11 Aralık 2013 Çarşamba

KÖFTE-PATATES KIZARTMASI



Merhabaaaa, bir gün ara verdim yine buradayım.Üçüncü gün ki ödevimi yerien getiremedim mazeretim güçlüdür efem :)

İş çıkışı arkadaşlarla sinemaya gittik uzun zamandır bu kadar güldüğümü hatırlamıyorum şu meşhuurr " Düğün Dernek " filmine gittik ama gülmekten karnım çenem ağrıdı gülmek isteyenler mutlaka gidin derim harika bir filmdi:)

Dolayısı ile eve geç döndüğüm için post hazırlayamadım üzgünüm a canlar,bende kaldığım yerden devam ediyorum, Zerrin'im not kırmazsın dimi :D

Bu günün #yemekfirtinasinda ödev konusu: 4. gün : Ev ahalisini mutlu etme zamanı Ev ahalisinden en çok istek alan tarifiniz nedir? Haydi mutfağa..

Bizde yemek seçen çok eşim hele ilk evlendiğimiz yıllarda belirli bir kaç şeyin yanında hemen hemen hiç bir şey yemezdi,sevdiği yemeğin yanında sevmediklerini yapa yapa 21.yılda artık hemen hemen her şeyi yer duruma geldi şükür.Büyük oğlumla damak zevklerimiz aynı ikimizde baharatlı lezzettleri çok severiz.Küçük oğlumunsa halen tatmadığı bir çok lezzet varki artık bıraktım zorlamıyorum elbet yiyecek büyüyünce bıktım çünkü :)
Ama ortak sevdikleri bir üçlü var kiiiiiii her gün yapsam her öğün yeseler doymazlar bıkmazlar :) Patates kızartması köfte ve pilav bu üçlüyü her gün yapsam kimse şikayet etmez o derece seviliyor.Dolayısı ile verilecek tarifim yok,her kesin bir köfte yapma şekli vardır bende de var ve aşağı yukarı aynıdır zaten içindeki baharatlar değişir belki o yüzden tarifi vermiyorum,bu ödevde eksik olsun dimi ya :)


6 yorum:

  1. Ev ahalisi bizdede en çok köfte sever et yemekleri sever. ama hamur işleride başta gelir :)) ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BİR ÇOK EVDE OLDUĞU GİBİ DESENE CANIM :)

      Sil
  2. Aman mulocugum bunları kim sevmez .Ellerine sağlık.Optum...

    YanıtlaSil
  3. yaaa öyle demeyin o köfteyi bir kez tutturamadım hiç şu köftecilerdeki gibi olmuyor :( mutfakta pek deneyimli değilim blogunuz tam benlik takipteyim ;)))
    Ara sıra bana da beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayy çok teşekkürler her zaman beklerim
      gelirim tabiki

      Sil