Evettt sevgili blogcandaşlarım tekrar merhabalar...Artık bahar geldi mi ne? Dün ve bu gün ki güzel havadan sonra yitip giden umudum geri geldi bahar konusunda sanki hiç baharı yaşamayacakmışız gibi hissediyordum oysa ki.Sürekli kış ve soğuk hava ikliminde yaşayanlar nasıl yaşarlar bilmiyorum ama bana göre olmadığı kesin.Oysa yazı da çok sevmem sonbaharda doğduğumdan mı nedir bilemeyeceğim baharı çok severim ben :)
Neyse lafı fazla uzatmadan geçelim tarifimize başlıktan da belli olduğu gibi UNLU KIYIR BÖREK harika mı harika bir lezzet yiyenler hazır yufka olduğunu anlamıyorlar o derece güzel şiddetle tavsiye edilir efenim benden söylemesi :) dikkat ettimde hep şiddetle tavsiye ediyorum ama gerçekten çok beğendiğim ve ya misafirlerimin de çok beğendiklerini ısrarla tavsiye ediyorum ki sizlerde yararlanın...
Bu güzel lezzeti bizimle tanıştıran papatyama çok teşekkür ediyorum... dipcik notcuk:) yaa papatyam ama ama olmuyor ki böyle kopyala yapıştır yapamadım tarifi yaa çok zahmetler verdirdin bana :)
- 3 tane yufka
- 3 tane haşlanmış patates
- 1 büyük kase kaşar peyniri rendesi ve lor karışımı
- 100 gr eritilmiş margarin
- 2 çay bardağı sıvı yağ
- un
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1.5 çay kaşığı tuz
Patatesleri haşlayıp rendeleyin,üzerine kaşar peyniri,lor,tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
Margarini eritip sıvı yağ ile karıştırın.
Bir yufkayı tezgahın üzerine serin ve üzerine fırça yardımı ile yağ sürün sonra her yerine gelecek şekilde un serpin.Yufka ikiye katlanıp tekrar yağlanır ve un serpilir.Kenar kısımlarından iki parmak içe katlayın ki rulomuz düzgün olsun.Kenara bolca iç malzememizden koyuyor ve sarıyoruz.Dilimleyip üzerine yumurta sarısı sürerek fırında kızarana dek pişiriyoruz...
Sonrasında afiyetle yiyoruz:)
Peş peşe iki hafta sonu misafirlerim vardı onlar için hazırlanan masadan görüntüler var aşağıdaki fotoğraflarda :)
Veee yine bu tarifimi sevgili canım arkideşimin gelibolu17 nin ev sahipliğini yaptığı PORSELENDEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ ne gönderiyor vee kolaylıklar dileyerekten bizi onca güzel tarfile tanıştırdığı içinse çokkk teşekkür ediyorummmmm
eellerinize sağlık enfes görünüyor...
YanıtlaSilsevgiler...
teşekkür ederimmm sağolun...
Silbayılıyorum bu böreğe:)ellerine sağlık
YanıtlaSilbende bendee:))
YanıtlaSilteşekkürlerr
ellerine sağlık canım ben bu böreği çok seviyorum nefis birşey..
YanıtlaSilAFİYET OLSUN CANIM:)
YanıtlaSilBEND EÇOK SEVDİM Kİ:)
canım iyi geceler buradayım bak gecenin bu vaktinde tarifini eklemeye geldim :)
YanıtlaSilçok öpüyorum ellerine sağlık,teşekkürler güzel böreğin şimdi burda http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2012/03/unlu-kyr-borek.html yayında,,,gene beklerim :)
Eferim sana :) becerikli arkideşim benim bende komacan öpüyorum seni
SilUnlu, ilginç ilk defa duyuyorum unu koyduğunda daha kalın el açması gibi mi oluyor acep?Patates çiğ de ondan konuyor desem yok haşlanmış merak ettim canım ya..
YanıtlaSilEllerine sağlık denemek lazım..
evett canım daha kalın oluyor ve elde açma sandı yiyenler
Silkesinlikle deneeeee
Canım ya böyle durumlarda mail at tarifi yollayayım sana,aklında bulunsun;)
YanıtlaSilBu böreği denemeyen varsa hayatının hatasını yapıyor:P
Ellerine emeklerine sağlık canım.
tamamdırrrrr annaştıkkkk:) oleyyyyyyyyy
Silsağol canım keisnlikle seninle aynı fikirdeyim
ahhh,,yerim ki ben kıyır börekcikleri mokucumm..
YanıtlaSilkeşke olaydı şimdi,elimde bitki çayım kuru kuruuu..
acıtasyona bakk!!
:))
ellerine sağlık hünerli hatun..
halil ibrahim bereketi nazil olsun her daim sofrana yuvana canım..
huzur dolu haftalar ..
muhabbetle..
:)
ye gülümm afiyet bal şeker olsun yarasınnnn:)
Siloyy hüner kim biz kim birazcık merak işte:)
aminn canım aminn ne güzel bir yorumdur bu
sevgiyle
ellerinize sağlık... hiç görmediğim bir tarif.. ama not aldım en kısa zamanda deneyeceğim inşallah... ben de beklerim: ) sevgiler....
YanıtlaSilteşekkür ederimmm
Silgelirim tabiki
sevgiler
davetiniz için teşekkürlerrrr
YanıtlaSilMerhaba...
YanıtlaSilBloglari dolasirken blogunu kesfettim....
cok hosuma gitti ve izlemeye aldim
sende buyur gel cok sevirnirim :-))
sevgiler...
merhaba
YanıtlaSilteşekkür ederimm tabiki gelirim :)
sevgiler