18 Mart 2012 Pazar

UNLU KIYIR BÖREK


Evettt sevgili blogcandaşlarım tekrar merhabalar...Artık bahar geldi mi ne? Dün ve bu gün ki güzel havadan sonra yitip giden umudum geri geldi bahar konusunda sanki hiç baharı yaşamayacakmışız gibi hissediyordum oysa ki.Sürekli kış ve soğuk hava ikliminde yaşayanlar nasıl yaşarlar bilmiyorum ama bana göre olmadığı kesin.Oysa yazı da çok sevmem sonbaharda doğduğumdan mı nedir bilemeyeceğim baharı çok severim ben :)

Neyse lafı fazla uzatmadan geçelim tarifimize başlıktan da belli olduğu gibi UNLU KIYIR BÖREK harika mı harika bir lezzet yiyenler hazır yufka olduğunu anlamıyorlar o derece güzel şiddetle tavsiye edilir efenim benden söylemesi :) dikkat ettimde hep şiddetle tavsiye ediyorum ama gerçekten çok beğendiğim ve ya misafirlerimin  de çok beğendiklerini ısrarla tavsiye ediyorum ki sizlerde yararlanın...

Bu güzel lezzeti bizimle tanıştıran papatyama çok teşekkür ediyorum... dipcik notcuk:) yaa papatyam ama ama olmuyor  ki böyle kopyala yapıştır yapamadım tarifi yaa çok zahmetler verdirdin bana :)


 MALZEMELER:


  • 3 tane yufka
  • 3 tane haşlanmış patates
  • 1 büyük kase kaşar peyniri rendesi ve lor karışımı
  • 100 gr eritilmiş margarin
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • un
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1.5 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI:


Patatesleri haşlayıp rendeleyin,üzerine kaşar peyniri,lor,tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
Margarini eritip sıvı yağ ile karıştırın.
Bir yufkayı tezgahın üzerine serin ve üzerine fırça yardımı ile  yağ sürün sonra  her yerine gelecek şekilde un serpin.Yufka ikiye  katlanıp tekrar yağlanır ve un serpilir.Kenar kısımlarından iki parmak içe katlayın ki rulomuz düzgün olsun.Kenara bolca iç malzememizden koyuyor ve sarıyoruz.Dilimleyip üzerine yumurta sarısı sürerek fırında kızarana dek pişiriyoruz...
Sonrasında afiyetle yiyoruz:)






 Peş peşe iki hafta sonu misafirlerim vardı onlar için hazırlanan masadan görüntüler var aşağıdaki fotoğraflarda :)





Veee yine bu tarifimi sevgili canım arkideşimin  gelibolu17 nin ev sahipliğini yaptığı PORSELENDEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ  ne gönderiyor vee kolaylıklar dileyerekten bizi onca güzel tarfile tanıştırdığı içinse çokkk teşekkür ediyorummmmm



19 yorum:

  1. eellerinize sağlık enfes görünüyor...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. bayılıyorum bu böreğe:)ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. bende bendee:))
    teşekkürlerr

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık canım ben bu böreği çok seviyorum nefis birşey..

    YanıtlaSil
  5. AFİYET OLSUN CANIM:)
    BEND EÇOK SEVDİM Kİ:)

    YanıtlaSil
  6. canım iyi geceler buradayım bak gecenin bu vaktinde tarifini eklemeye geldim :)
    çok öpüyorum ellerine sağlık,teşekkürler güzel böreğin şimdi burda http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2012/03/unlu-kyr-borek.html yayında,,,gene beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eferim sana :) becerikli arkideşim benim bende komacan öpüyorum seni

      Sil
  7. Unlu, ilginç ilk defa duyuyorum unu koyduğunda daha kalın el açması gibi mi oluyor acep?Patates çiğ de ondan konuyor desem yok haşlanmış merak ettim canım ya..
    Ellerine sağlık denemek lazım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evett canım daha kalın oluyor ve elde açma sandı yiyenler
      kesinlikle deneeeee

      Sil
  8. Canım ya böyle durumlarda mail at tarifi yollayayım sana,aklında bulunsun;)

    Bu böreği denemeyen varsa hayatının hatasını yapıyor:P

    Ellerine emeklerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tamamdırrrrr annaştıkkkk:) oleyyyyyyyyy

      sağol canım keisnlikle seninle aynı fikirdeyim

      Sil
  9. ahhh,,yerim ki ben kıyır börekcikleri mokucumm..
    keşke olaydı şimdi,elimde bitki çayım kuru kuruuu..
    acıtasyona bakk!!
    :))
    ellerine sağlık hünerli hatun..
    halil ibrahim bereketi nazil olsun her daim sofrana yuvana canım..
    huzur dolu haftalar ..
    muhabbetle..
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ye gülümm afiyet bal şeker olsun yarasınnnn:)

      oyy hüner kim biz kim birazcık merak işte:)
      aminn canım aminn ne güzel bir yorumdur bu

      sevgiyle

      Sil
  10. ellerinize sağlık... hiç görmediğim bir tarif.. ama not aldım en kısa zamanda deneyeceğim inşallah... ben de beklerim: ) sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederimmm

      gelirim tabiki
      sevgiler

      Sil
  11. davetiniz için teşekkürlerrrr

    YanıtlaSil
  12. Merhaba...
    Bloglari dolasirken blogunu kesfettim....
    cok hosuma gitti ve izlemeye aldim
    sende buyur gel cok sevirnirim :-))

    sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. merhaba
    teşekkür ederimm tabiki gelirim :)
    sevgiler

    YanıtlaSil