Evet merhaba blogcandaşlarım nasılsınız bakalım ? Ramazanla aranız nasıl ? Ben iyiyim çok şükür sadece son saatlerde biraz fazla susuyorum o kadar onun dışında bir sıkıntım yok ,iftarda en az 6 bardakla suyla orucumu açıyorum ve şişiyorum tabi:) Ama suya asla hayır diyemeyenlerdenim normalde günde zaten en az dört litre su içen birisiyim böyle işte efenim.
Sizlere görücüye çıkaracağım Bulgaristan göçmenlerinin yaptığı macır bidesi tarifim var.bir çeşit börek aslında fırında değilde aygazın üzerinde pişirilmesi tek özelliği.Ispanak-pirinç ve lor ,yada patates,kaşar peyniri ve lor ile de olabiliyor iç malzemesi heee birde kavurmalı olanı var ki o dahada değişik yapılıyor etle aram çok iyi olmadığı için çok sevmiyorum ama bizimkiler bayılıyorlar bir günde onun tarifini veririm belki.
Facebook da ki sayfamda günlük iftar mönüleri yayınlıyorum malum burayı günlük güncelleyemediğim için orada yayınlıyorum bakmak faydalanmak isteyenleri beklerim :) https://www.facebook.com/MutfakKeyfi
MALZEMELER;
- Üç adet yufka
- Yarım kilo pazı
- Bir su bardağı pirinç
- Bir kase lor
- Sıvı yağ
HAZIRLANIŞI;
Pazılar yıkanıp temizlenir ve doğranır.Tepsi yağlanır ve yufkanın biri alınıp tepsiye yerleştirilir ve kalan kısımları kesilip kenara kaldırılır.Önce pazı sonra lor peyniri ve pirinç serpilir ve kalan yufka parçaları ile kapatılır. Tüm malzemeler bitene dek aynı işlem uygulanır.Sonrasında aygazın üzerinde kısık ateşte sürekli tepsi çevrilerek bidemizin bir tarafı pişirilir yaklaşık yarım saati buluyor. Daha sonra bizde bideyi çevirmemize yarayan ucu saplı bir tahta var sırf bu iş için kullanılan onun yardımı ile bidemizi ters düz ediyoruz ve pişmeyen tarafı da sürekli çevirerek aygaz üzerinde pişiriyoruz. ve pişen tarafa terEyağı sürüyoruz.AFİYET OLSUN :)
Bu tarifimi sevgili arkadaşım gelibolumun ev sahipliğini yaptığı porselendemlik.düzenlediği İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİNE gönderiyor ve canım arkadaşım geliboluma kolaylıklar diliyorum:)
PAZILI HERŞEYE BAYILIRIM TAM BİR YÖRESEL LEZZET,ELLERİNE SAĞLIK CANIM..
YanıtlaSilteşekkür ederim canımmmmm sağolasın
SilCanımcım,çok sağolasın güzel tariifn için,elcazlarına sağlık beya :)çokta güzel görünüyo,şimdik burda http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2012/07/pazl-pirincli-macr-bidesi.html yayınladım,gene beklerim,teşekkürler selamlar :)
YanıtlaSilrica ederim efenimmmm her daim yanındayım:)
SilTarifiniz çok değişik geldi, yufkada hiç pirinç koymazdım, denemek istiyorum.Size de hayırlı ramazanlar, bende hafif başağrısı oluyor.Ben kahve içememeye bağlıyorum.
YanıtlaSilsevgilerle
evet bulgaristan göçmenlerine ait bir tariftir ve bende onların içinde olduğum için yapıyorum sık sık:)
Silteşekkürler bu arada
canım arkadaşım eskimeyen dostum ellerine sağlık.hayırlı iftarlar diliyorum.sevgilerimle
YanıtlaSilçok teşekkür ediyorum cnaım benimmm
SilEllerine sağlık canım, hayırlı iftarlar..
YanıtlaSilteşekkürler tatlımmmm
Silhoşgeldinizzzzzz
YanıtlaSil