13 Eylül 2010 Pazartesi

Dondurma pastası



Merhaba arkadaşlar görüşmeyeli iyisinizdir inşallah?Benim pc de problemim vardı bayram öncesi hallettim ancak fakat iş güçten blogu güncelleyemedim, aslında hazırda çok güzel baklava tarifim de vardı ama ilerleyen günlerde inşş paylaşırım sizinle.
Bayramın üçüncü günü internetten tanıştığım çok sevdiğim iki arkadaşım bendeydi yukardaki tatlı onlar için yapılan hazılıklardan biri sadece.Teyzemde yedim bayramda bayıldım,dondurma yiyorum sandım ben:) Hemen çok özel misafilerim için yaptım bende.Ancak buzluktan biraz erken çıkardım galiba ki erimeye başlamıştı ikram sırasında,buzluktan en çok yarım saat önce çıkarılırsa iyi olur.Geçelim tarifime afiyet bal şeker olsun efenim:)


İÇİNDEKİLER:

250 gr terayağ
250 gr pudra şekeri
bir kutu sade krem şanti
iki su bardağı süt
bir yumurta
bir vanilya
bir paket bebe bisküvisi
damla çikolata
şeftali
vişne
böğürtlen
armut
kivi
çilek

HAZIRLANIŞI:

Tereyağı önce beş dakika mikserle çırpılır,ardından pudra şekeri ilave edilir ve çırpmaya deva edilir köpürene dek çırpılır.
Sonra içine yumurta ve vanilya eklenir çırpılmaya devam edilir.Ayrı bir yerde iki bardak süt ile hazırlanan iki poşet krem şanti içine eklenerek çırpmaya devam edilir.
Bebe bisküvileri küçük küçük kırılır,evde olan ne varsa hangi meyvelerden içine eklenir minik bir şekilde doğranarak.Damla çikolatada eklenip hazırlanan karışımın içine dökülerek tüm malzemeler karıştırlıp kalıba veya borcama  dökülerek buzluğa konulur.Servisten yarım saat önce çıkarılması tavsiye edilir.

12 yorum:

  1. Süper görünüyor,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. valla tek kelime ile süper olmuş ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  3. ah o masada bende olsaydımmmm:)
    canım ellerin dert görmesin:)
    kucak dolusu sevgiler

    YanıtlaSil
  4. merhabalar:))
    bloğunuzu tesadüfen gördüm ve birşeyi merak ettim blogcuda da yazıyormuydunuz?? tanıdım gibi sizi ama benzetmiş de olabilirim:))
    burada olmanıza sevindim:))
    güzel paylaşımlarda buluşmak dileği ile..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. ooo masa da tatlı da harika görünüyor ellerine sağlık canım
    serin serin ne güzel gider

    YanıtlaSil
  6. teşekkür ederim anneanne

    YanıtlaSil
  7. çok teşekkürler lezzet sarayı

    YanıtlaSil
  8. inşş bir gün send eolursun canım çok teşekkürler meltemcim

    YanıtlaSil
  9. hoşgeldini deniz,blogcuda yazmadım hiç ama üç yıldır günlük tarzı bir blogum vardı beşki görmüşssünüdrde ondan yabancı gelmemeişimdir:)

    görüşmek üzere tekrar beklerim

    YanıtlaSil
  10. aynen öyle serin serin dondurma gibi zaten,teşekkürler hande

    YanıtlaSil
  11. yaaaaaaaaaaaaaaa ende böle ir masada oturmak caım arkadaşımla sohbet etmek isterdim ...çok şeymi isterim acaa muko :(((((((((

    YanıtlaSil
  12. ben kimmiyim adsız değilim yaa :)))))))) ben a.gül tabikide seviyorum seni arkadaşım benim.uarada bende oy vereceğim sana merak etme ehemde en kralından :)))))))))

    YanıtlaSil