Yok giriş yazısı, yok giriş cümlesi bu sefer sadece fotoğraflarım ve tarifim konuşacak sizinle :P Aaaaa nedir ya hep yazmalı mıyım bu sefer keyfim yok canım istemiyor bir şeyler yazmayı sadece tarifi eklemek istedim olar demi çokkkk sevgili arkadaşlarım izleyenlerim ehehhe:)
Oldu bile dediğinizi duyar gibiyim bu yüzden cesaretle haydi bakalım geçelim tarifimize:)
Bu domates sosu harika bir lezzet harika bir sos on yıldır sürekli yaparım yemeklerde salata yerine çok tüketiriz biz.Çay sofralarında kısırın,patates salatasının yanına özellikle çok yakışıyor.
Geçelim tarifimize, şimdiden yapanlara afiyet olsun ...
İÇİNDEKİLER:
Bir kilo domates
Bir çay bardağı sirke
Bir çay bardağı sıvı yağ
sarımsak,tuz,
acı süs biber(acı sevme ye bağlı olarak göz kararı)
Kırmızı biber(göz kararı)
Bir çay bardağı sirke
Bir çay bardağı sıvı yağ
sarımsak,tuz,
acı süs biber(acı sevme ye bağlı olarak göz kararı)
Kırmızı biber(göz kararı)
HAZIRLANIŞI:
Domatesler,sarımsak,acı biber robottan geçirilerek kaynatılır,domatesler suyunu çekene kadar pişirlir,tuz ilave edilir.Ayrıca küp küp doğranan kırmızı biberler kaynayan domatesin içine eklenir,bir iki taşım kaynatılır,sıcak sıcak kavnozlara dökülüp kavonozlar tes çevrilir soğumaya bırakılır...
NOT: ben on beş kilo domatese yarım kilo acı biber,üç kilo kırmızı biber koydum...
NOT: ben on beş kilo domatese yarım kilo acı biber,üç kilo kırmızı biber koydum...
Üstteki fotoğrafta gördüğünüz gibi kırmızı biberleri güzelce yıkadıktan sonra fırın tepsisine koyup güzelce pişmesini bekledikten sonra,kapaklı bir tencereye koyup bir iki saat beklettikten sonra kabuklarını soyuyorum içini temizliyorum,sonra buzdolabı poşetlerine koyup doğru derin dondurucuya,kışın afiyetle yemek için yerini alıyorlar:)
Bu fotoğraftakiler de menemenlik olarak hazırlanmış domates ve biber karışımı.domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğradım biberleri de doğradım ve karıştırıp buzdolabı poşetlerine koyup onları da doğru derin dondurucuya yolladım.
Ayrıca patlıcanlarım vardı derin dondurucuya koyduklarımın arasında onları da karnı yarık yapacak şekilde birde musakkalık olacak gibi yuvarlak yuvarlak keserek hazırlayıp kızarttım ve saklama kaplarının içine koyarak derin dondurucuya attım,kışın aynı yaz lezzetinde gibi oluyor.
Bezelye zamanında da bezelyeleri temizleyip boz dolabı poşetine koyup yine derin dondurucuya koyuyorum.
Ve son olarak da dolma biberlerin içini temizleyip poşetleyip dondurucuya koyuyorum.
Kışın her biri aynı yaz tazeleğinde oluyor...
ellerine sağlık canım..hayırlısıyla yemek nasib olsun..sevgiler
YanıtlaSilEllerine sağlık yavrum:))artık kışı sende geçirebiliriz....:)))
YanıtlaSilfatos;teşekkürler canım,sevgiler
YanıtlaSilzeynep;beklerim zeynepcim başım gözüm üstünde yerin var:)
YanıtlaSilteşekkürler kuzuuuuuu
Ohh ellerine sağlık canım,ye ye bizim içinde ye,afiyet şeker olsun :)
YanıtlaSilgiriş yazısımı amannn oda neymiş boşver buseferde olmayıversin :)
ahh gözü kör olası diyet olmasa yiyecemde ağız tadı ile ekmeği bana bana yiyemiyorum ki bu sosu:D
YanıtlaSildimi biliyorudm böyle diyeceğinizi ehhehehe:)
teşekkürler cancazımmmmm
ablacım emeklerine sağlık..
YanıtlaSilAllah doya dopya yedirmek yemek nasip etsin..
sevgileirmle..
olmazz mı gülümm olmazmıı:))
YanıtlaSilgözüm gönlümm doydu bu hazırlıklar karşısında...
donducuyu açınca o birbirinden nefis hazırlıkları görmek mest ediyor beni:))
ağız tadı ile sağlıklı huzurlu günlerde sevdiklerinle tüketmen dileği ile canım:)
gönül dolusu sevgilerimle...
ellerine emeğine sağlık canım huzurla sağlıkla Allah yemeyi nasip etsin bende 10 kavonoz kadar domates yaptım patlıcan kızarttım attım dondurucuya bezelyemi poşetleyip attım dondurucuya kış hazırlıklarıı hemen hemen tamamlandı Afiyetle yiyelim inşallah...
YanıtlaSilooh hepside süper olmu..Afiyetle yiyin inş.
YanıtlaSilbilmem farkındamısın baya bi giriş yazısı döktürmüşsün:) ellerine sağlık afiyetler olsun
YanıtlaSilAfiyet ile yiyin inşallah canım...:)Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilBöyle güzel tarifle giriş yazısı olmasa olur dimi ama..:))
YanıtlaSilEllerine sağlık canım
Hayırlı cumalar.
ellerinize sağlık kışın hazır oluyo güle güle yiyin inşallah...
YanıtlaSilayın sonunda dönüyorum izmire ,bu sene fazla bir şey yapamadım ,inşallah yetişirim kışa bir şeyler yapmaya ,
YanıtlaSilSelamünaleyküm kış hazırlıklarınız çok güzel maalesef ben yapamadım..
YanıtlaSilBlog arkadaşlarımın hemen hemen hepsinde var bende bu günlerde hayır işlerine koşturmak nasib oluyor çok şükür ama kışın da Allah büyüktür..
Allah'a emanet olun.
kış hazırlıklarımı 2 yıldır annem yapıyor ama acı sos hep özel isteğimdir bayılırım kışın yemesine
YanıtlaSilumarım sağlık tüketebileceğin güzel bir kış olur
deniz;çok teşekkür ederim canım sağolasın
YanıtlaSilbirtutamkekik ;olduğuna sevindim ben:)
YanıtlaSilsağolasın cnaım teşekkür ettimmm
BASİTTARİFLER ;teşekkürler canım,ohh sanada afiyetler olsun inşş
YanıtlaSilBeşparasız;çok teşekkürlerrrrrr
YanıtlaSilyemekbiraşk ;aslında farkında değildim eheheh sen söyleyen dek:)
YanıtlaSilteşekür ettimmmmmm
Baharatın Kızı ;teşekkürler tatlımmmmm
YanıtlaSilHayat Cafe;bencede sence canım teşekkür ettimmmm
YanıtlaSilŞehrinaz;teşekkür ederim haklısınız
YanıtlaSilMAZES ;yetişstiniz umarım mazes hanım?
YanıtlaSilEMİNE ;aslm emine hanım,siizn işleriniz daha güzel rabbim yar ve yardımcınız olsun inş
YanıtlaSilŞerife;dene bence şerife gerçekten güzel bir lezzet,sağoalsın
YanıtlaSilTuz ne kadar, sarımsak ne kadar?
YanıtlaSilyahu bir iş tam olsun...
Ellerinize sağlık harika görünüyor. Kış hazırlıkları başlasın :)
YanıtlaSilharika bir tarif olmuş gerçekten
YanıtlaSil