18 Mart 2012 Pazar

UNLU KIYIR BÖREK


Evettt sevgili blogcandaşlarım tekrar merhabalar...Artık bahar geldi mi ne? Dün ve bu gün ki güzel havadan sonra yitip giden umudum geri geldi bahar konusunda sanki hiç baharı yaşamayacakmışız gibi hissediyordum oysa ki.Sürekli kış ve soğuk hava ikliminde yaşayanlar nasıl yaşarlar bilmiyorum ama bana göre olmadığı kesin.Oysa yazı da çok sevmem sonbaharda doğduğumdan mı nedir bilemeyeceğim baharı çok severim ben :)

Neyse lafı fazla uzatmadan geçelim tarifimize başlıktan da belli olduğu gibi UNLU KIYIR BÖREK harika mı harika bir lezzet yiyenler hazır yufka olduğunu anlamıyorlar o derece güzel şiddetle tavsiye edilir efenim benden söylemesi :) dikkat ettimde hep şiddetle tavsiye ediyorum ama gerçekten çok beğendiğim ve ya misafirlerimin  de çok beğendiklerini ısrarla tavsiye ediyorum ki sizlerde yararlanın...

Bu güzel lezzeti bizimle tanıştıran papatyama çok teşekkür ediyorum... dipcik notcuk:) yaa papatyam ama ama olmuyor  ki böyle kopyala yapıştır yapamadım tarifi yaa çok zahmetler verdirdin bana :)


 MALZEMELER:


  • 3 tane yufka
  • 3 tane haşlanmış patates
  • 1 büyük kase kaşar peyniri rendesi ve lor karışımı
  • 100 gr eritilmiş margarin
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • un
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1.5 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI:


Patatesleri haşlayıp rendeleyin,üzerine kaşar peyniri,lor,tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
Margarini eritip sıvı yağ ile karıştırın.
Bir yufkayı tezgahın üzerine serin ve üzerine fırça yardımı ile  yağ sürün sonra  her yerine gelecek şekilde un serpin.Yufka ikiye  katlanıp tekrar yağlanır ve un serpilir.Kenar kısımlarından iki parmak içe katlayın ki rulomuz düzgün olsun.Kenara bolca iç malzememizden koyuyor ve sarıyoruz.Dilimleyip üzerine yumurta sarısı sürerek fırında kızarana dek pişiriyoruz...
Sonrasında afiyetle yiyoruz:)






 Peş peşe iki hafta sonu misafirlerim vardı onlar için hazırlanan masadan görüntüler var aşağıdaki fotoğraflarda :)





Veee yine bu tarifimi sevgili canım arkideşimin  gelibolu17 nin ev sahipliğini yaptığı PORSELENDEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ  ne gönderiyor vee kolaylıklar dileyerekten bizi onca güzel tarfile tanıştırdığı içinse çokkk teşekkür ediyorummmmm



13 Mart 2012 Salı

TRUFFLE


Merhaba arkadaşlar,yine ben geldim hoş geldim demi:) Özlemişim ben ya sık blogumu güncellemeyi ,yaptıklarımı paylaşmayı , anlamsız da olsa düşüncelerimi yazıya dökmeyi sizlerle paylaşmayı kısacası ben blog dünyasını özlemişimmm:)

Pazar günü birden aniden hiç aklımda yokken facebookta bir sayfa açtım kendime gelmek isteyen herkesi beklerim .Hatta gelin kaynaşalım derim ,hatta ve hatta kırmazssınız diyede ümid ederim:))
buyrun bakalım sayfamın linki de işte burada  http://www.facebook.com/MutfakKeyfi  gelin gelin tanışalım kaynaşalım :)

Evett gelelim bu akşam ki tarifmize kendileri fotoğrafta görüldüğü üzere çok ama çok güzel olan  truffle'lerim:) Ben tarifin aslına uymadım evde ki kalan malzemelerimi değerlendirdim sonuç yinede çok güzel oldu.
Ben elimde kalan kek kırıklarını ve ve buzdolabında bekleyen artan pasta kremasını ilave ederek yaptım sonuç yinede çok güzel oldu...İşte buyrun tarifin asılı burada...

TRUFFLE

MALZEMELER:
  • 2 Paket kakolu kek
  • 1 paket sütlü çikolata 80 gr 
  • yarım çay bardağı fındık
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • aldığı kadar süt
  • kakao
  • hindistan ceviz
  • pudra şekeri
HAZIRLANIŞI:

Kakaolu kekler ufalanır.Ayrı bir yerde tereyağı eritilir ,aygazdan alınır,sıcakken içine çikolata kırılıp eklenir ve kaşıkla karıştırılarak erimesine yardımcı olunur.bu karışım ufalanan kek kırıklarının üzerine dökülür,sonra fındık eklenir ve macun kıvamında olacak şekilde süt ilave edilir.Akşamdan yapılıp buzdolabına konulur ve sabah yuvarlanıp kakao,pudra şekeri ve hindistan cevizine bulanır ve afiyetle yenir:)

Not: ben macun kıvamında yapmadım biraz daha katı yapıp şekillendirdim hemen sorun çıkmadı benden söylemesi:)

Ayrıca yine yeniden bu tarifimi PORSELENDEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ  ne ev sahipliği yapan sevgili arkadaşım gelibolu17 me gönderiyor ve çok ama çok kolay gelsin diyorum...

Bir sonraki tarifimde buluşmak üzere hoş ve esen kalınız efem:)


10 Mart 2012 Cumartesi

Duble Çikolatalı Kurabiye



Merhaba arkadaşlar yine uzun bir ara yine ben yoktum buralarda ama aslında buralardaydım da blogumu güncelleyemedim sadece, çok güzel tatlılar,kurabiyeler, börekler yaptım hepsi sırada bekliyor görücüye çıkmak sizin tarafınızdan beğenilmek  için :)

Bu tarifimi şiddetle ama çok şiddetle tavsiye ediyorum bu yaşıma kadar yediğim yaptığım en güzel kurabiyeydi bana göre,ama gerçekten sadece bana göre değil iki kere misafirlerime yaptım iş yerime götürdüm kim yediyse herkesler çok beğendi mutlaka ama mutlaka deneyin derim...Bu tarifi benimle tanıştıran canımm canımm Arzum'cumcuma çokk teşekkür ediyorum tekrardan ve asıl tarifin sahibesine  sahibesine çok teşekkür ediyorum lakin kendisi paylaşmasaydı bu lezzetle tanışmak mümkün olmayacaktı...(Ayrıca sitesinden tarifi olduğu gibi kopyaladım bilginize)



Duble Çikolatalı Kurabiye
  • MALZEMELER:
  • 80 gr bitter çikolata, 
  • 100 gr tereyağı veya margarin, 
  • 1 adet yumurta, ¾ su bardağı toz şeker, 
  • 1.5 su bardağı un,2-3 çorba kaşığı kakao,
  •  1 paket vanilin, 
  •  1paket kabartma tozu,
  •  1 fiske tuz,
  •  1 su bardağı iri kırılmış fındık, 
  • 1 su bardağına yakın damla çikolata 


HAZIRLANIŞI:

Sos tenceresine tereyağı koyup eritin. Ocaktan alın ve üzerine 1 paket bitter çikolatayı kırarak ekleyin. İyice eritin. Sıcaklığı da gittikten sonra çırpma kabına alın. Üzerine yumurtayı ekleyip çırpın. Çırpmak için mikser kullanabilirsiniz. Çok ta kolay oluyor. Ardından toz şekeri ekleyip çırpın. Unu, kakaoyu,kabartma tozu,tuz ve vanilini ekleyip karıştırmaya devam edin. Son olarak damla çikolata ve fındığı da ekleyip karıştırdıktan sonra kurabiye hamurunuz hazır demektir. Tepsiye yağlı kağıdı serin. 1er çorba kaşığı hamurdan alıp tepsiye ararlıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında yaklaşık 10 dk pişirin.

not:tarifini aldığımız arkadaşımız çorba kaşığı alarak tepsiye yerleştirmiş ama ben hamuru biraz daha koyu tutarak yapıyorum ve elimle şekillendiriyorum,tavsiyem size kurabiyleri yuvarladıktan sonra yassılaştırmayın olduğu gibi yüksek bırakın çünkü yayılıyorlar pişerken...



Ve bu tarifimi  PORSELENDEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ  ne ev sahipliği yapan canım arkadaşım canım blogcandaşım gelibolu17 me gönderiyorum ve kolaylıklar diliyorum...