18 Eylül 2010 Cumartesi

SEMİZOTU SALATASI VE OKULA YARDIM ETKİNLİĞİ



Ramazanda eşimin sürekli bişeyler araşı içinde olması sayesinde bu güzel lezzeti keşfettim.Açıkçası eşim sayeseinde çok fazla değişik lezzetleri yapamıyorum çünkü her seferinde bişiler demesi canımı sıkıyor,neyse ramazanda aşeren kadınlar:P gibi herşeyden canın istemesi sonucu pazardan semizotu alıp gelmiş ve evimize ilk kez girdi semizotu ben yemeğini çok severim annemde yerim sadece evde pişirmem hiç çünkü yenmiyor.Salatasını nasıl yaparım diye araştrma içine girdim tabii duymuştum ama biraz küçük çaplı araştırma yapınca ufukmutfakta isimli blog arkadaşımızda buldum aklıma yatan tarifi ve yaptım o gün bugundür sürekli yapar oldum çok sevdik biz bizim gibi denemeyen birileri varsa mutlaka deneyim derim heleki sarmsaklı yoğurdu seviyorsanız tam size göre bir lezzet.

Oldukça basit ve pratik. Tek püf noktası semizotunun çok iyi yıkanmış ve suyunun da çok iyi süzülmüş olması.Semizotunun yapraklarını sapından ayırıp, yaprakları süzgeçte bol su altında yıkadıktan sonra, bol sirkeli suda yarım saat kadar bekletip, suyunu süzün ve kurutun geçelim tarifimize:
İÇİNDEKİLER:



*1 demet semizotu,
*1 çorba kasesi kadar yoğurt,
*1 diş dövülmüş sarımsak,
*tuz,pulpiber
*1 çorba kaşığı mayonez( arzunuza bağlı, eklemeyebilirsiniz de)
*Zeytinyağı,



HAZIRLANIŞI:



Semizotunu iyice yıkayıp, süzdükten sonra, yoğurt, sarımsak, mayonez ve tuz ilavesi ile iyice karıştırıyoruz. Bu aşamada yoğurt miktarını da kendinize göre artırabilir veya azaltabilirsiniz. Karışımı servis tabağına alıp, üstüne damla damla şeklinde zeytinyağı serpin ve pulbiber serperek servis yapın.Afiyet olsun
 
 
 
Facebookta bir arkadaşımın içinde bulunduğu Minik-Gamzeler isimli gurup yaptıkları etkinlikler içinde bir okula ihityaçları olduğunu söyleyince bizim burada Derince'nin bir köy okulu İshakçılar Köyü İlköğretim okulunu söyledim ve orayla irtibata geçtiler ve etkinliği başlattılar,eğer sizde küçük bir katkınızın olmasını isterseniz o küçük yüzlerdeki gülümsemede pay sahibi olmak isterseniz iletişme geçebilirsiniz...
 
 
Sevgili dostlar; Hiç bir dernek, vakıf, partiye bağlılığımız olmadan sadece hayırseverler olarak 3 senedir bayram öncesinde ihtiyacı olan çocukları araştırıp kıyafet ihtiyaçlarını karşılıyorduk.. Bu güne kadar her hangi bir kuruluşa bağlılığımız olmaması hasebiyle nakit para kabul etmedik..Geçtiğimiz Ramazan bayramında 6. etkinliğimizi düzenlemenin mutluluğu içerisindeyiz..


Fakat yeni tanıdığımız dostlarımızın yoğun ilgisinden do...layı yeni bir etkinlik yapma ihtiyacı hissettik..Bu güne kadar etkinliklerimize katılanlar nasıl bir atmosferde gerçekleştirdiğimizi bilirler..


Yeni projemiz İzmitteki İshakçılar İlköğretim okulundaki ihtiyaç sahibi yavrularımız için olacaktır..Orada toplam 540 tane yavrumuz var biz ilk etapta 200 yavrumuzun okul ihtiyaçlarını üstlendik..Eğer siz hayırseverlerimizin yardımı olursa bunu 540'a çıkarma düşüncesindeyiz..






Maddi yardımda bulunmak isteyen hayır severlerimiz;


1 - Yavrularımızdan seçtiklerini bize bildirsinler..
2 - İletişim bilgilerini bize ulaştırsınlar.
3 - Listedeki malzemeleri eksiksiz bize 30 Eylül tarihine kadar ulaştırsınlar..
4 - Organizasyon giderlerine yardım etmek isteyenler özelden mesaj atabilirler..


Not: Ulaşım konusunda açıklama yapılacaktır..Ücreti mukabilinde otobüs tutulma imkanı olabilir aksi durumda herkes kendi imkanlarıyla eokula gidecektir..Tarihte her hangi bir değişiklik olursa size bildireceğiz..


Bir çocuk için alınması gereken ihtiyaçlar;


1 - 3 adet çizgili defter
2 - 2 adet kareli defter
3 - 2 adet güzel yazı defter
4 - 2 adet orta boy resim defteri
5 - Not defteri
6 - Pastel boya
7 - Kuru boya
8 - Sulu boya
9 - Kalemler (kırmızı,kurşun)
10 - Silgi
11 - Cetvel takımı,pergel,okuma kitapları,makas,yapıştırıcı,elişi kağıdı vs..
12 - Çanta


İletişim: Ahmed Faruk Subaşı - Büşra Karahan Çıtır - Ciha Şanlımeşhur


0532 201 87 94


.Acilen prokeksiyon makinesi ve fotokopi kağıdı Okulun ihtiyaçları...öğrenci adedi 545 lakin bu sayıdan 70 tanesi 1 ve 2. sınıf,45 tane de anaokulu örencisi ihtiyaç sahibi miniklerimiz...Sadece bu öğrencilerimize mont,bot yardımı yapılacaktır...Diğer tüm öğrencilere kırtasiye yardımı yapılacaktır bilginize......Öğrencilerin isimlerini yayınlamayı doğru bulmadığımızdan yayınlamayacağız liste hazırlanıyor ...

4 yorum:

  1. Çok güzel görünüyor,bende her hafta yaparım ama matonez koymuyorum,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Canim güzel yorumun icin cok tesekkürler, duan icin amin diyorum, sagolasin var olasin.
    Semizotlu salata harika olmus, esinin ve senin ellerinize saglik,
    sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  3. svgili anneanne bende genelde mayonez koymam isteğe göre zaten:)
    teşekkürler yotumun için

    YanıtlaSil
  4. çok teşekkürler ayşe ablacım sağolasın

    YanıtlaSil