1 Temmuz 2014 Salı

BAYAT EKMEKLİ BULGUR KÖFTESİ


Merhabalar,bu gün size bayat ekmeklerinizi bayat pidelerinizi değerlendirebileceğiniz bir tarifim var.Malum ramazan ayında olunca nedense fazladan alınan ekmekler pideler bir şekilde kalır.Gerçi ben ekemekleri küçük küçük kesip fırında kızarttıktan sonra rondoda dan geçerim galete unu olur,yada buharlatırım sahurda kahvaltıda tereyağı ile sıcacık çok yenir bizde.Bazende böyle değişiklikler yaparım ama sonuçta mutlaka değerlendirmek gerek bayat ekmeklerimizi.

Diğer bir bayat ekmek köftesi tarifim için buraya alayım sizi sadece bir tık efem :)




MALZEMELER


1 bayat ekmek yada pide
1 Su bardağı köftelik bulgur
1 kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
Sıvıyağ




HAZIRLANIŞI



Bayat ekmekleri suda yumuşayana kadar ıslatıyoruz ve sıkıyoruz
Bulguru ilave edip iyice yoğuruyoruz ve bulgurların şişmesi için yarım saat kadar ağzını kapatarak dinlenmeye bırakıyoruz. 
Soğanı ince ince doğruyoruz.
İyice şişen bulgura soğan, domates ve biber salçası, baharatları ve maydanozu, tuzu ilave edip ve yoğuruyoruz.
İstediğimiz şekli vererek kızgın yağda kızartıyoruz. Fazla yağını alması içn kızarttığınız köfteleri bir havlu kağıt üzerine alıp servis ediyoruz.Afiyet olsun :)




Bayat pidelerimi nasıl değerlendirebilirim diye düşünürken bu tarif karşıma çıktı  buyrun lütfen linke tık

6 yorum:

  1. Ccok lezzetli gözüküyor canım ellerine sağlik. hayirli iftarĺar..

    YanıtlaSil
  2. ÇOKK TEŞEKKÜRLER CANIM SAĞOLASIN :)

    YanıtlaSil
  3. KEŞKE DAHA FAZLA RESİM KOYSAYDINIZ

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sormak istediğiniz bişey varsa sorabilirsiniz

      Sil
  4. Tadi gercekten guzelmi iftara yapicam eger guzelse esimin sevmesi cok onemli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. damak zevkine göre değişir :)

      Sil