Merhaba,yemeklerden başladık yemeklerden gidiyoruz bana da hiç belli olmuyor ,bu tarifi arşivimde olan blogum yokken yemek siteleirnde yayınladığım tariflerden biri fotoğraf eskidir taslak halinde duruyordu bende üşendim yeni yazmaya yayınlayalım dedim içimdeki ses de olur neden olmasın dedi:)
Bir kilo kabak
Kıyma
soğan
Biber
Domates
sıvı yağ
tuz
nane
karabiber
maydanoz
salça
HAZIRLANIŞI:
Kabakların içi sandal şekline gelecek şekilde oyulur ve kızgın yağda kızartılır.Ayrı bir yerde soğan ve biber kavrulur,içine kıyması ilave edilip kavrulmaya devam edilir ve son olarak da salçası eklenerek kavrulma tamamlanır.
içine nanesi karabiberi tuzu ve maydanozu da eklenerek karıştırılır.
sandal şeklindeki kabakların içi doldurulur ve salçalı sos hazırlanarak üzerlerini geçinceye kadar su ilave edilerek fırında veya aygazda pişrilir...AFİYET OLSUN...
olmuş neden olmasın :)
YanıtlaSilSandallarınız çok güzel görünüyor.Kabakların yanındaki nane yaprakları ne kadar güzel olmuş:)
YanıtlaSildimi ama şerifecim biliyordum olacağını:)
YanıtlaSilteşekkür ederim pembe kekikkkk:)
YanıtlaSilellerine sağlık canım ben kabağı sevmem ama benim bile yiyesim geldi harika bir görüntü
YanıtlaSilwaaauvv!!sunumunuz harika:)
YanıtlaSileminim lezzeti de tartışılmaz...
sevgilerimle...
basittarifler: hoşgeldin öncelikle
YanıtlaSilteşekkür ederimm ama kabak tadını almıyorsunuz zaten bu yemekte tavsiye ederim
birtutamkekik: teşekkür ederimmm
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Kabak patlıcan kadar yağ çekmediği için hafifte bir yemek olmuştur.
YanıtlaSilserap:hoşgeldin
YanıtlaSilevet çok haklısın ,teşekkürlerr
Olmuş hem de gayet şık olmuş,ellerine sağlık canım:)
YanıtlaSileheheh dimi ama:)
YanıtlaSilsağolasın canım