13 Aralık 2013 Cuma

PORTAKALLI TARÇINLI KEK



Yine yeniden merhaba.Nasılsınız bakalım,havalar soğuk çoğu bölgelerde kar var ama bizim içimiz sıcak olsun, insani ilişkilerimiz sımsıcak olsun buz gibi havya rağmen diyerek bir giriş cümlesi mi olur yahu :) Ama oldu bile arada saçmalamak da lazım dimi ama :P 

Evde olduğum zaman eğer vaktim de varsa gezebiliyorum blog arkadaşlarımı hafta içi gündüzleri çalıştığım için ancak akşam vakit ayırıyorum oda genelde programım varsa hele ki , ihmale uğrayabiliyor özellikle bana yorum yazan arkadaşlarım mutlaka geleceğim sizlere vakit bulduğum en kısa sürede inş.

Zerrin'in başlattığı  #yemekfırtınası isimli oyuna iyi ki dahil oldum da böyle sık sık post hazırlıyorum kendimi zorunlu  hissediyorum ,ödevini yapmamış çocuklar gibi oluyorum bazı zamanlar ama artık oda affola :) Nedir bu oyun derseniz eğer ve sizlerde katılmak isterseniz işte şartlar burada sadece bir tık lütfen ; http://www.misssgibi.com/yemek-firtinasi/

6. günün ödev konusu ise; Evimizde en çok yaptığımız kek tarifimiz

Benim en çok yaptığım kek klasik kek arada içine değişik lezzetler katarak farklılaştırırım ama en çok sade olan veya portakallı ve tarçınlı kek seviliyor.

Keklerim her zaman çok güzel kabarır kalıpta da yapsam tepside de yapsam çok kabarır fakat geçenlerde zebra kek yapayım dedim tepsinin dışına çıkacak kadar kabarmıştı soğuması için bırakıp mutfaktan çıkıp geri döndüğümde balonu nasıl patlatırsınız da havası söner ya kek de öyle olmuş gibiydi neye uğradığımı şaşırdım fosss diye sönmüştü mübarek :) Her zaman yaptığım gibiydi ama o gece ne oldu halen çözmüş değilim.

Ne çok uzattım yahu çenem düştü benim :) İyisi ben susayım da tarifim konuşsun ehehheeh :)







MALZEMELER:

3 yumurta
1,5 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı süt veya yoğurt (hangisini kullanmak isterseniz)
2 portakal kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

HAZIRLANIŞI:

Önce yumurta ve şeker iyice çırpılır.Ardından sıvı yağ eklenir ve çırpmaya devam edilir.Sonra süt portakal kabuğu rendesi ve tarçını da ilave edip iyice çırpıyoruz.Unumuzu da ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.En son kabartma tozunu ilave edip çırpıp kalıbımıza boşaltıyoruz ve 180 derecede üzeri kızarana dek pişiriyoruz


KEK YAPMANIN PÜF NOKTALARI;

1-Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı.

2-Kabartma tozunu ekledikten sonra çok fazla çırpmıyoruz 
ve 1 damla limon suyu eklersek daha güzel kabarmasını sağlar.

4-Kalıbımızn her yerini margarinle yağlıyoruz ve üzerine un serpip unun fazlasını kalıbımız ters çevirerek dökeriz.

4-Kek fırına konulduğunda ilk 25 dk fırın kapağı asla açılmaz

4-Kekin pişip pişmediğini kürdan batırarak anlayabiliriz kürdan temiz çıkarsa kekimiz pişmiştir

5-Kekimiz pişitikten sonra hemen fırından çıkarılmaz kapaklarını açıp 10 dk bekletip sonra çıkarılmalıdır

6-Kakao konulan keklerde mutlaka süt kullanılmalı





14 yorum:

  1. Canim kek nefis gorunuyor. harika olmus. Guzel bir etkinlik ama vakit gerekiyor gercekten. Eline saglik. Gece gece canim istedi simdi. sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet maalesef vakit lazım bend ekolay yol buldum yapabildiğim kadar geceleri ekliyecem tarf,ilerimi :)
      çokk teşekkrüler

      Sil
  2. Offf mukom bu kadarda kabartilmaz ki....kabartan var kabartamiyan var dimi ama;))

    YanıtlaSil
  3. portakal kokusu buraya kadar geldı keklerede ne kadar yakısıyor elınıze saglık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evett çok haklısınızzz
      teşekkürlerrr

      Sil
  4. ELLERİNE SAĞLIK BİZ SENİNLE HEMEN HEMEN AYNI LEZZETLERİ SEVİYORUZ .:)

    YanıtlaSil
  5. enfes görünüyor ellerinize sağlık :)
    http://adimadimmutfak.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  6. portakal kokulu kek miss mis ellerine sağlık canım
    zebracığın niye öyle olduki :( nazar mı değdi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çokk sağolasınn cnımmm

      bilmem ki belkide nazardır :)

      Sil
  7. blogunu ve tariflerini çok beğendim. bloguma beklerim :)
    http://basibaglikiz.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederimmmm
      geldim bile :)

      Sil