22 Kasım 2013 Cuma

KAŞARLI KREP BÖREĞİ


Merhaba... Yine geldik bir hafta sonuna, günler nasıl da hızla akıp gidiyor hiç anlamadan bir pazartesi bir cuma böylece ömür defterimizden hızla sayfalar eksiliyor önemli olan doğru işler yapabilmek, güzel ameller işleyebilmek bunu başarabiliyorsak ne mutlu bize...

Hafta sonu kahvaltılarına yakışır güzel mi güzel bir krep tarifim var size,ama börek de diyebilirsiniz çok lezzetli oluyor kesinlikle tavsiye ederim mutlaka deneyin emi benim güzel arkadaşlarım canım sessiz takipçilerim :)

Bu güzel krep böreğini sevgili arkadaşım ZELİHA'da gördüğümde mutlaka denemeliyim diye düşünmüştüm ve denediğimde iyi ki denemişim de iyi ki Zeliha'cım sayesinde bu müthiş lezzetle tanışmışım dedim :) Tarifi de olduğu gibi sevgili arkadaşım  ZELİHA dan kopyaladım teşekkürler canım..


Krep İçin Malzemeler:

  • 2,5 su bardağı süt
  • 2 yumurta
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 tutam tuz
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
İçine : Kaşar Peyniri

Üzerine: Galeta unu ve 1 yumurta

Kızartmak için sıvıyağ

HAZIRLANIŞI:

  1. Yumurtaları karıştırma kabına alıp iyice çırpın.Süt ve yeteri kadar tuz ekleyip karıştırın.
  2. Unu azar azar ilave ederek kabartma tozunu ilave edin ve pürüzsüz, akışkan bir  kıvam elde edene kadar çırpın.
  3. Hamurun iyi pişmesi için çok katı olmaması ve tavaya haddinden fazla koymamak gerekiyor.
  4. Hamur akışkan kıvama gelince, krep tavanızı ısıtın ve 1 tatlı kaşığı sıvı yağ koyup  1 kaşık krep hamurundan üzerine dökerek krebin her yana dağılmasını sağlayarak orta ateşte pişirin
  5. Altı pişen krep hamurunu spatula yardımıyla çevirin ve diğer tarafını da pişirip ocaktan alarak diğerlerini de orta ateşte pişirin.
  6. Tüm krepler pişince  krebi 2 parçaya bölerek içerisine dilimlenmiş kaşar peynirini koyup sarın.
  7. Yumurtayı iyice çırpın ve yayvan bir tabağa alın.
  8. Galeta ununu da krepleri rahatça bulayabileceğiniz geniş bir tabağa alın
  9. Arasına kaşar peyniri koyduğunuz krepleri önce yumurta sarısına,sonra galeta ununa bulayıp, 2 çorba kaşığı kadar sıvı yağ koyduğunuz teflon tavada  arkalı önlü kızartın ve servis yapın.Afiyet olsun :)


10 yorum:

  1. çok guzel gorunuyor elınıze saglık

    YanıtlaSil
  2. elinize sağlık nefis görünüyor...

    YanıtlaSil
  3. Sıcak iken kaşarın erimesine bayılıyorum :) ...Nefiss ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık, damak zevkime uygun bir şey ve denemeden yapamıyacağım açıkcası
    görünüşü gibi tadı da güzeldir eminim :)

    YanıtlaSil
  5. nefis nefis ellerinize sağlık

    YanıtlaSil