28 Nisan 2014 Pazartesi

ÇİLEK SOSLU BİSKÜVİLİ MUHALLEBİ


Bir ay dan sonra komacan merhaba herkese, tabi ki halen okuyanım varsa takip edenim kim kaldıysa onlara olsun bu sıcak ve komacan merhabam :)

Yine sebepsiz ara verişlerim den oldu bu uzun bir aylık ara , arşivde bir sürü fotoğraf var sizlerle buluşmak için bekleyen ama bu blogun sahibi tembellikten mi nedendir bilinmez bir türlü canı yazmak istemez yine bu post kendisini zorlamasıyla ortaya çıkmıştır lakin eski günlerine dönmeyi bu blog sahibesi istemektedir ama artık sadece istemek değil icraat gereklidir ki bununa fakında dır :) 

Diyerek sözünü lafını nasıl bu güzel tatlıya bağlasa diye düşünürken amannn bağlamasa da olur nasılsa bu blogun takipçileri biliyordur muko içinden ne gelirse anlık yazar söz laf nereye giderse onlar dökülür klavyeden o yüzden bağlamadan pat diye tarife geçelim der blogun sahibi muko kişisi :)

Çilek mevsimi geçmeden yapılıp yenilesi lezzetli hafif bir sütlü tatlıdır.Üstelik hazırlaması yapması yemesi şipşak olan bir tatlıdır :)

Bir sonraki tarifimde buluşmak üzere hoş ve esen kalınız efem ,sevgiler her kese :)



MALZEMELER:

MUHALLEBİ İÇİN:
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya

ARASI İÇİN:

1 paket kakaolu burçak bisküvi

ÇİLEKLİ SOS İÇİN:

250 gr çilek
1 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta

HAZIRLANIŞI:

Un,şeker,süt,çırpılmış yumurtayı bir tencereye alıp iyice mikserle çırpıyoruz.Kaynayıp katılaşana dek sürekli karıştırarak pişiriyoruz,ocaktan alıp vanilyayı ekleyip tekrar mikserle on dk çırpıyoruz.

Ayrı bir yerde ayıklanıp yıkanmış çilekleri rondodan geçirip, içine şekeri ve nişastayı ekleyip beş dk kadar ocakta pişiriyoruz.

muhallebimiz ve çilekli sosumuz ılındıktan sonra baton kek kalıbına streç filmi serip muhallebinin yarısını döküyoruz ve ara yere bisküvilerimizi dizip kalan muhallebimizi de döktükten sonra buzdolabına kaldırıp 3-4 saat beklettikten sonra kalıbımızdan muhallebimizi çıkarıp üzerine çilekli sosumuzu döküp istenilen şekilde servis ediyoruz.Afiyet olsun :)

10 yorum:

  1. oo bayıldım ablacımm ellerine sağlıık:)) Seni takibe aldım :)) Ben de beklerim sevgilerimi bırakıyorum:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. geldim bile biraz geç oldu ama geldim ve bende seni takipteyim bundan sonra,teşekkürler

      Sil
  2. Tabiiki takip ediyorum:))Güzelliklerle dönmüşünüz ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Mukocumcum gelmiş hoş gelmiş,her daim takipteyiz efendim,buradayız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşbulduk efem hoşbuldum :) bunu bilmek mutlu ediyor beni :)

      Sil
  4. Tam mevsimli ve de hafif bir tatlı. Ayrıca ben yapabileceğime inandığıma göre kolay da. Elinize sağlık. Bu arada müsadenizle izleyiciniz oldum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet gerçekten çok kolay çok teşekkrüelr,

      Sil