9 Mayıs 2014 Cuma

ÇİÇEK POĞAÇA


Çiçekler içinde çiçek poğaçamla geldim huzurlarınıza canım okuyucum :) Bu poğaça tarifi benim ilk yaptığım poğaça dır ve 21yıldır başım ne zaman sıkışsa imdadıma yetişir çünkü kabartma tozu ile yapılıyor mayalama derdi yok bekleme derdi yok,aniden gelen misafiriniz için ideal,akşam çayının ikindi çayının yanında canınız poğaça mı çekti hemen yapılıp yenilesi kıyır kıyır bir poğaça.Şeklini ister normal poğaça gibi ister yuvarlak yada daha şık olsun derseniz çiçek şeklinde yapabilirsiniz.Lafın özü şiddetle tavsiye edilir :)




Benim için yine yorucu yoğun bir hafta geride kaldı ikinci sergimizde bitti,ama yinede güzel tatlı yorgunluklar bunlar...Fotoğraflar sergimize ait.





Poğaçanın tarifine geçsek fena olmayacak sanırım :)




MALZEMELER:

1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı peynir rendesi
2 yumurta (sarısı üzeri için beyazları hamurun içine )
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un






HAZIRLANIŞI:

Peynir hariç tüm malzemeler ile birlikte yumuşak ele yapışmayacak bir hamur yoğrulur.
Üstte fotoğrafta görüldüğü gibi şekillendirilir ve kızgın fırında üzerleri kızarana dek pişirilir.Afiyet olsun :)



5 Mayıs 2014 Pazartesi

ÇITIR ÜÇGEN BÖREK




Merhaba sevgili okuyucularım takipçilerim iyisinizdir inş? 
Ben şu sıra yoğun günler geçiriyorum dikiş öğretmenliği yapıyorum ve iki ayrı kurs merkezinde görevliyim dolayısı ile ilk sergimi yaptım yoğun yorucu ve çokk güzel bir sergi oldu.Tüm yıl boyunca yaptıklarımızın öğrettiklerimin emeklerimin karşılığında beğenilmek övgü dolu sözleri duymak harikaydı.



Marifetli öğrencilerimin ellerinden çıkan kıyafetlerin bir kısmı sadece nasıl sizce ? Birde çiçeklerimle ben pek bir mutluydum :)



Bu böreği yıllardır yaparım çok lezzetli çıtır çıtır bir börek olur şiddetle tavsiye ederim :)

MALZEMELER:

1 kilo yufka

ARASI İÇİN:
1 paket margarin

İÇİ İÇİN:

300 gr kıyma
1 soğan
yarım çay kaşığı karabiber
yarım çay kaşığı kimyon
yarım çay kaşığı nane
yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı salça

ÜZERİ İÇİN:

2 yumurta sarısı



HAZIRLANIŞI:

Önce soğanımızı küp şeklinde doğruyoruz ve sıvı yağ döküp kavuruyoruz içine kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.İyice kavurduktan sonra içine salçayı,karabiberi,kimyonu,naneyi tuzu ve ince doğranmış maydanozu ekleyip ocağı kapıyoruz.

Ayrı bir yerde margarinimizi eritiyoruz,ve yufkanın birini alıp içine eşit şekilde eritilmiş margarinden sürüyoruz.Sonra üstteki 1.numaralı fotoğrafta görüldüğü gibi yufkamızı ikiye katlıyoruz ve yine tekrar eritilmiş margarinden sürüyoruz.sonra yufkamızı tekrar ikiye katlıyoruz ve kara haline getiriyoruz.Kare haline gelen yufkamızı orta yerinden artı şeklinde kesip kesilen kısımlara gelecek şekilde içimizden koyuyoruz.Kesilen kısımdan tutup üçgen şeklinde katlıyoruz.(2.numaralı fotoğraf)

Yağlanmış fırın tepsisine yada yağlı kağıt serilmiş tepsimize böreklerimizi dizip üzerine yumurta sarısı sürüp son olarak da isteğe bağlı olarak susam ve çörek otu serpip üzerileri kızarana dek kızgın fırında pişiriyoruz .Afiyet olsun :)