26 Kasım 2014 Çarşamba

BİSKÜVİLİ SOĞUK PASTA



Merhabalar  bu gün sizlere yeni bir tarifim var arşivden değil yepyeni pazar günü gelen misafirlerim için yapmıştım ve sıcağı sıcağına sizlerle buluşturmak istedim çünkü gerçekten çok güzel bir pastaydı :)

O gün bir iki aksilik yaşasam da yinede güzel bir gün oldu...İlk aksiliğim salatamın biri acayip tuzlu olmuştu hiç yenmedi.İkincisi ise kek kalıbında kıymalı börek yaptım yapmaz olaydın kalıba yapıştı kaldı çıkaramadım görsellik çok kötü lakin tadını herkes çok beğendi...

Menüde olanlar :

MEYVE SOSLU KIŞ RÜYASI

SUSAMLI RULO KATMER POĞAÇA
BİSKÜVİLİ SOĞUK PASTA
KEK KALIBINDA KIYMALI BÖREK
ETİMEKLİ KÖZLENMİŞ PATLICAN SALATASI
BEYAZ LAHANA SALATASI
KAHVE ÇEKİRDEĞİ KURABİYESİ


Tarifler zamanla sizinle buluşacaktır :) Bekleyip takipte kalınız efem :)





MALZEMELER:

20-24 adet petibör bisküvi 
100 gr bitter çikolata 
250 gr sütlü çikolata
175 gr Hindistan cevizi yağı (doğranmış)(ben tereyağı kullandım )
2 adet orta boy taze yumurta
2 yemek kaşığı kakao
75 gr pudra şekeri (yarım su bardağından az fazla)
2 yemek kaşığı süt
22-25 cm ebatlarında uzun kek kalıbı

Süslemek için;

kakao

HAZIRLANIŞI:

Öncelikle kek kalıbımızın içine streç film yerleştiriyoruz ve kenarda hazır olarak bekletiyoruz. Bir tencereye az su koyup kaynatıyoruz. 
Üzerine daha ufak, başka bir tencere oturtup çikolatalar ve yağı da içine alıyoruz. Arasıra karıştırarak, çikolata ve yağın erimesini sağlıyoruz. (içine su sıçratmadan)
Çikolatalar ve yağ benmari usulü erirken, bir kapta yumurta, kakao, pudra şekeri ve sütü homojen olana kadar çırpıyoruz.
 Eriyen sıcak çikolata-yağ karışımını, yavaşça yumurta-kakao karışımına boşaltıp, mikserle koyu bir krema olana kadar hızlıca çırpıyoruz.
 Sonra kenarda bekleyen kalıbımıza biraz kremadan boşaltıp kaşıkla düzeltiyoruz, üzerine 4 adet yan yana gelecek şekilde bisküvi diziyoruz. (25 cm’lik kalıp için 4 tane yeterli geliyor)
 Bisküvilerin üzerine tekrar 3-4 kaşık krema ve tekrar 4 bisküvi yan yana diziyoruz. Bu işlemi kremamız bitene kadar devam ettiriyoruz. 
En son kata tekrar krema sürüp, üzerine kalıbın kenarlarından sarkan streç filmi kapayıp, bir gece buzdolabında bekletiyoruz. (buzluk kısımda değil)
Ertesi gün kalıbı servis edeceğimiz kaba ters çevirip, üzerindeki streç filmi kaldırıyoruz ve üzerine kakao eliyoruz. Dilim dilim kesip servis ediyoruz.


NOT: ( aradaki bisküviler kesinlikle yumuşamayıp, kıyır kalıyorlar. Pastanın özelliği de bisküvilerin kıyır kalması :) 
Bu pasta Alman bir yemek sitesinden alınıp denenmiştir.
Afiyet olsun.

5 yorum:

  1. süper görünüyor
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. bence en güzeli dostalarla muhabbet.gerisi önemli degil.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  3. Harika görünüyor :)
    Sizi ekledim bende sayfama beklerim
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel şeyler bunlar ya. Tok da olsa indan acıkıyor gerçekten. Ben de bloğuma davet ediyorum sizi. Sevgiler. :)

    YanıtlaSil
  5. Thank you, this blog has added to my knowledge obat alami mengatasi asam lambung It's perfect

    YanıtlaSil