13 Ekim 2011 Perşembe

Acı Domates Sosu ve Kış Hazırlıkları


Yok giriş yazısı, yok giriş cümlesi bu sefer sadece fotoğraflarım ve tarifim konuşacak sizinle :P Aaaaa nedir ya hep yazmalı mıyım bu sefer keyfim yok canım istemiyor bir şeyler yazmayı sadece tarifi eklemek istedim olar demi çokkkk sevgili arkadaşlarım izleyenlerim ehehhe:)
 Oldu bile dediğinizi duyar gibiyim bu yüzden cesaretle haydi bakalım geçelim tarifimize:)




Bu domates sosu harika bir lezzet harika bir sos on yıldır sürekli yaparım yemeklerde salata yerine çok tüketiriz biz.Çay sofralarında kısırın,patates salatasının yanına özellikle çok yakışıyor.
Geçelim tarifimize, şimdiden yapanlara afiyet olsun ...



İÇİNDEKİLER:

Bir kilo domates
Bir çay bardağı sirke
Bir çay bardağı sıvı yağ
sarımsak,tuz,
acı süs biber(acı sevme ye bağlı olarak göz kararı)
Kırmızı biber(göz kararı)

HAZIRLANIŞI:

Domatesler,sarımsak,acı biber robottan geçirilerek kaynatılır,domatesler suyunu çekene kadar pişirlir,tuz ilave edilir.Ayrıca küp küp doğranan kırmızı biberler kaynayan domatesin içine eklenir,bir iki taşım kaynatılır,sıcak sıcak kavnozlara dökülüp kavonozlar tes çevrilir soğumaya bırakılır...
 
NOT: ben on beş kilo domatese yarım kilo acı biber,üç kilo kırmızı biber koydum...


Üstteki fotoğrafta gördüğünüz gibi kırmızı biberleri güzelce yıkadıktan sonra fırın tepsisine koyup güzelce pişmesini bekledikten sonra,kapaklı bir tencereye koyup bir iki saat beklettikten sonra kabuklarını soyuyorum içini temizliyorum,sonra buzdolabı poşetlerine koyup doğru derin dondurucuya,kışın afiyetle yemek için yerini alıyorlar:)


Bu fotoğraftakiler de menemenlik olarak hazırlanmış domates ve biber karışımı.domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğradım biberleri de doğradım ve karıştırıp buzdolabı poşetlerine koyup onları da doğru derin dondurucuya yolladım.

Ayrıca patlıcanlarım vardı derin dondurucuya koyduklarımın arasında onları da karnı yarık yapacak şekilde birde musakkalık olacak gibi yuvarlak yuvarlak keserek hazırlayıp kızarttım ve saklama kaplarının içine koyarak derin dondurucuya attım,kışın aynı yaz lezzetinde gibi oluyor.

Bezelye zamanında da bezelyeleri temizleyip boz dolabı poşetine koyup yine derin dondurucuya koyuyorum.

Ve son olarak da dolma biberlerin içini temizleyip poşetleyip dondurucuya koyuyorum.

Kışın her biri aynı yaz tazeleğinde oluyor...


31 yorum:

  1. ellerine sağlık canım..hayırlısıyla yemek nasib olsun..sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık yavrum:))artık kışı sende geçirebiliriz....:)))

    YanıtlaSil
  3. fatos;teşekkürler canım,sevgiler

    YanıtlaSil
  4. zeynep;beklerim zeynepcim başım gözüm üstünde yerin var:)

    teşekkürler kuzuuuuuu

    YanıtlaSil
  5. Ohh ellerine sağlık canım,ye ye bizim içinde ye,afiyet şeker olsun :)

    giriş yazısımı amannn oda neymiş boşver buseferde olmayıversin :)

    YanıtlaSil
  6. ahh gözü kör olası diyet olmasa yiyecemde ağız tadı ile ekmeği bana bana yiyemiyorum ki bu sosu:D

    dimi biliyorudm böyle diyeceğinizi ehhehehe:)

    teşekkürler cancazımmmmm

    YanıtlaSil
  7. ablacım emeklerine sağlık..
    Allah doya dopya yedirmek yemek nasip etsin..
    sevgileirmle..

    YanıtlaSil
  8. olmazz mı gülümm olmazmıı:))
    gözüm gönlümm doydu bu hazırlıklar karşısında...
    donducuyu açınca o birbirinden nefis hazırlıkları görmek mest ediyor beni:))
    ağız tadı ile sağlıklı huzurlu günlerde sevdiklerinle tüketmen dileği ile canım:)
    gönül dolusu sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  9. ellerine emeğine sağlık canım huzurla sağlıkla Allah yemeyi nasip etsin bende 10 kavonoz kadar domates yaptım patlıcan kızarttım attım dondurucuya bezelyemi poşetleyip attım dondurucuya kış hazırlıklarıı hemen hemen tamamlandı Afiyetle yiyelim inşallah...

    YanıtlaSil
  10. ooh hepside süper olmu..Afiyetle yiyin inş.

    YanıtlaSil
  11. bilmem farkındamısın baya bi giriş yazısı döktürmüşsün:) ellerine sağlık afiyetler olsun

    YanıtlaSil
  12. Afiyet ile yiyin inşallah canım...:)Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  13. Böyle güzel tarifle giriş yazısı olmasa olur dimi ama..:))
    Ellerine sağlık canım
    Hayırlı cumalar.

    YanıtlaSil
  14. ellerinize sağlık kışın hazır oluyo güle güle yiyin inşallah...

    YanıtlaSil
  15. ayın sonunda dönüyorum izmire ,bu sene fazla bir şey yapamadım ,inşallah yetişirim kışa bir şeyler yapmaya ,

    YanıtlaSil
  16. Selamünaleyküm kış hazırlıklarınız çok güzel maalesef ben yapamadım..
    Blog arkadaşlarımın hemen hemen hepsinde var bende bu günlerde hayır işlerine koşturmak nasib oluyor çok şükür ama kışın da Allah büyüktür..
    Allah'a emanet olun.

    YanıtlaSil
  17. kış hazırlıklarımı 2 yıldır annem yapıyor ama acı sos hep özel isteğimdir bayılırım kışın yemesine
    umarım sağlık tüketebileceğin güzel bir kış olur

    YanıtlaSil
  18. deniz;çok teşekkür ederim canım sağolasın

    YanıtlaSil
  19. birtutamkekik ;olduğuna sevindim ben:)
    sağolasın cnaım teşekkür ettimmm

    YanıtlaSil
  20. BASİTTARİFLER ;teşekkürler canım,ohh sanada afiyetler olsun inşş

    YanıtlaSil
  21. Beşparasız;çok teşekkürlerrrrrr

    YanıtlaSil
  22. yemekbiraşk ;aslında farkında değildim eheheh sen söyleyen dek:)
    teşekür ettimmmmmm

    YanıtlaSil
  23. Baharatın Kızı ;teşekkürler tatlımmmmm

    YanıtlaSil
  24. Hayat Cafe;bencede sence canım teşekkür ettimmmm

    YanıtlaSil
  25. Şehrinaz;teşekkür ederim haklısınız

    YanıtlaSil
  26. MAZES ;yetişstiniz umarım mazes hanım?

    YanıtlaSil
  27. EMİNE ;aslm emine hanım,siizn işleriniz daha güzel rabbim yar ve yardımcınız olsun inş

    YanıtlaSil
  28. Şerife;dene bence şerife gerçekten güzel bir lezzet,sağoalsın

    YanıtlaSil
  29. Tuz ne kadar, sarımsak ne kadar?
    yahu bir iş tam olsun...

    YanıtlaSil
  30. Ellerinize sağlık harika görünüyor. Kış hazırlıkları başlasın :)

    YanıtlaSil