27 Ağustos 2010 Cuma

Vişneli Etimek Tatlısı


Merhaba,nasılınız arkadaşlar afiyettesinizdir inşallah?Çok ama çokkk sıcak günleride geride bırakıyoruz yavaş yavaş,çok şükür akşamları artık terleme gibi bir olayım kalmadı,bu harika duyguyu özlemişim.Hatta geçen akşam annemlerin balkonunda oturuken gece üşüdüğümü hissettim,amann Allahım ben üşümeyi özlemişim deyince bir gülme koptu sormayın gitsin ,güldüler bana olsun ama cidden özlemişim ya üşümeyide:)
O sıcak günlerden birinde bu tatlıyı yaptım,fikirde beyhan'cığımın forumu olan kadinca da birlikte pişirelim bölümünde sevgili beyhanın yapması ile oluştu,beyhan irmik tatlısı yaptı ben biraz değişiğini yaptım ve sonuç güzel mayhoş bir tatlı oldu ,o sıcak günlerde içimizi ferahlatan bir tatlı oldu.
Ama bir tavsiye: bir daha yaptığımda etimeği şerbetlerken içine vişne suyu dökmiyeceğim lakin bizim evde çocuklar çok severek yemediler onlar daha tatlı olmasını tercih ettiler...İşte böyle geçelim tarifimize yapacak olanlara şimdidden afiyet olsun efenim,bir sonraki tarifimde görüşmek üzere hoşça ve esen kalın:)




İÇİNDEKİLER:


10 adet tuzsuz etimek


KREMASI:


4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
50 gram margarin
1 paket vanilin

ŞERBETİ:


1 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı vişne suyu


HAZIRLANIŞI:


İlk olarak etimeklerimizi uygun büyüklükteki hafif derin bir kaba dizelim.
Daha sonra şerbetimizi hazırlayalım.
Bunun için 1 su bardağı toz şekeri kalın tabanlı bir çelik tencereye koyup ocağa yerleştirelim.
Hiç su ilave etmeden şeker tamamen karamelize oluncaya kadar arasıra karıştıralım.
Daha sonra yavaş yavaş bir su bardağı suyu ekleyelim.
Bu aşamada çok fazla sıçradığını bilmenizde fayda var.
Ayrıca bu aşamada karamelleşen şekerler topaklanabiliyor, çok seri karıştırmak ve ocağı bir müddet daha
açık tutmak gerekiyor.
Daha sonra bu şerbetin içine vişne suyunu da ekleyelim ve etimeklerin üzerine dökelim.
Etimekler şerbetini çekerken kremayı hazırlayalım.
4 su bardağı soğuk sütün içine un, nişasta ve irmiği ilave edip karıştıralım.
Şekeri de ilave edip ocağa alalım.
Sürekli karıştırarak kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirelim.
Koyulaşmaya başlayınca margerini ve vanilini ilave edelim.
Kaynayınca ocaktan alalım.
Eğer pütürlü bir görünümü varsa mikserden geçirelim ve şerbetli etimeklerin üzerine dökelim.
Daha sonra pişrilien kremayı etimeklerin üzerine dökelim.Ayrı bir yerde bir küçük kutu vişnesyuna bir kaşık nişsata ekleyip katılaşana dek pişirel,m ve en üstede bu sosu döküp doğru buzdolabına....


tarifim bu siteden alıntıdır...http://www.mailce.com/visneli-etimet-tatlisi-nasil-yapilir.html


12 yorum:

  1. mukocum öncelikle tatlın nefis enfes olmuş ellerine sağlık tatlım afiyet bal olsun
    canım benim bana oy kullanamadığını söylemişsin aslında çok basit yanlız bazen yıldızlar sayfada görünmeyebiliyor birkaç kez ynilemek gerekiyor.
    tatlım verdiğim linki tıklıcan orada tarif açılacak tarifin sonunda afiyet olsun yazan yerin hemen altında yıldızlar çıkacak onlara tıklayarak oy verebilirsin
    canım takılırsan gene sorarsın
    msn adresim sitede yazan email adresim tatlım açığım 9-18 saatlerinde öptüm

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler sevilcim


    yaa ben o yıldızlara oy verdimde onun oy verme olabileceğini düşünemedim çok teşekkürler:)

    bende öpüyorumm

    YanıtlaSil
  3. vişneli tatlara bayılırım,daha doğrusu ekşiyle tatlının birlikte olmasına bayılırım,ama enn doğrusu meyveli tatlara daha bir bayılırım.Ellerine sağlık olsun görüntü süper,ennn kısa zamanda senin elinden yemeyi umuyorum,buyur edilirsek tabiii !!! (hakkını helal et uğraşıyorum seninle) çok öpüyorum,selamlar sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Ellerine saglik. Benim de cok sevdigim bir Tatli. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. hanifecim bunu aklımın bir köşesine not edelim bakalım:)
    buyur etmeyi düşüneceğim bnede:P
    hehehehe sen mi uğraşıcan hep benle:)
    bende komacan öpüyorum

    YanıtlaSil
  6. Enfes görünüyor,vişneli pastalara,vişneli her tada bayılıyorum,şu dilimi alıp kaçayım ben :)

    YanıtlaSil
  7. all bakalım cafepepelacım nasıl beğendin mi peki tadını:P

    teşekkr ederim ayrıca

    YanıtlaSil
  8. bayılırım mayhoş tatlara.görüntüde sunumda harika ellerine sağlık..sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. Mokocugum ellerine saglik harika olmus tatlin.
    Canim üsümek istiyorsan gel buralara, seni üsütürüm ben, kacarsin hemen ardindan geri memlekete haberin olsun, sevgiler....

    YanıtlaSil
  10. teşekkür ederimm sevil saolasın

    YanıtlaSil
  11. teşekkürler ayşe ablacım ama ama ben üşümek istiyorum sıcaklardan bunladım ben yaaa,hiç kaçmam haberin olsun:)

    YanıtlaSil