20 Aralık 2013 Cuma

PORTAKALLI,PORTAKAL SOSLU MUHALLEBİ



Merhabalar bu günün ödev konusu ;
12. gün: Portakalın suyuyla, portakalın kabuğuyla, portakal dilimleriyle, kısaca portakalın içine girdiği en ilginç tarif?? Haydi mutfağa, hazırlayıp bizlerle paylaşın. 

Portakal kışın bizim için vazgeçilmez meyveler arasındadır,ailecek çok tüketiriz aslında biz meyvenin her çeşidini çok tüketen bir aileyiz bu konuda çocuklarımda bize çekmiş çok şükür bol bol yerler,hele ki küçük oğlum portakal canavarıdır resmen keser keser yer, sıkar suyunu içer.
Konumuz portakalın içine girdiği en ilginç tarif ama benim tarifim en ilginç değil ama en lezzzetlilerinden birisi bence.

Yarın beklediğim oğlumu; bu akşam iş çıkışı eve geldiğimde karşımda görünce çokk sevindimmm o beni sevindirdi ya bende ona bu nefis tatlıyı hazırladım sıcağı sıcağına sizlerle paylaşıyorum :)


MALZEMELER:

MUHALLEBİSİ İÇİN :
1 litre süt
4 kahve fincanı şeker
4 kahve fincanı un
2 portakal kabuğu rendesi
1 vanilya

SOSU İÇİN:
3 portakalın suyu
4 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker

HAZIRLANIŞI:

Süt ,şeker ,un tencereye alınır ve çırpıcı yardımı ile karıştırılır.Ardından rendenin ince tarafı ile portakalların kabukları rendelenir ve süt ilave edilir.Muhallebi koyulaşana dek pişirilir.Piştikten sonra içine vanilya eklenerek 10 dk mikserle çırpılır.
Sos malzemeleride karıştırılarak pişirilir ve istediğimiz kalıba önce sosu sonra muhallebimizi dökerek soğumaya bırakırız,soğuyan muhallebimizi ters çevirerek servis yaparız.Afiyet olsun :)




6 yorum:

  1. çok guzel gorunuyor elınıze saglık

    YanıtlaSil
  2. çok güzel görünüyor ellerinize sağlık. ben bunun bir benzerini irmikle yapıyorum o da çok güzel oluyor.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mutlaka çok güzel oluyordur :)
      teşekkür ederim sevgiler

      Sil