29 Ekim 2013 Salı

KEMİKLİ KURU FASULYE VE CUMHURİYET BAYRAMI




Bu anlamlı ve çok güzel günden merhaba arkadaşlar...Dün ilimizde çok güzel bir CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜ gerçekleşti bizde iş arkadaşlarımızla o güzel yürüyüşteydik.Zengini fakiri,sağcısı solcusu,yaşlısı genci,kadını erkeği ile CUMHURİYET BAYRAMIMIZI bando takımının çaldığı marşlar eşliğinde,elimizde bayraklar ile büyük coşku kutladık.Ardından 4 km lik yolu yaklaşık beş bin kişi ile birlikte yürüdük.Hepimizin CUMHURİYET BAYRAMI kutlu olsun...




Geçelim bu gün ki tarifimize herkesin evinde mutlaka çok sevilen, mutlaka sık sık yapılan olmazsa olmazlardan kuru fasulye :) Yada ben çok sevdiğim için veya bizim evde çok sevilip çok tüketildiği için sanırım öyle düşünüyorum :) 

Eskiden çocukluğum da babam sağken yer sofrasında yemek yerken özellikle kuru fasulye oldu mu mutlaka yanında kuru soğan olurdu ve babam kuru soğanı eliyle bir hamlede kırardı ve içinde ki cücüğü yemek için didişirdik kim yiyecek diye öyle lezzettli gelirdi ki o yemekler.Anne elinden çıkan yemekler, babanın huzur verdiği sofralar ahh ahh eskide kaldı hep özlemekten başka bir şey gelmiyor elimden maalesef :(


Benim gibi çalışan kadınların kurtarıcısı olan düdüklü tencerede pişiriyorum yemeğimi.Soğanı da etleri de kemikleri de hiç kavurmuyorum ,çiğden hepsini atıp pişiriyorum hiç de lezzet farkı olmuyor adım gibi eminim buna çünkü eskilerden bende ayrı ayrı kavurarak yapardım ama bir kez deneyin göreceksiniz hiç fark olmadığını :)Sadece içine mutlaka bir diş sarımsak ve bir kesme şeker atarım olay bu :)
Ölçü yok bu tarfimde tamamen göz kararı ile yapıyorum...




KEMİKLİ KURU FASULYE


MALZEMELER:
Kuru fasulye
Etleri sıyrılammış kemik parçaları
Soğn
Salça
Sarımsak
Kesme şeker

HAZIRLANIŞI:

Kuru fasülye bir gece önceden ıslatılır.Eğer benim gibi o an aklınıza geldiyse pişirmek düdüklü tencerede 15 dk haşlayın.
Ardından soğanları doğrayıp fasulyemizin üzerine ekliyoruz ,salçamızı da ekleyip tuzunu sarımsağını şekerini ekleyip karıştırıyoruz.Son olarak kemiklerimizi de ekledikten sonra üzerine kaynamış olan sıcak suyumuzu ekleyip düdüklü tnceremizin kapağını kapayıp 1 saat pişiriyoruz.Afiyet oslun :)





4 yorum:

  1. Bende çoğu yemeğimi kavurmadan çiğden pişiriyorum. Mukadder hanım.. Hem daha sağlıklı.. Ellerinize sağlık..Ben fasulyeyi haşlamıyorum dahi..

    YanıtlaSil
  2. bende haşlamıyorum nursevin hanım bazen geceden ıslatmadıysam o an karar verdiysem eğer o zaman haşlıyorum :)

    YanıtlaSil
  3. ayyy nasılda severım ellerınızes aglık

    YanıtlaSil