1 Ocak 2012 Pazar

AŞURE YAPIMINDA Kİ PÜF NOKTALARI...


Merhabalar nasılsınız bakalım benim gibi hayırsızın bloguna hâla geliyorsunuz ya seviyorum sizi...Ne desem boş bu günden sonra artık geleceğim yorum yazacağım diyorum olmuyor akışına bırakacağım artık,aslında bir çoğunuzu okuyorum fakat yorum yazamadan çıkıyorum ve bu durumdan rahatsızda oluyorum ama yinede yapıyorum itiraf ediyorum işte.

Aşure günleri geçti gitti fakat ben arşivimde olması gerektiğini düşündüğüm için bu postumu da çokk güzel olan aşureme ayırdım :) Haaa ben yiyenlerin yalancısıyım söyleyeyim de:) 
Size aşure tarifi verecek değilim başlıktan da anlaşıldığı gibi aşure yaparken bazı püf noktaları vardır sadece onları paylaşacağım,çünkü birebir tarif veremem her şeyi kararla yapıyorum ölçüsüz.


PÜF NOKTASI 1:Buğdayı çok güzel yıkamak gerekli,bir gece öncesinden buğdayımızı sıcak su ile yıkayıp aygazda kayanatıyoruz,suyunu döküp yeniden su ekleyip kaynatmaya devam ediyoruz,bu işlemi beş altı kez tekrar ediyoruz ki aşuremiz kararmasın.Son suyun içinde buğdaylarımızı bırakıp şişmesini sağlıyoruz.

PÜF NOKTASI 2: Kuş üzümünü asla içine direk atmıyoruz,ayrı bir yerde kaynatıp kara suyunu süzüp öyle döküyoruz aşuremizin içine

PÜF NOKTASI 3: İnciri de aşuremizin içine atmıyoruz ki karartmasın aşureyi,inciri doğradıktan sonra yaklaşık yarım saat sıcak suyun içinde tuttuktan sonra aşuremize ekliyoruz.

PÜF NOKTASI 4: Karanfilin tadı ağzımıza geldiğinde acı tat bırakmasın diye elmanın kabuklarını soyup karanfilleri elmaya batırıyoruz ve aşure tenceresinin içine atıyoruz.

PÜF NOKTASI5: Cevizi asla içine atıp birlikte kaynatmıyoruz,ben sadece üzerine ekliyorum süs olarak çünküü karartır
PÜF NOKTASI 6: Aşuremizin pişmesine yakın içine 2 su bardağı kadar süt ekliyoruz ki rengi dahada beyaz olsun
not:gördüğünüz büyük tencereye iki su bardağı süt ekledim.



Aşure zamanı geçti fakat belkide yinede işinize yarar dimi geç olsunda güç olmasın demişler:) Sevgiler herkese...