16 Aralık 2013 Pazartesi

ISPANAKLI RENKLİ KEK



Merhabalaaarrr,nasılsınız bakalım afiyettesinizdiri inş ? Bense ; iş , ev, sınavlar, gezmeler derken her bişeye yetişmeye çalışıyorum ama mutluyum da bu koşturmacadan.İşte birde böyle bloguma yazı yazmaya çalışıyor tarif eklemeye çabalıyorum çok sık olmasa da oyunumuzda ki ödevlerimi bazı zamanlar aksatsam da arar ara ceee diyorum işte şimdi olduğu gibi :)

Bu hafta sonu açık öğretim sınavları vardı ve ben dört ayrı fakültede girdim sınavlara ve her biri ayrı uç yerlerde olunca iki günüm yollarda geçti gitti resmen,niye böyle farklı yerlere verirler ki hiç anlamış değilim...

 Sevgili  Zerrin'in başlattığı #yemekfırtınasını biliyorsunuz artık değil mi işte 9.günün ödev konusu ise ; ıspanak sevmeyen kalmasın çocuğuma eşime ıspanak yediremiyorum diyenler için alternatif bir tarifim var benimde.Gayet lezzetli sağlıklı bir o kadarda güzel bir ıspanaklı renkli kek,haydi o halde hemen tarifimize geçelim:)




MALZEMELER:

3yumurta
1çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
450 gr ıspanak
200 gr yarım yağlı beyaz peynir
100 gr dilimlenmiş mantar
100 gr mısır
1 sarı biber
1 kırmızı biber
2 yeşil biber
yarım demet maydanoz
2 su bardağı un
kabartma tozu
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber

HAZIRLANIŞI:

Ispanakalr temizlenip güzelce yıkandıktan sonra ince ince doğranır ve haşlanır suyu iyice sıkılır.Ayrı bir yerde Yumurta,yağ yoğurt iyice çırpılır,ince ince doğranmış biberler ve maydanoz eklenir,ardından iyice suyu sıkılmış olan ıspanak eklenir tuzu ve bahartaları da ekledikten sonra unumuzu ekleyip karıştırıyoruz.
Kekten katı poğaça hamurundan cıvık bir hamur elde ediyoruz.Kekimizi kalıbımıza döküyoruz 170 decede ısıtılmış fırına veriyoruz ve fırın ısımızı 160 dereceye düşürüyoruz yaklaşık 45 dk pişiriyoruz.
Pişen kekimizi hemen çıkarmıyoruz fırın kapaklarını açıp 5 dk beklettikten sonra çıkarıp ılındıktan sonra kalıbımızdan çıkarıyoruz.Afiyet olsun :)

12 yorum:

  1. Denemeliyim güzel görünüyor, elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. nefis görünüyor, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. çokı güzel görünüyor eline sağlık

    YanıtlaSil
  4. Cok lezzetli gorunuyor canim. Eline emegine saglik. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  5. Çok güzelll..Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. nefis görünüyor bayıldım ellerine sağlık canım :) sevgiler

    YanıtlaSil
  7. çoook güzel görünüyor. en kısa zamanda deneyeceğim.. ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşş beğenirsiniz ki gerçekten beğenilecek bir tarif
      teşekkürlerr

      Sil