5 Mayıs 2014 Pazartesi

ÇITIR ÜÇGEN BÖREK




Merhaba sevgili okuyucularım takipçilerim iyisinizdir inş? 
Ben şu sıra yoğun günler geçiriyorum dikiş öğretmenliği yapıyorum ve iki ayrı kurs merkezinde görevliyim dolayısı ile ilk sergimi yaptım yoğun yorucu ve çokk güzel bir sergi oldu.Tüm yıl boyunca yaptıklarımızın öğrettiklerimin emeklerimin karşılığında beğenilmek övgü dolu sözleri duymak harikaydı.



Marifetli öğrencilerimin ellerinden çıkan kıyafetlerin bir kısmı sadece nasıl sizce ? Birde çiçeklerimle ben pek bir mutluydum :)



Bu böreği yıllardır yaparım çok lezzetli çıtır çıtır bir börek olur şiddetle tavsiye ederim :)

MALZEMELER:

1 kilo yufka

ARASI İÇİN:
1 paket margarin

İÇİ İÇİN:

300 gr kıyma
1 soğan
yarım çay kaşığı karabiber
yarım çay kaşığı kimyon
yarım çay kaşığı nane
yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı salça

ÜZERİ İÇİN:

2 yumurta sarısı



HAZIRLANIŞI:

Önce soğanımızı küp şeklinde doğruyoruz ve sıvı yağ döküp kavuruyoruz içine kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.İyice kavurduktan sonra içine salçayı,karabiberi,kimyonu,naneyi tuzu ve ince doğranmış maydanozu ekleyip ocağı kapıyoruz.

Ayrı bir yerde margarinimizi eritiyoruz,ve yufkanın birini alıp içine eşit şekilde eritilmiş margarinden sürüyoruz.Sonra üstteki 1.numaralı fotoğrafta görüldüğü gibi yufkamızı ikiye katlıyoruz ve yine tekrar eritilmiş margarinden sürüyoruz.sonra yufkamızı tekrar ikiye katlıyoruz ve kara haline getiriyoruz.Kare haline gelen yufkamızı orta yerinden artı şeklinde kesip kesilen kısımlara gelecek şekilde içimizden koyuyoruz.Kesilen kısımdan tutup üçgen şeklinde katlıyoruz.(2.numaralı fotoğraf)

Yağlanmış fırın tepsisine yada yağlı kağıt serilmiş tepsimize böreklerimizi dizip üzerine yumurta sarısı sürüp son olarak da isteğe bağlı olarak susam ve çörek otu serpip üzerileri kızarana dek kızgın fırında pişiriyoruz .Afiyet olsun :)

6 yorum:

  1. ELLERİNİZE EMEKLERİNİZE SAĞLIK:)MESLEK ARKADAŞIYIZ... HOCALIĞINIZI KONUŞTURMUŞSUNUZ İŞLEMELİMİ BİNDALLIYA BENZEYEN ELBİSE ?YAKIN FOTOĞRAF KOYABİLİRMİSİNİZ ...SİPARİŞ ALIYORMUSUNUZ hamarat.anane@gmail.com BİLGİLENDİRİRSENİZ MEMNUN OLURUM

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler evet işlemeli mail yazıyorum hemen

      Sil
  2. enfess görünüyor. olsa da yesem yedim :) ellerine sağlık mukom

    YanıtlaSil
  3. Hic surekli yapdigim bir cesidim olmadi ne kadar istikrarsizim.


    Mutisss olmusssssssssss

    YanıtlaSil