Merhabalarrrr yine ben geldimmm ne sık yazar oldum bu sıralar ben bile şaşıyorum kendi halime :P Ama özlemişim blogum da yazı yazmayı, tarif eklemeyi, siz arkadaşlarımı dolaşmayı, gelen yorumları, blog dünyasına dair ne varsa özlemişim ben ya :)) Aslında bir çok arkadaşa uğrayamadım bile henüz ,vakit buldukça özellikle hafta sonları siz değerli blog arkadaşlarımı ziyaret ediyorum yoksa hafta içi çalıştığım için biraz zor oluyor.Ama bu gün haftanın ilk günü ve ben gece yarısını beş dk geçmiş oturmuşum blogumu güncelliyorum bu güzel bir gelişme dimi a canım arkadaşlarım:)
Bir önceki yazımda bahsettiğim gibi hafta sonu kalabalık bir misafir gurubum vardı ve aşağıdaki görmüş olduğunuz masadakiler o gün için yapıldı tarafımdan :)Her biri ayrı güzel ayrı lezzeetli oldu,takipte kalırsanız o güzel o müthiş lezzetlerin tarfileri gelecek sırayla :) Sakar biri değilim ama o gün bir çok şey kırıldı ,en son akşam gelen ikinci misafir gurubumdan sonra mutfağı toplarken ayağıma pasta tabağını dik bir şekilde düşürdüm ve kırıldı tabi ki: ) Küçücük bir yer şişti ve morardı,bunun üzerine soluğu kayınvalidem de aldım ve okudu beni sağolsun dedi ki nazar nazar :))
İşte böyle ne çok konuştum ben yahu geçelim tarifimize sayfamda yayınladığım da birde başka bir sitede tarfilerimi yayınlıyorum oradan aldığım sorular ve tepkiler için baştan belirteyim içindeki çiğ yumurta kokusu asla olmuyor.Mayonezde çiğ yumurta yiyoruz,ıslak kek de çiğ yiyoruz ve daha aklıma gelmeyen bir çok şeyde var ve anlamsız gelen tepkilere çok şaşırdığımı söylemeliyim sağlıksızsa sağlıksızdır yapmazsınız yemezsiniz dimi ama :) Vay efendim sağlıksız şeyi nasıl yayınlarmışım nasıl yapılırmış bu, bunun gibi garip tepkiler :) Ha bunları yazıyorum baştan sonra yok efendim şöyle yok efendim böyle demeyin diye ehehehe :P Şaka şaka yorumlara açığım efemm buyrun tarifim sizlerle :)
BİSKÜVİ HAMURLU MUZLU RULO PASTA
1 paket sade pötibör bisküvi (200 gram)
1 paket kakaolu pötibör bisküvi (200 gram)
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt (yarım yarım kullanılacak)
KREMASI
2 su bardağı süt
5 yemek kaşığı toz şeker
4 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
125 gram tereyağı
İÇİ İÇİN;
Yarım adet dilimlenmiş muz
ÜZERİ İÇİN
1 paker bitter çikolata(80 gr)
HAZIRLANIŞI
Sade bisküvileri ufalıyoruz içine yumurta ve sütü ekleyip yoğuruyoruz.
Streç filme sarıp 15-20 dakika buzdolabından dinlendiriyoruz.
Aynı işlemi kakaolu bisküvide yapıyoruz.
Hamurlarımız buzdolabında dinlenirken kreması için tencereye süt, un ve toz şekeri koyup karıştırıp koyulaşana kadar pişiriyoruz.Sonra tereyağı ve vanilyayı ekleyip mikserle çırpıyoruz.
İlk olarak tezgaha sade bisküvili hamurunuz alıyoruz. (Bu çok önemli çünkü ilk kakaolu hamuru açarsanız tezgaha daha çok yapışabiliyor).
Hamuru bir merdane yardımı ile dikdörtgen olacak şekilde, ara ara eliniz ile de düzelterek açıyoruz.
Kakaolu bisküvi hamurunuzu da ayrı bir yerde merdane ile incelterek açıyoruz.Kakaolu olan hamur ele çok yapışıyor bu aşamada ben hem tezgaha hemde hamurun üzerine streç film sererek daha kolay açtım.
Kakaolu hamuru sade hamurunuzun üzerine koyup her yerini kaplayacak şekilde eliniz ile düzelterek yaydıktan sonra merdane yardımı ile tekrar açıyorum her iki hamuru birlikte.
Üzerine kremayı sürüp ortasına muz dilimleri yerleştiriyoruz.
Dikkatlice ve her defasında eliniz ile düzelterek rulo yapın.
Kalan kremanızın tamamını da pastanızın üzerine yayarak spatula ile düzeltin.
Bir gece dolapta beklettikten sonra Üzerine benmari usulu eritilmiş çikolatamızı istediğimiz şekilde döküp süslüyoruz...
bu tarfimi sevgili tümayın mutfağından aldım iyiki de denemişim harikaydı çünkü ,teşekkürler tümay...
Benimde aklımda olan bir tarifti.Mutlaka deniyeceğim canmım.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgiler;
teşekkürler :)
Silkesinlikle denemelisin canım
mukocum yanlış anlamadıysam yumurtalar pişirilmeden yeniyor..öyle mi???
YanıtlaSilaynen öyleee pişmeden :)
Silyumurta pişmediği için yapıldığı gun tuketilmeli sanırım, ellerinize sağlık
YanıtlaSilmantıklısı da o evet haklısınız,teşekkürler
SilEllerine sağlık canım.Yeniden merhaba:)
YanıtlaSilteşekkür ederim canım
Silkocaman merhabaaa