28 Şubat 2014 Cuma

Samsung, Hayalinin Peşinden Gidenleri Arıyor

Samsung,dünya çapında ses getiren “Hayalinin Peşinden Git” kampanyası ile  tutkusunun peşinden koşanları başvuruya davet ediyor.

İstanbul, 07 Şubat 2014 - Samsung Electronics, tüm dünyada hayallerini ve tutkularını hayata geçirmek için teknolojiyi kullanan insanların sahip oldukları potansiyeli keşfetmeyi, paylaşmayı ve desteklemeyi hedefleyen “Hayalinin Peşinden Git” kampanyasını Türkiye’de başlattı. Başarılı mesleki kariyerleriyle tanınan ünlü mentorların da, başvuranlara fikir önderliği yapacağı kampanyaya başvuru için  www.hayalininpesindengit.com adresi ziyaret edilebilir. Kampanyaya başvurular 28 Şubat 2014 tarihine kadar devam ediyor.



“Hayalinin Peşinden Git” kampanyasının kazananları, Samsung ve mentor desteğiyle potansiyellerini açığa çıkararak, hayallerini gerçeğe dönüştürme fırsatını yakalıyor.

Her gün, heyecan verici şeyler yapmak için Samsung ürünlerini kullanan insanlardan ilham alan kampanya; tutkulu kullanıcıları hayallerini ve fikirlerini paylaşmaya davet ediyor. Fotoğrafçılık, mutfak sanatları, spor ve girişimcilik alanlarında başvuruların kabul edildiği kampanyanın kazananları  projelerini hayata geçirme evresinde Samsung’un teknoloji desteğinin yanı sıra, aralarında Fotoğrafçı ve eğitmen Muammer Yanmaz, Kantin’in sahibi ve şefi Şemsa Denizsel, Spor spikeri ve yazarı Caner Eler ve B-Fit’in kurucu ortağı, girişimci ve Schwab Vakfı tarafından “2013 Yılının Sosyal Girişimcisi” seçilen Bedriye Hülya’nın da bulunduğu mentorlerin tecrübelerinden faydalanma fırsatı da bulacak.  

Samsung Electronics Türkiye Başkanı Yoonie Joung projeyle ilgili olarak;  “Samsung olarak teknolojinin, hayal gücüyle bir araya geldiğinde insanların hayatına anlam kazandırdığına inanıyoruz. Dünyanın dört bir yanında insanlar, Samsung teknolojisini kullanarak farklı ve yenilikçi başarılara imza atıyor. Ortaya çıkan hikayelerin yarattığı ilham doğrultusunda geliştirdiğimiz “Hayalinin Peşinden Git”  kampanyasını Türkiye’de hayata geçirmekten mutluluk duyuyoruz. Diliyoruz ki bu proje ile, Türkiye’deki tüketicilerimizin sadece kişisel tutkularını keşfetmelerine değil, aynı zamanda dünya üzerindeki diğer tüketicilere de ilham vermelerine yardımcı olacağız” dedi.

Katılım koşulları

“Hayalinin Peşinden Git” kampanyasına  www.hayalininpesindengit.com adresinden ya da Samsung Türkiye Facebook sayfasındaki “Launching People” uygulamasından başvurmak mümkün. Başvurular, 28 Şubat 2014 tarihine kadar gerçekleştirilebilecek.
Bir boomads advertorial içeriğidir.

13 Şubat 2014 Perşembe

ÜÇ RENKLİ BÖREK




Merhaba canım okuyucum sevgili sessiz takipçilerim çok değerli blog arkadaşlarım :)
Bir tatili daha geride bıraktık çalışıma günlerinden ilk hafta bitti bile neredeyse,sayılı gün çabucak geçiyor :)
İlk günler biraz tembellik biraz temizlik derken ilk hafta bitti bile,ikinci haftada bol bol misafiri ağırladım hatta geceli gündüzlü oldu iki gün  :)
Ama ben evimde misafir ağırlamayı çok seviyorum misafir evin bereketi bence...



Bu güzel böreği de misafirlerim için yaptım,hem görsellik hem lezzett on numara kesinlikle tavsiye ediyorum mutlaka ama mutlaka yapın derim ben :)Hem içinde katı yağ yok hem yapımı basit hemde tadı çokk güzellll... İşte böyle geçelim tarifmize :)



MALZEMELER:

4 yufka
250 gr kıyma
1 soğan
4 büyük havuç
yarım kilo ıspanak
5 çorba kaşığı sıvı yağ
tuz
yarım çay kaşığı karabiber
yarım çay kaşığı kimyon
yarım çay kaşığı nane
yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı salça
2 yumurta sarısı

HAZIRLANIŞI:

Önce soğanımızı küp şeklinde doğruyoruz ve sıvı yağ döküp kavuruyoruz içine kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.İyice kavurduktan sonra içine karabiberi,kimyonu,naneyi tuzu ve ince doğranmış maydanozu ekleyip ocağı kapıyoruz.

Ayrı bir yerde havuçları rendeleyip bir çorba kaşığı sıvı yağ ve tuz ile karıştırıyoruz.

Daha sonra ince ince doğranmış ıspanakları tuz ve sıvı yağ ile iyice karıştırıyoruz ve suyunu sıkıyoruz.

Yufkanın birini alıp açıyoruz ve her yerine gelecek şekilde kıymalı içi döküyoruz.Ve rulo şeklinde sarıyoruz.

Sonra ikinci yufkayı alıp içine havuçlu içi döküp her tarafına eşit şekilde gelecek şekilde,ve rulo şeklinde sarıyoruz.

Üçüncü yufkaya da ıspanaklı içle aynı işlemi yapıyoruz.

Daha sonra dördüncü yufkayı açıyoruz ve içine iki çorba kaşığı sıvı yağ döküp yufkanın her yerinin yağlanmasını sağlıyoruz.Ve yufkanın orta yerine hazırladığımız rulolardan birini koyuyoruz ve yanına ikinci ruloyu koyuyoruz üçüncü ruloyu da iki rulonun üzerine gelecek şekilde koyup dördüncü yufka ile birlikte yeniden rulo şeklinde sarıyoruz.Ve iki parmak genişliğinde kesip üzerilerine yumurta sarısı sürüp kızarana dek fırında pişiriyoruz.Afiyet olsun :)





5 Şubat 2014 Çarşamba

NİŞASTALI KURABİYE



Merhaba merhabaaa merhabaaaaa :) Keyifle geçen bir hafta başından sonra sizlere sevgiyle neşeyle merhaba demenin keyfindeyim :)

Umarım hep günlerimiz keyif içinde neşeli mutlu geçer ülkemizin üzerinde dolaşan kara bulutlar son bulur...

Malum Şubat ayındayız bu da demektir ki sevgililer günün olduğu bir ay ve biz bloggerlere de bu gün için özel hazırlanmış tarifleri yayınlamak düşer :)

Gerçi bu kurabiyeler öğretmenler günü için yapılmıştı ama olsun kalpli olunca günün anlamına da uygun olur dimi canım okuyucum :)
Zevkinize göre istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz artık yaratıcılığınıza kalmış.Benimki sadece bir öneri,ama lezzettinden emin olduğum kesinlikle tavsiye ettiğim bir kurabiyedir kendileri :)




MALZEMELER:

1 paket margarin
1,5 su bardağı pudra şekeri
1,5 su bardağı nişasta
1,5 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un

HAZIRLANIŞI:

Oda sıcaklığındaki margarin, sıvı yağ,pudra şekeri,nişasta,kabartma tozu ve nailya eklenerek yoğurulur ve azar azar un ilave edilir bu aşamada unu hamur çektikçe yavaş yavaş ekliyoruz yoksa toplarlaması güç olur.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz ve hamurumuz dan parçalara kopararak merdane yardımı 1 cm kalınlığında açıyoruz ve istediğimiz kalıpla kesip istediğimiz şekilde süsleyerek üzeri pembeleşme den fırında pişiriyoruz.Afiyet olsun :)






Evettttt gelelim benim için en keyifli günlerden birinin ayrıntılarına,Sevgili Emine Beder hanımın Beyaz tv de yayınlanan mutfak aşkı programına konuk oldum ve iyi kide gitmişim diyorum çok keyifli ve çok güzel bir tecrübe oldu benim için.
Baştan çok heyecanlandım çekimler başlamadan ama daha sonra nasılsa hiç heyecan kalmadı ne kameraları gördü gözüm ne de başka hiç kimseyi çok rahattım tabi ki bunda Emine hanımın katkısı büyük sevecenliği yakınlığı sayesinde her şey çok güzel geçti,tabi ki asistanı Buket hanımı es geçemem çok candandı sanki uzun yıllardır tanıyormuşum gibiydim her ikisini de.

Çekim sonunda yaptığım böreği ve kurabiyeyide  çok beğenmeleri övgü dolu sözleri beni dahada çok mutlu etti.
İnş programı izlediğimde gerçekten güzel bir çekim oldu derim her ne kadar heyecanlamadım diye düşünsem de çekim sırasında neler konuştuğumun yarısını hatırlamıyorum :)
Yayın tarihini 
programı izlemek isteyenler için yayın tarihini facebooktaki sayfamdan duyuracağım kısmetse yani beni takipte kalın efem :)