19 Mart 2015 Perşembe

MUZLU ÇİKOLATALI PASTA




Merhabalar merhabalarrrr o kadar uzun zaman olmuş ki yazmayalı yeni bir tarif eklemeyeli ben burayı bu kadar ihmal ederken halen okuyan takip eden var mı bilemiyorum ama yeniden yazmalı dedim yeniden arsivde bekleyen tariflerim blogumda yerini alsın istedim :)

Aslında ne instagram nede face buranın tadını vermiyor ama oralarda paylaşım yapmak daha kolay ya tüm bundan bu olanlar elinde telefon ister yatarken ister tv karşısında ıstersen işteyken bile buldugun kısa bir arada telefon elinde hop yap paylaşımını :)

 İnstagram demişken mutfak.keyfi adresindeyim isterseniz takibe alırsınız :)

Ama burada uzun uzadıya yazmak verdiğin tariflerin ayrıntılı fotograflarını yayınlamak bir hoş muhabbet içinde dahamı iyi daha mı sıcak ne ?






Bu pastayı ikidir yapıyorum ikisin de de dilimlenmiş halinin fotoğrafını çekemedim ama nasıl lezzettli bir pasta nasıl güzel bir pasta oluyor anlatmak neredeyse imkansız :) Ancak yapıp yerseniz ne kadar haklı olduğumu anlarsınız. Mutlaka ama mutlaka yapın derim.








MALZEMELER:

Pandıspanyası için:

4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı sıcak su
3 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı un
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Kreması için:

2 paket sade krem şantı (1 kutu)
1 paket muzlu crem ole
3.5 su bardağı süt

Üzeri için:

80 gr lık iki paket sütlü çikolata
4 adet muz
damla çikolata

Islatmak için:

1 su bardağı süt


HAZIRLANIŞI:

 Yumurtaların sarılarını beyazların dan ayırıp ayrı, ayrı çırpma kaplarına koyuyoruz
Toz şekerin yarısını yumurtanın beyazına ekleyip beyaz köpük köpük olana kadar çırpıp ayırdığınız şekeri yumurta sarılarına ekleyip akışkan kıvama gelene kadar çırpıp kalan malzemeleri yumurta sarılarına  ekleyip 2-3 dk daha çırpıyoruz.
Çırptığınız yumurtanın beyazını dikkatlice sarılarıyla birleştirip kaşık ile hava kabarcıklarını söndürmeden karıştırıp yağlanmış kelepçeli kalıba veya yağlı kağıt serdiğimiz küçük bir tepsiye döküp 150 derecelik fırında pişirip fırından çıkarıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Pandıspanya cok kızarmamalı beyaz kalmalı kürdan testi ile pişip piimediğini kontrol ediyoruz.

Ve aynı işlemi bir kez daha yapıp iki pandıspanya pişiriyoruz.Pandispanyalarımız soğuduktan sonra krem şantiyi ve cremoleyi paketlerin üzerinde ki tarfie göre hazırlayıp birbirleri ile krıştırıyoruz.

Servis kabımıza pandispanyanın birini alıp üzerini yarım bardak soğuk süt ile ıslatıyoruz ve kremamzı sürüyoruz.üzüerine dilimlenmiş muzları da ekleyip diğer pandispanyamızıda kapatıyoruz.ve her yerini bolca krema ile kaplıyoruz.
Çikolataları rendeleyip pastamızın üzerini kaplıyoruz ve damla çikolata ve muz dilimleri ile süslüyoruz.AFİYET OLSUN :)

8 yorum:

  1. Ellerinize sağlık sevgili hemşehrim... çok güzel görünüyor Meral hanımcığim

    YanıtlaSil
  2. revize!!
    ellerine sağlık nefis olmuş Mukocum bayıldım Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Harika görünüyor cok severim hem muzu hem de çikolatayı, sayfanız harika hepsi icin ellerinize sağlık Meral Hanim.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık becerikli ablamm :)
    afiyet bal olsun :)

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel bir tarif olmuş ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  6. ellerinize sağlık çok güzel gözüküyor

    YanıtlaSil
  7. harika bir görüntü ve tarif paylaştığın için teşekkürler deneyeceğim.. ellerine sağlık bloğunuzu takibe aldı sizi de ziyarete beklerim esen kalın

    YanıtlaSil
  8. Merhaba ellerinize sağlık sayfanızı yeni keşfettim takipteyim bana da beklerim :)
    makeupby-ezgi.blogspot.com
    öpüyorum sevgilerle...

    YanıtlaSil