3 Ağustos 2010 Salı

Közlenmiş Kirmizi Biber Sarmasi

Merhaba yeniden bu yemek blogu çok hoşuma gitti yahu yaptıklarımı yayınlamak beğenilmek ki henüz yolun başındayım henüzz öylee çokk büyük izleyici kitlem yok ama olsun ne çıkar ben güncelliyimde oda olur elbet hehehe inşş diyelim.
Bu çok güzel salatayı veya aparatif veya meze çeşidi artık siz ne derseniz deyin harika bir lezzet bence hem görüntüsü hem tadı ile süper gerçi bu görüntü o kadar güzel değil ama yine arşivimdeki bir foto olduğu için böyle, birde üzerine yoğurdu döktükten sonraki halinin fotoğrafını çekmeyi unutmuştum.Bu farklı lezzetle tanışmammı sağlayan sevgili arkadaşım ferkay.Kendisine çok teşekkür ederim biz çok severek yiyoruz hele ki misafirlerim çok beğeniyorlar hee tabi üşenmyeip yaptığım zamanlarda, biraz zahmetli gibi:)
Şu dönem tam yapılabileceklerden bir tarif malum sebzenin bol zamanı birde tavsiye size ben biberleri közledikten sonra buzdolabı poşetine koyup derin dondurucaya atıyorum,ayrı bir poşetede iç malzemesini karıştırıp yine doğru dolaba kışında tazecik gibi oluyor neyse geçelim tarifimize afiyet olsun ...

İÇİNDEKİLER:


2 bostan patlıcan
2 domates
8-10 adet kırmızı biber
1 soğan
5-6 diş sarımsak
kırmızı biber tuz z.yağ


HAZIRLANIŞI:



Kırmızı biberleri ve patlıcanları fırında veya tavada közleyin.
Közlenen patlıcanların kabuklarını soyun ve küçük küçük doğrayın.
Soğanı ince ince doğrayın. Domatesleri de küçük küçük doğrayın. Tavaya
biraz zeytinyağı koyun ve soğanları pembeleşene kadar pişirin. Soğanlar
pişince domatesleri ekleyin ve 4-5 dakika daha pişirin. Tuzu,
kırmızıbiberi ve dövülüş sarımsakları da ekleyin. Son olarak
patlıcanları koyun, 1-2 dakika daha pişirin ve ocaktan alın.
Közlediğiniz kırmızı biberlerin kabuklarını soyun, baş kısmını keserek
içini temizleyin. Biberleri açın, hazırladığınız harcı içine koyun ve
sarın. Sarmaları ister kürdanla birleştirebilirsiniz, ister taze soğan
yapraklarını hafif haşladıktan sonra biberleri bağlayabilirsiniz.
Hazırladınız biberleri servis tabağına alın ve üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirin.Afiyet olsun....

12 yorum:

  1. Sevgiler canimaramiza hos geldiniz sefa getirdiniz .Cok güzel eglenceli bir hobiy tariflerinizi takip edecegim sevgiler canim öptüm.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık arkadaşım. Çok güzel görünüyor:) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Cok iyi yapmissiniz. Herkes baska bir renk. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. hımmm görüntüsü gibi kesin tadıda çok güzeldir ellerine sağlık canımm sevgilerimle

    YanıtlaSil
  5. HARIKA GORUNUYOR CANIM
    AFIYET OLSUN

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık çok şık çok lezzetli

    YanıtlaSil
  7. ah ben sizi bir yerden anımsıyorum.mutfak notları yemek formumuydu acaba..tesadüfen buloğunuzu buldum.çok sevindim hemen arkadaş listeme alıyorum.görüşmek üzere hayrlı cumalar diliyorum.sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Bloğun harika olmuş, insanın iştahını açıyor valla.
    Ay ay şimdiden ağzım sulandı,
    ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  9. @ gülcan

    @ ebru

    çok teşekkürler,evet gerçekten zevkli bir hobi...

    YanıtlaSil
  10. @ nesrin, bloguma hoşgeldin ve çok teşekkürler


    @öznür çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  11. @mutfakistan

    @ aylin çok teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  12. @ yetur hoşgeldin olabilir uzun zamandır orayada bakmadım bend eşimdi sana geliyorum :)
    teşekkürler...


    @gülücüklerim hoşgeldinnn nerelerdesin yaaa özledik seni teşekkür ederim ayrıca

    YanıtlaSil