyüdüğüm, ama tirnaği bile olamadiğim adam, gözyaşini gizleyen, yüzümüzü güldüren, akşamlari yolunu beklediğimiz adam, her zaman arkamizda olan adam,seni ne kadar cok özledim bir bilsen...




Duygusallıgın had safhada oldugu bu günde gecelim tarifimize görselliği lezzeti ile tam not alan bu lezzet şölenin yapılışna gecelim en iyisi...

MALZEMELER:

6 adet kırmızı biber
2 adet patates
2 adet patlıcan
2 adet yeşil biber
1 adet kabak
1 fincan kaşar peyniri
Tuz

HAZIRLANIŞI:

4 adet kırmızı biberin ortalarından keserek ,içini boşaltıyoruz.
Kalan 2 adet kırmızı biberi küp küp doğruyoruz.
Yeşil biber,patlıcan,patates ve kabakları da  küp küp doğruyoruz.
Doğradığımız sebzeleri  kızgın yağda kızartıyoruz.
Ortasını açtığımız kırmızı biberlerin içerisine  kızarttığımız sebzeleri yerleştiriyoruz.
Kaşar rendesi serpiştirip ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında  15-20 dakika pişirip servis yapıyoruz.AFİYET OLSUN :)

Bu güzel tarifi sevgili zeliha dan aldım...

20 Haziran 2015 Cumartesi

SEBZELİ PATLICAN SARMA


Güzel bir tatil gününden merhaba tatil gününde evde olmaktan mutluyum ki ben,ramazanda calışmaya alışkın olmayınca bu sene biraz zorlandım galiba aclık konusunda degil uykusuzluk zorluyor biraz sahura kadar oturup sabah da kalkıp işe gitmek işte biraz zorluyor yoksa havaların serinliği malum rabbim yardımcı ne kadar uzunda olsa günler hava serin en azından ..,

Bu gün ki tarifim patlıcan severlere gelsin ehh birde kızartma sevmeyen de yoktur sanırım ohh yemede yanında misali dedikleri bu olsa gerek :)

Et yemeklerinin yanında çok güzel bir arkadaş hatta pilav ve makarnaya da cok güzel uyumlu bir arkadaş olur bu patlıcan sarmalar benden söylemesi :)

Geçelim tarifimize dimi ama  :)

MALZEMELER;
patlıcan
biber
domates
soğan
sarımsak
sıvı yağ,tuz

HAZIRLANIŞI;

Patlıcanlar alacalı soyulur,uzun şeritler halinde dilimlenir(çok ince
de olmayacak çok kalın da)Yarım saat kadar tuzlu suda bekletilir.Az yağda kızartılır ve havlu kağıt üzerine çıkarılır.

Ayrı bir yerde soğan ve sarımsak doğranarak kavrulur.sonra küp küp doğranan biberler eklenir ve kavrulmaya devam edilir.sonra kabuğu soyulmuş küp şeklinde doğranmış domatesler ilave edilir ve pişirilir.

Kızarttığımız patlıcan dilimlerinin bir ucuna hazırlanan biber domates harcından konularak rulo şeklinde sarılır. Ve istenilen şekilde servis edilir.AFİYET OLSUN :)


19 Haziran 2015 Cuma

ACILI DOMATES EZMESİ



Merhaba,yapabildiğim sürece her gün buradayım en azından ramazan boyunca buna dikkat etmeye calışacagım.
Tabi ki beni okuyan var mı bilmiyorum ama dün üç ay aradan sonra tarıf ekleyince 34 kişiyı aynı anda burada görünce pek bi mutlu oldum ki :)

Bu gün kü tarifim bir çeşit sos veya salata niyetine şipşak yapılıp yenilesi harika bir lezzet bence benden soylemesi tarifi vermesi, yapması yemesi sizden :) E hadi kolay gelsin efem :)


MALZEMELER;

Domates
Acı biber
Tatlı biber(yeşil)
Maydanoz
Sarımsak
Sıvı yağ
Tuz
Domates salçası

HAZIRLANIŞI;

Domateslerin kabukları soyularak rondodan geçirilir.Acı ve tatlı biberler incecik doğranır.Sarımsak rendelenir.Maydanoz incecik doğranır.Tüm malzemeler karıştırılır ve sıvı yağ ve tuz eklenir ve salça konularak karıştırılıp servis tabaklarına alınır.AFİYET OLSUN smile ifade simgesi

NOT:Ölçü vermedim yiyeceğiniz kadar hazırlayabilirsiniz,acılığını nasıl seviyorsanız o şekilde ayarlayabilirsiniz.


18 Haziran 2015 Perşembe

MAGNOLİA PUDİNG




Merhabalar uzun bir ara ve ben yine kürkçü dükkanındayım  :)

Çok güzel bir ay olan RAMAZAN ayının ilk günündeyiz.

Şimdi Ramazanımız eskisi gibi şenlikle ve minnetle kutlanamasa bile, yine de bizler en azından elimizden geldiğince bu ayın huzurunu yaşayıp, çevremize de yaşatmalıyız.
Ne mutlu ki, bugünleri de gördük, bu Ramazanı da hakkiyla yasayabilmeyi nasip etsin mevlam.


Her sene, bizleri bu aya ulaştıran Rabbimize sonsuz hamd-u senalar olsun. Daha nice Ramazanlara esenlik içinde kavuşmayı dileriz.

Ramazanın Fazileti Hakkında Birkaç Söz:
1- Kur'an'da ismi açıkça geçen tek ay, Ramazan ayıdır.
2- Kur'an-ı kerim bu ay içerisinde indirilmiştir: "O Ramazan ayı ki Kur'an onda indirilmiştir." (Bakara: 185)
3- Kuran'ı Kerim'de "bin aydan daha hayırlı" (Kadir: 3) olduğu belirtilen Kadir Gecesi bu ay içerisindedir.
4- Dinimizin beş temelinden biri olan oruç ibadeti bu ayda farzdır. "Sizden her kim bu aya erişirse orucunu tutsun." (Bakara: 185)
5- Teravih namazı bu aya has bir ibadettir.
6- Fıtır sadakası vermek bu aya mahsus bir ibadettir.
7- Ramazanın son on gününde itikafa girmek, Rasûlullah'ın vefatına kadar uyguladığı Sünnetlerindendir.
8- Ramazan ayında mukabele yapmak ve hayır/hasenatta bulunmak.
Rasûlullah, Ramazan ayı çıkıncaya kadar, Kur'an'ı, Cebrail aleyhisselam'a okur, arzederdi. Müslümanların da, bu ay girince mukabele ve Kur'an derslerine diğer günlerden daha çok önem vermeleri gerekir.
Enes b. Mâlik'ten rivayet edildiğine göre ise, Peygamberimize, "hangi sadaka daha üstündür?" diye sorulduğunda: "Ramazan ayında verilen sadaka" buyurmuştur. (Tirmizî, Zekat, 28)
Ramazanın mana ve muhtevasına uygun şekilde onu ihya edenlerden olmayı ve faziletleriyle şereflenmeyi dileriz.






Bu gün ki tarifim tamda Ramazan ayına ozel hafif ve sütlu bir tatlı üstelik yapılısı da cok kolay. Uzun zamandır cokk moda olan ama benim daha bir kaç ay once yaptığım ve ailece müptelası olduğumuz bir puding :)

MALZEMELER:

1 litre süt
1 su bardağı şeker
2 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişsta
1 paket bebe bisküvi
20-22 adet çilek
1 paket sade krem şanti yada krema

HAZIRLANIŞI:

Un ve nişasta pudingi pişireceğimiz tencereye alınır karıştırılır.Üzerine şeker ve ilave edilir ve karıştırmaya devam edilir. Üzerine süt ilave eklenerek çırpılır.Yumurta sarıları da ilave edilerek çırpılır ve kısık ateşte koyulaşana dek pişirilir.
Puding ılınınca içine krem şantı veya krema eklenerek mikserle yaklaşık on dk çırpılır.
Bebe bisküvileri rondo da toz haline getirilir.

Kupların dibine uzunlamasına ikiye böldüğümüz çilekleri koyup üzerine  bebe bisküvisi ve puding  tekrar bebe bisküvisi ve tekrar puding olacak şekilde kupları dolduruyoruz.Üzerini çileklerle süsleyip soğumaya bırakıyoruz.AFİYET OLSUN :)