28 Eylül 2014 Pazar

BÜZME BAKLAVA (HAZIR YUFKA İLE )



Uzun aradan sonra merhaba sevgili okuyucum canım arkadaşlarım sessiz takipçilerim.
Yoğun günler geçiriyorum ve buradan uzak kaldım uzaklaştıkça da yazma isteğim gelmedi bu gün bismillaah diyelim dedim belki yeniden sık sık güncelenen bloguma kavuşuruz hep birlikte lakin arşivde öyle güzel tarifler bekliyor ki sizlerle buluşmak için :)

Ramazan bayramı için yapmıştım bu güzel tatlımı sizlerle buluşma sırası anca geldi, bir bayram öncesinde hazır baklavalık yufkayla nasıl tatlı yaparım arayışında olanlara bir faydam olsun benimde.





MALZEMELER:

1 paket hazır baklavalık yufka
300 gr tereyağ ( İçi için )
125 gr tereyağ ( üzeri için)
400 gr ceviz içi

ŞERBETİ İÇİN :)

1kg şeker
6 su bardağı su

HAZIRLANIŞI :)
Öncelikle şerbetimizi yaklaşık 20 dk kaynatıyoruz.
Bir yufka alınır üzerine fırça yardımı ile eritilmiş tereyağı sürülür ( 1nolu fotoğraf ).
İkinci yufka alınır üzerine kapatılır ve için rondodan çekilmiş ceviz içi eklenir.( 2 nolu fotoğraf ).
Oklava yardımı ile ne çok sıkı nede çok gevşek olmayacak şekilde sarılır ( 3 nolu fotoğraf )
Yufkanın sonuna dek sarılır (4 nolu fotoğraf )
Oklavada sarılmış olan yufkamız dikkatlice iki elimizle bir araya toplanır (5 nolu fotoğraf )
Dikkatlice oklavadan çıkarılır (6 nolu fotoğraf )
Fırın tepsimize sıkı bir şekilde aralarında çok boşluk kalmayacak şekilde dizilir ( 7 nolu fotoğraf )
Tüm yufkalar bitene dek bu işlem uygulanır.
125 gr tereyağımızı eritip dizmiş olduğumuz büzme baklavamızın üzerine döküp fırında üzeri kızarana dek pişirilir.
Soğuk şerbet ılık tatlımızın üzerine dökülür.


3 yorum:

  1. Allah kolaylık versin işlerinde canım.


    Baklava enfes görünüyor, ellerine emeklerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. bayram yakın zamanında yayınlamışsın,ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel oluyor ben de yapmıştım.Ellerinize sağlık.
    http://cocuklarlamutfakta.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil