10 Temmuz 2015 Cuma

SEBZELİ GÜVEÇ



Merhabalar yaz türlüsünü çok severim ben hele de annemin yaptığını ayrı bir severim nasıl yaparsam yapayım sanki annemin yaptığı gibi lezzetli olmuyor.

Güveç tencerede pişirince bildiğimiz türlü oluveriyor sebzeli güveç :)  Güveç tencerede ki halini fotoğraflamayı unutunca bende sunumu güveç kaptım :)

MALZEMELER:

1 kase taze fasulye
1 patlıcan
1 kabak
3 yeşil biber
1 kuru soğan
2 patates
3 diş sarımsak
2 domates
sıvı yağ
tuz

HAZIRLANIŞI:

Tüm malzemeler temzilenip doğranır güveç tenceresine koyulur ve üzerine doğradığımız soğan sarımsak ve rendelediğimiz domates ve sıvı yağ tuz konularak kısık ateşte kapağı kapalı bir şekilde pişirmeye bırakılır.
AFİYET OLSUN :)



9 Temmuz 2015 Perşembe

FIRINDA EKMEK DİLİMLERİ




Merhaba özellikle ramazanda yetmeyecek diye fazla aldığımız ekmekler pideler kalır bunları da bir şekilde değerlendirmek isterseniz ve ne yapacağınıza karar veremiyorsanız buyurun size en güzel şekli .
Sahurda harika bir seçenek kahvalatılarınıza çok güzel eşlik edecektir eminim buna biz fena sarmış durumdayız çünkü.Üstelik kalmış peynir çeşitleiriniz varsa hepsini degerlendirebiliyorsunuz.

Buraya tıklayarak BAYAT EKMEK DEĞERLENDİRME diğer tariflerimi görebilirsiniz.


MALZEMELER:

4 büyük dilim ekmek
1 yumurta
3 yemek kaşığı zeytın yağı
1 büyük kase peynir (istedğiniz peynir çeşidi olabilir )
çok az kaşar peyniri rendesi
1 yeşil biber
1 kırmızı biber
1 domates
pul biber
kekik

HAZIRLANIŞI:

Peynir bir kaseye alınarak ezilirİçine yumurta ve diğer baharatlar eklenir.Ekmek dilimleirnin üzerine çok az bir şekilde zeytin yağı sürülür.Daha sonra peynirli harcımızı ekmek dilimleirnin üzerien bolca sürüyoruz.İsteğe göre biber domates ekliyoruz.En son üzerine kaşar rendesi verip sadece üstten ısılı fırında pişiriyoruz.AFİYET OLSUN :)



8 Temmuz 2015 Çarşamba

KÖFTELİ SEBZE DİZME




Merhabalar bu gün yine kolay ve oldukça lezzetli bir yemek tarifim var istediğiniz sebzelerin köfte ile karışımı işte bu kadarcık basit :)

Fırın yemeklerini daha çok severim ben birde böyle hafif bir yemek olursa değmeyin keyfimize dimi ama :)


MALZEMELER

patates
Patlıcan
yeşil biber
domates
sıvı yağ

KÖFTESİ İÇİN

200 gr kıyma
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
tuz,karabiber,kimyon,nane,maydanoz,kekik,fesleğen

SOSU İÇİN

2 adet domates (rondodan geçirin)
2 diş sarımsak (rondodan geçirin)
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 su bardağı sıcak su.
1 çay kaşığı fesleğen


HAZIRLANIŞI

Önce köfte malzemelerimizle köftemizi yoğuruyoruz ve yuvarlak şekil veriyoruz.

Patlıcanlarımızı alacalı soyup yuvarlak şekilde dilimliyoruz.

Patateslerimizi soyup yuvarlak şekilde dilimliyoruz aynı şekilde domateslerimizi de yuvarlak şekilde dilimliyoruz ve biberlerimizi de dilimliyoruz.

Ve tepsimize her birinden birer adet alıp diziyoruz.Ve üzerine hazırladığımız sosu döküp kızgın fırında üzerini folyo ile kapatıp pişirmeye bırakıyoruz. AFİYET OLSUN :)

not: isterseniz kırmızı biber ve kabak da ekleyebilirsiniz.

7 Temmuz 2015 Salı

KÖZLENMİŞ SEBZELERLE ŞEHRİYE PİLAVI




Merhaba bu gün sizlere közlenmiş lezzetti sevenler için bir pilavım var değişik lezzeettlerden hoşlananlara gelsin bu tarifim tamamen doğaçlama kendi uydurduğum bir tarif ama sonuç güzel oldu ya ona bakarım ben :)

MALZEMELER :

1 su bardağı arpa şehriye
2 su bardağı kaynamış su
2 yemek kaşığı zeytin yağ
1 patlıcan
1 kırmızı biber
2 yeşil biber
2 domates
1 diş sarımsak
tuz

HAZIRLANIŞI:

Patlıcan ve biberleri közlüyoruz.Kabuklarını soyup ince bir şekilde doğruyoruz.Tenceremize zeytin yağını alıp şehriyelerimizi de koyup kavururyoruz.Rengi kahverengi olana dek kavurmaya devam ediyoruz.Daha sonra içine rendelediğimiz domatesleri ekliyoruz ve biraz daha kavurmaya devam ediyoruz.Ardından sebzelerimizi ve sarımsağı da ekledikten sonra kaynamış olan sıcak suyumuzu ve tuzumuzu döküp pişirmeye bırakıyoruz. AFİYET OLSUN :)


6 Temmuz 2015 Pazartesi

ACILI EZME



Merhaba efemm merhaba her kim okuyorsa benim yazılarımı her kim beni takip ediyorsa komacann sıcacıkk bir merhabaaa :)

Ramazanda geri sayım başladı bile çabucak geçiyor sayılı günler.Ramazan sofralarına yakısır güzel bir ezme tarifim var yine sizlerle buluşmak için bekleyen.Çok çabuk şıp şak yapılan bir ezme bu  :)


MALZEMELER:

4 domates
2 yeşil biber
1 kırmızı biber
1 kuru soğan
3 diş sarımsak
yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
zeytinyağı
pul biber
tuz

HAZIRLANIŞI:

Domateslerin kabuklarını soyuyoruz,biberlerin tohumlarını çıkarıp soğanı ve sarımsağın kabuklarını soyup hepsin robottan geçiriyoruz.
salçalarını ve baharatını yağını tuzunu ekleyip karıştırıp servis kabına alıyoruz.Afiyet olsun :)

NOT:  Bir gece dinlendikten sonra daha güzel oluyor.Saklama kabına alıp bir kaç gün buzdolabında saklayıp istedikçe tüketebilirsiniz.



4 Temmuz 2015 Cumartesi

FIRINDA KARIŞIK KIZARTMA




Merhabalar nasılsınız beni soracak olursanız ben gayet iyiyim evdeyim çalışmıyorum ramazanı rahat rahat evde geçiriyorum çocuklarımla ailemle birlikte.
Kayınvalidem ve kayınpederim de bizdeler birlikte ramazanı geçiriyoruz hamdolsun.Çalışırken onlara faydam olmuyor en azından ramzanda yemekle uğrasmasınlar diye evime çağırıyorum onları onlarla daha mı berekeli daha mı muhabbetli geçiyor ne.

Bu kızartmayı yapın idda ediyorum bir daha yağda kızartma yapmayacaksanız o derece lezzetli o derece hafif ama o derece yağda kızartmıssınız gibi lezzetli.

MALZEMELER:

patates
kırmızı biber
yeşil biber
havuç
patlıcan
kabak
çok az sıvı yağ
tuz

SOSU İÇİN:

domates
sarımsak

HAZIRLANIŞI:

Tüm malzemelerimizi istediğimiz şekilde doğruyoruz.Tuz ve sıvı yağ ekleyip hepsini karıştırıyoruz.Fırın tepsisine yayıyoruz ve yüksek derecede pişiriyoruz.Ben üzerine yağlı kağıt serdim ki yanmasın üstte kalan malzemeler.
Ayrı bir yerde domatesimizi rondodan geçirip içine sarımsagı ekleyip pişiriyoruz.
Kızartmamız pişince servis kabımıza alıp sosumuzu döküp afiyetle yiyoruz :)

3 Temmuz 2015 Cuma

1 LİMON 1 PORTAKAL İLE 3 LİTRE LİMONATA



Merhabalar bu gün limonata var sizlere ikram etmek için bekleyen :)
Ben bu limontayı yapmaya başladığımdan itibaren artık eve hazır limonata girmiyor ve içemiyorum da zaten hazırını lakin hazırlar dan dahada güzel oluyor hem en doğalından en katıksızından daha ne olsun dimi ama :)
Üstelik tek bir limon ve tek bir portakaldan üç litre limonata çıkması da boonusu gibi :)
Hadi o zaman hemen tarifimize geçelim ...

MALZEMELER:

1  adet  limon
1 adet  portakal
1 ,5 su  bardağı  toz  şeker
3  litre  su

HAZIRLANIŞI:

Bir  adet  portakal  ve  limonu  bir gece  önceden  dondurucuya  atıp donduruyoruz.
Ertesi  gün  limon ve  portakalı  dondurucudan alıp  dışarıda  bıçakla kesilecek kıvama gelene dek bekletiyoruz.
Limonu ve portaklı dilimleyip robota koyuyoruz ve üzerine şekerini ekleyip robottan geçiriyoruz.  

Büyükçe bir kabın içersine robotta ezdiğimiz portakalı limon ve şeker karışımını koyup üzerine üç litre suyu döküyoruz ve biraz karıştırarak şekerin erimesin sağlıyoruz.
Çukur  bir  kap içerisine  tülbent  koyup  hazırladığınız  limonatayı tülbentten  geçiriyoruz kalan posayı da iyice sıkıp posasını alıp limonatamızı servis kabına boşaltıyoruz
soğuk soğuk tüketiyoruz .Afiyet olsun :)


2 Temmuz 2015 Perşembe

BELİ BÜKÜK PATLICAN




Merhaba patlıcanın her türlüsünü çok severim yaz sebzelerinin içinde en sevdiklerimdendir,ayrıca çok amaçlıdır da hani bildiğiniz gibi :)
 Yemekleri salataları her türlüsü yapılabilir :)

Bu gün ki tarifim BELİ BÜKÜK PATLICAN yapmayan varmıdır bilmiyorum ama blogumda olmadığını farkedince eklemek şart oldu :)


MALZEMELER
6 adet orta boy patlıcan
2 adet domates
2-3 adet yeşil biber


KÖFTESİ İÇİN

200 gr kıyma
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
tuz,karabiber,kimyon,nane,maydanoz,kekik

SOSU İÇİN

2 adet domates (rondodan geçirin)
2 diş sarımsak (rondodan geçirin)
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 su bardağı sıcak su.

HAZIRLANIŞI

Patlıcanların saplarını keserek yıkıyoruz ve bir parmak genişliğinde kesiyoruz ama dikkat ediyoruz alt kısımları kesilmeyecek patlıcan bütün kalacak.

Ayrı bir yerde hazırladığımız köfteleri kestiğimiz aralıklara yerleştiriyoruz, domates ve biberleri de kesip istediğimiz şekilde aralarına ekliyoruz.

Hazırlanan sosumuzu patlıcanlarımızın üzerine döküp folyo ile kapatıp yaklaşık bir saat pişiriyoruz ardından folyoyu çıkarıp on dk daha pişirip fırından alıyoruz.Afiyet olsun :)

1 Temmuz 2015 Çarşamba

KIRMIZI BİBER İÇİNDE SEMİZ OTU SALATASI







Merhaba mübarek ramazan ayınıda yarıladık sayılır sayılı gün çabuk geçer demiştim ilk gün ve de öylede oluyor zaten günlerin hızına yetişmek mümkün değil ömürlerde böylece tükeniyor...
Rabbimin lütfü yine bu serin havalar .
Ben iki ay süreli tatle bu gün başladım çalışırken oruc tutmak gerçekten zormuş aclık yada susuzluk söz konusu değil sadece uykusuzluktu beni kötü etkileyen.Neyseki bundan sonra evdeyim.
Rabbim tüm çalşanlara kolaylık versin.

Semiz otu salatası bizim evin demirbaşlarından sıcak yaz günlerinde yoğurtlu salatalar iyi oluyor.
İnstagramda görmüştüm ve bende közlenmiş kırmızı biber içinde sundum göze güzel hitap ediyor közlenmiş biberle semizotu salatasının lezzetti de gayte uyumlu deneyin derim :)







MALZEMELER:

semiz otu
yoğurt
sarımsak
tuz
zeytin yağı
pul biber
közlenmiş kırmızı biber

HAZIRLANIŞI:

Semiz otu temizlenerek yıkanır ve doğranır.Ben saplarınıda doğruyorum kullanıyorum yani.
sarımsak yoğurt ve tuz elenerek karıştırılır ve ıstenilen şekilde sunulur.

Kırmızı biberli sunacaksak eğer kırmızı biberler közlenir ve üzerlerinden sandal şeklinde olacak şekilde kesilerek tohumları çıkarılır ve semiz otu salatası doldurulur ve servis yapılır. AFİYET OLSUN :)