Evet yeni bir hafta, yeni başlangıçlar ve okul dönemi herkes için hayırlı olsun yeni eğitim öğretim yılı.Çok şükür düzenli bir yaşama başlıyoruz okul tatil diye akşmaları yatmak bilmeyen küçük oluşum dün gece çok şükür vaktinde yattı ,ohh bee seveyim düzenli hayatı:)
Şimcik bayramdan yeni çıktık nedir bu baklava tarifi demeyin emi,bayram üzeri bilgisayarımın problemli olması sebebi ile yayınlayamadığım baklava tarifim ile karşınızdayım sayın okur:) İyikide yayınlayamamışım herşeyde bir hayır var demi bu yarışmaya katılmak kısmetmiş:)
hamaratabla nın düzenledigi 'Tatlı Yiyelim Tatlı Yarışalım' yarışmasına baklava tarifim ile katılıyorum oy vermek çok basit tarifimin altındaki beğene tıklamanız yeterli destkeleriniz için şimdiden çok teşekkür ederim.
İÇİNDEKİLER:
• 1 su bardağı sıvıyağ
• 1 su bardağı süt
• 3 adet yumurta
• ½ çay bardağı sirke
• Tuz
• Aldığı kadar un
• 1 paket nişasta
• 400 gr ceviz
• ½ paket margarin
• 250 gr tereyağı
ŞERBETİ:
• 1,5 kg şeker
• 1,5 litreden 1 bardak fazla su
HAZIRLANIŞI:
Hamur malzemelerinden yumuşak bir hamur yoğurun ve yarım saat dinlendirin. Cevizleri rondodan geçirin ve hazırladığınız hamuru dört parçaya bölün. Her bir bezeden ceviz büyüklüğünde 15 beze çıkarın. Ceviz büyüklüğündeki bezelerin üzerlerine nişasta dökerek büyütün. 15 bezeyi üst üste dizin ve merdane yardımı ile tepsi büyüklüğünde tekrar açarak büyütün. Üzerine ceviz içi serpin ve diğer bezelere de aynı işlemi uygulayın. Tüm bezeler bitince istenilen şekilde kesin ve üzerine terayağı ve margarin eritip dökün. 175 C’ye ayarlı fırında pişirin ve soğumaya bırakın. Şerbeti için suyu ve şekeri kısık ateşte yaklaşık 1 saat kadar kaynatın ve soğuk hamurların üzerine dökün.
Süper görünüyor,ellerinize sağlık.
YanıtlaSilharika olmuş ellerine sağlık...
YanıtlaSiloff nefis görünüyor canım. ellerine sağlık.
YanıtlaSilyarışmada başarılar..
harika
YanıtlaSilellerine sağlık
yarışmada başarılar dilerim
ooooo cok guzellll elelrıne saglık canım
YanıtlaSil