Bu böreği dün akşam yaptım ve bekletmeden hemen sizinle paylaşmak istedim çünkü gerçekten mükemmel bir börek oldu .Normalde evin beyi yeni lezzetlere kapalıdır tarifini aldığım sariyumurta arkadaşımızda patlıcanlısını yapmış ki eminim öylede çok güzel olmuştur,ama bizim beyefendi ıspanaklı böreği çok sevdiğinden evde de olan ıspanakları değelendirmek için ıspanaklaısını yaptım ben.Yine "internetten bir şey yapmışssın" dedi masaya oturur oturmaz,"önce bir tadına baksan" dedim ve baktı tabii ardından bakıyorum bıyık altı gülüyor bu beğendiğini gösteriyor tabii ohh be içim rahatladı dedim:))Veee sonuçç bizden çok beyefendi yedi:P
Börek nişastalı olduğu için alt katmanı oluşturacak on iki bezeyi çok nişastalamadım cesaret edemedim baklavada oluyor da börekte nasıl olur diye endişelendim ama ikinci katmanı oluşturan son on iki bezeyi de bol nişastaladım ikinci katman daha güzel oldu tek tek ayrıldı yufkalar aynı baklavada olduğu gibi...
Geçelim tarifimize sariyumurta arkadaşımızdan aldığım böreğin tarifini ve biz çok sevdik bundan sonrada misafirlerim için yapılacak ilk lezeetlerden biri oldu benim için vee kıymalısıda harika olur benden söylemesi:) Çok teşekkürler arkadaşım....
Ayrıca bu tarifimi gelibolu17 ve cafemis arkadaşlarımızın birlikte düzenlediği ramazan etkinliğine gönderiyorum çokk ama çokk güzel tarifler var uğrayın derim....
İÇİNDEKİLER:
Nişasta
250 gr terayağı
Hamuru İçin
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
tuz
İç Malzemeleri:
Yarım kilo ıspanak
göz kararı lor peyniri
sıvı yağ
tuz
HAZIRLANIŞI:
Önce ıspanaklar temizlenir ve incecik doğranır,içine sıvı yağ ve lor peyniri ,tuz eklendikten sonra iyice karıştırılır.
Süt,sıvıyağ,yumurta,kabartma tozu ve unla hamur yoğurulur.Hamurdan 24 pazı çıkıyor.12 altı için,12 pazı üstü için,aralarına nişasta serperek tabak büyüklüğünde üst üste açılır.Tepsiye göre merdaneyle büyütülür.12 pazı açılıp tepsiye alınır arasına ıspanaklı harç eşit miktarda serilir ve üzerine tekrar 12 pazı örtülüp şekilli kesilir.Tavada erittiğimiz yağ üstüne gezdirilir.180 derecede kızarana kadar pişirilir...AFİYET OLSUN...
CANIM ÇOK TEŞEKKÜRLER BU GÜZEL BÖREK İÇİN,ŞİMDİ YAYINA VERDİM,ELLERİNE SAĞLIK...GENE BEKLERİM,SEVGİLER :)
YanıtlaSilbende teşekkür ederim canım harika lezzetlerle tanışmamı sağladığın için
YanıtlaSilgene gelicem:)
ellerinize sağlık sizinkide çok güzel olmuştur eminim.
YanıtlaSilKıymalı ve tavukluda denemiştim güzel oldu tavsiye ederim sevgiler muko hanım
Ellerine sağlık ben de ıspanaklıyı çok severim,hele elde açma olursa daha da güzel olur,iyi iftarlar.
YanıtlaSilteşekkürler hilal hanım,sevgieler
YanıtlaSilerguvan vakti:teşekkürler ,sizede iyi iftarlar
YanıtlaSilellerine sağılık ,deneyeceğım,biraz problem oluyoru yufka yazarken ( yıllar önce sağı elimi avuç içi kırdım ,yufka yazarken parmaklar takılıp yufka yırtılır ,ama ne yapayım benim favorilerim hamur işleri ve çorbalar.
YanıtlaSilbayılırım ıspanaklı böreğe ellerine sağlık canım olsada yesem :)
YanıtlaSilinanın cnm çekti ya olmadı şimdi:D
YanıtlaSileline saglık muko tarif için teşekkürler
mezes:hoşgeldin öncelikle
YanıtlaSilbiz hanımlar isteyelim yeterki herşeyşi yaparız dimi:)
suzan,olsada yiyelim beraber benimde canım istedi şu an:)
YanıtlaSilmavi: hoşgeldin teşekkür ederimmm
YanıtlaSilBende dün yaptım ama hazır yufkayla ,bu sefer tembellik ettim,seninki de çok güzel olmuş ellerine sağlık,sevgiler.
YanıtlaSilEline sağlık.Çok emek vermişsin ama değmiş.Böreğin bir harika görünüyor:)
YanıtlaSilAyy canım ma-nasıl çekti bu sıralar da hep konusu oldu ,denemek lazım arık ,Ellerine sağlık
YanıtlaSilharika görünüyor görünce olsa da yesem dedim:))
YanıtlaSilellerine sağlık canım
öyle hamur açmalar börek yapmalar hiç bana göre olmadı nedense. ama onları yapacağım zamanlar da gelecek. hele bir emekli olayım da :)
YanıtlaSilnefis bir görüntü, ellerine sağlık.Ben de hep aynı tarifi yapıp, duruyordum, değişiklik zamanı;))))
YanıtlaSilıspanaklı böreği bende çok severim;) enfes gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım....
YanıtlaSilenfes olmuş ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgiler..
sayfana ilk kez geliyorum:)izlemeye aldım canım yorumların için teşekkürler....
YanıtlaSilbu böreği bende denemek için not almıştım eminim nefis olmuştur ellerine sağlık sevgiler
anneanneninemekleri; teşekkür ederim sevgiler benden yana
YanıtlaSilpembekekik; teşekkürler gerçekten harikaydı tadı:)
YanıtlaSilotuzundan sonra; kesinlikle dene derim:)
YanıtlaSilhande; alıp bir dilim yeseydin keşke:)
YanıtlaSilteşekkür ederim
nihan;çok var ozaman daha senin yapmana:) ben yaparım sana::)
YanıtlaSilnoblese;fikir verebildiysem ne mutlu bana:)
YanıtlaSileldivenlerim;teşekkür ederim canım
YanıtlaSilyemek biraşk;teşekkür ettim
YanıtlaSilCafe Portakal ;bende bloguma geldiğin ve izlemeye aldığın için teşekkür ederim sağolasın
YanıtlaSilMerhaba,bu güzel böreğiniz 97.sırada yayında,ellerinize sağlık,iyi iftarlar,sevgiler
YanıtlaSilhttp://cafemis.com
teşekkürlerrrrr,kolay gelsin sizede
YanıtlaSil