19 Kasım 2014 Çarşamba

FIRINDA DİLİMLENMİŞ PATATES


Merhaba arkadaşlar, dilimlenmiş patatesi sürekli yapar durumdayım özellikle kahvaltıya, hem çabucak yapılması hem lezzetti on numara şipşak yapıp afiyetle yenilesi bir lezzett :)

Dediğim gibi kahvaltıda ve et yemeklerinin yanına özellikle çok yakışıyor hem sofralarınıza görselliği ile de ayrı bir şıklık katar benden söylemesi tercih sizin :)

MALZEMELER:

Kişi sayısına göre istediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz.

Patates

SOSU İÇİN:

Zeytin yağ
Karabiber
Tuz
Sarımsak

HAZIRLANIŞI:

Patatesleri iyice yıkayın hatta fırçalayın :) Sonra alt kısmını düzleyecek şekilde az miktarda kesin ki düz dursunlar.
İnce şekilde dilimleyin ama alta doğru kesmeyin ki patatesler dağılmasın.
Sosu için tüm malzemeleri damak zevkimize göre miktarını belirleyerek karıştırın ve bir fırça yardımıyla dilimlenmiş patateslerin aralarına sürün.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisinde önceden ısıtılmış 200 derecede istediğiniz kızarılıkta olana dek pişirin .Afiyet olsun :)

1 yorum: