18 Kasım 2013 Pazartesi

Meyve Soslu Süper Pasta




Merhabalarrrrr :) Haftanın ilk günü geride kaldı bile,bu gün çok yoğun bir gündü tenefüsler dışında tabiri caizcse nefes bile alamadım,ama tatlı yorgunluklar bunlar eve geldim dinlendim geçti bile :)
Cuma akşamı oğlum geldi haberim yoktu geleceğinden  ve hafta sonu iki gün mutfaktan çıkmadım desem yalan olmaz eee oğul için nede olsa değmez mi hemde nasıl değer,rabbim hepimizin evlatlarını bağışlasın okullarında yardımcı olsun inş...

Bu pastanın fotoğrafı çok güzel değil farkındayım yaptığım gün kalabalık misafirim vardı son anda bitmeden bunu çekebildim ancak o yüzden affola :)
Ben diyim süper pasta siz diyin sütlü tatlı yada muhallebili tatlı neyse ne tadı mı harikaaaaa mı harikaa ,lezzeti süperr bir pasta bu yapması ise gözünüzü korkutmasın gerçekten çok basit sadece biraz azıcık bir kaç işlemi var o kadarcık yani :)
Kentonun  üzümlü çilekli sosunu son günlerde yaptığım  özellikle tüm sütlü tatlılarda kullanıyorum çok yakışıyor haberiniz ola ...

Yine bu tarifle beni tanıştıran canım arkadaşım disali'me çokk teşekkürlerrrr disalimm tarifide olduğu gibi kopyaladım bilgine yabancımısın uğraşıyım kendi dilimden yazmaya dimi ama :)) Yüzsüzlüğün de bu kadarı pess  :P Hhhehehee :D



MALZEMELER

En alt taban için:
  1. 1 paketin yarısı kadar kakaolu petibör bisküvi
MUHALLEBİ:
  1. 4 su bardağı süt
  2. 1 su bardağı un
  3. 1 su bardağı şeker
  4. 25 gr margarin
  5. vanilya
ARA KAT :
  1. 2-3 tane muz(yuvarlak dilimlenecek)
  2. 1 poşet krem şanti ve çırpmak için 1 su bardağı süt
  3. 1 paket meyveli sos(kenton frenk üzümlü çilekli sosu kullandım)
HAZIRLANIŞI:
  • Kare bir borcama bisküviler tek kat dizilir...
  • muhallebi malzemeleri karıştırılarak pişirilir....kaynadıktan sonra margarini ilave edilir..
  • ve muhallebi bisküvilerin üzerine dikkatlice dökülür.....soğumaya bırakılır...
  • soğuyunca üzerine dilimlenmiş muzlar tek kat dizilir....
  • üzerine çırpılmış krem şanti dökülür.....
  • en üst kata pişirilip soğutulmuş meyveli sos gezdirilir....

  1. NOT:yapacağınız tepsi veya borcamın büyüklüğüne göre krem şanti miktarını artırın...
  2. meyveli sosu çok sıcakken dökmeyin.....krem şantiyi eritiyor(ılık olabilir)
  3. çok aşamalı veya çok malzemeli gibi göründüğüne bakmayın..gayet rahat yapılan bir pasta...
  4. bir gün önceden muhallebili katı yaparsanız ertesi güne üst katları çıkıp(ev gibi oldu):)çok kısa zamanda pastanız hazır olacaktır..önemli olan muhallebinin soğuyup sertleşmesi...
  5. çok kremalı vıcık vıcık diye düşünmeyin...gayet ara muhallebi sert olduğu için keki aratmayacak kadar nefis oluyor....

6 yorum:

  1. ellerine sağlık, nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. O zaman tekrar yaptığında değiştirirsin fotoğrafı :P
    Allah kolaylık versin canım sana, koşturmak zor,birde o yaştaki kadınlarla uğraşmak dha beter zor.

    Ellerine emeklerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet aynenn değişmeli :)
      aslında yaşları karışık ama her kültürden insanla uğraşmak zor aslında :(

      teşekkür ettim ki :)

      Sil
  3. ellerine sağlık misss olmuşşşş :)

    YanıtlaSil