Merhaba arkadaşlar, canlarım, fanlarım :) Ne çok fanım var, yorumlar almış başını gidiyor dimi eheheheh :P
Burası böyle olabilir ama facebookta ki sayfamda bu sıralar gözle görülür bir beğenide artış var hatta iki günde 382 kişi birden beğenmiş öyle mutlu oluyorum ki bu durumdan :) Akşam eve geldiğimde bakıyorum hemen gün içinde kaç kişi beğenmiş her bir beğeni karşısında inanılmaz heyecanlanıyorum ve biliyorum ki her geçen gün üzerime daha ağır yük biniyor bu şekilde sorumluluğum artıyor size karşı.en güzel tarifiler de sonucundan mutlaka memnun kaldığım tariflerimle sizler istediğiniz sürece ben varım nerde mi hem blogum da, hemde işte burada MutfakKeyfi beklerim efenim :)
Geçelim tarifimize Karadeniz yöresine ait bir tarif,baba tarafından karadenizli olmama rağmen daha yeni tanıştım, arkadaşım sayesinde,hep anlatırdı dene yap mutlaka ama ben bir türlü yapmazdım,taki Stv de ki programdan teklif alıp Karadeniz mutfağı çekmek istediklerini söyleyene dek, çekim öncesi deniyim demiştim ama iyi ki de denemişim gerçekten çok lezzettli,hatta yerken patlıcan olduğu kesinlikle anlaşılmıyor görüntü balık gibi zaten...Bu Arada çekim için iki kez anlaşmamıza rağmen benden dolayı iptal etttik çekim yapmayı kısmet başka programlara inş :)Star tv de ki programdan daa teklif aldım fakat mutfak küçük olduğu için yine olmadı :)
MISIR UNLU PATLICAN KIZARTMASI
MALZEMELER:
5-6 adet patlıcan
1,5 Su bardağı mısır unu
tuz,sarımsak
2 adet limon suyu
sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları sapı çıkarılmadan soyulur ve dörde bölünerek 10 dk haşlanır.
Daha sonra suyunu süzüp hafifçe sıkarak tuzlayıp mısır ununa bulayıp kızgın yağda kızartılır.
Sarımsak rendelenir ve limonsuyu ile karıştırılıp sos elde edilerek kızarmış olan patlıcanların üzerine dökülür.
Afiyet olsun ::)
MALZEMELER:
5-6 adet patlıcan
1,5 Su bardağı mısır unu
tuz,sarımsak
2 adet limon suyu
sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları sapı çıkarılmadan soyulur ve dörde bölünerek 10 dk haşlanır.
Daha sonra suyunu süzüp hafifçe sıkarak tuzlayıp mısır ununa bulayıp kızgın yağda kızartılır.
Sarımsak rendelenir ve limonsuyu ile karıştırılıp sos elde edilerek kızarmış olan patlıcanların üzerine dökülür.
Afiyet olsun ::)
muko ablaaaa bana da dikiş öğret bu biirrr ikincisi genele çakma balık olarak adlandırılan bu kızartmaya bayılıyorummmm :)
YanıtlaSilellerine sağlık..
denizimm öğreteyim tabikii sen iste yeterkiiii :)
Silbend eçok sevdim bu çakma balıklarııııı :)
çokk teşekkür ederimm kuzumm
İlk bakışta hamsi gibi görünüyorlar :))
YanıtlaSilEllerine sağlık canım afiyetler olsun ................
İzmir'den kocaman sevgi ve selamlarımı bıraktım........
aynen öyleeee :)
Silteşekkür ettim ki
benden de kocaman sevgiler